Kedy ste vedeli, že je čas odísť zo vzťahu?

8. feb 2022

Dobrý deň prajem,

posledný mesiac riešim trápenie vo vzťahu, z mojej strany. Sme spolu s partnerom necelý rok, mám 21 rokov, je to môj prvý vážny vzťah, partnera stále úprimne milujem, ale posledné mesiace cítim, že nie som vo vzťahu šťastná, pretože partner nedokáže/nechce vyriešiť 2 dôoležité veci, ktoré sú prekážkou ( nerada by som ich tu písala, nejde o dlhy, drogy, chorobu ani nič podobné ) ale vzťah to ovplyvňuje a ja cítim, že to nie som ochotná už viac tolerovať ako na začiatku.

Inak je to skvelý chlap, gentleman, pracuje, rozumieme, mame uspokojivý íntimný život,veľmi ho milujen, ale tie 2 veci ma trápia, jeho prístup k tomu tiež, nepomáha komunikácia, pobavíme sa o tom, zmena žiadna a takto to ide ďalej.

Čo by ste robili na mojom mieste? Rozišli by ste sa alebo o vzťah bojovali?

lindous
8. feb 2022

Keď mi vzťah dlhodobo začal viac brať ako dávať, trápenia bolo viac ako radosti a nedalo sa to nazvať len chvíľkovým zlým obdobím, keď už nebola sila, ani motivácia sa snažiť ten vzťah zachrániť, keď sme nedokázali nájsť kompromis

dadulamamula
8. feb 2022

Ste spolu necelý rok, a par mesiacov necítiš lásku a niečo vám narušuje vzťah, ale veľmi ho miluješ.. To mi nejako všetko nesedí.. Ste mladý, neviete čo chcete..

aliaray1
8. feb 2022

Ze je cas odist som vedela asi vtedy, ked ma tato otazka zacala trapit a cim castejsie, tym som si bola istejsia 🤷‍♀️

Ak sa s tymi 2 vecami nedokazes zmierit, tak sa asi zmier s tym, ze je mozne ze jeho nazor a jeho nezmenis. Ci ti tie 2 veci stoja za rozchod vies posudit sama.

Ak by to pre mna bolo nieco klucove, nestracala by som cas ani sebe a ani jemu.

Ak by to boli blbiny nadnesiem...nezdviha wc dosku a nechava ponozky po zemi ale inak perfekt, tak by som sa povzniesla a neriesila.

ladycat2021
8. feb 2022

zalezi tiez ake dolezite veci to su .. ked nechces napisat o co sa jedna, tak ti nevieme velmi poradit

autor
8. feb 2022

@lindous Ďakujem za názor. Mňa hnevá fakt, že tie 2 veci nechce vyriešiť a pre mňa sú dôležité, aby to mal vyriešené.

tosomja
8. feb 2022

No tak bud ho miluješ , alebo sa trapis, nejak mi to nejde dokopy. Ani nevieme o co ide, ťažko radiť, ...keby to boli vážne veci, ktoré sa nedajú akceptovať a neda sa vzťah posunúť ďalej, tak asi by si s ním nebola.

autor
8. feb 2022

@aliaray1 A presne to sa deje, xkrát som si kvôli tomu už aj poplakala, riešili sme to spolu ale tie rozhovory nepomáhajú, on neurobí, o čo ho ja žiadam a tým mi akoby dáva najavo, že mu za to nestojím

autor
8. feb 2022

@aliaray1 A teda nič z toho čo si vymenovala to nie je, bodaj by to boli také blbosti

lindous
8. feb 2022

On sa zase môže cítiť, že on tebe nestojí za to, aby si mu tie veci akceptovala ... fakt ťažko radiť viac, keď nevieme ... ale nie spolu tak dlho a niekedy je lepšie zísť z kratšej cesty ... jediné čo si vyčítam po poslednom vzťahu je, že som nám obom naťahovala to trápenie, lebo som si nevedela skôr povedať, že stačilo, lebo stále som ho ľúbila - ale už tak inak, len som to nechcela vidieť ... a tie problémy neboli nejaké veľmi vážne, ale ani jeden sme nechceli ustúpiť, keby som tú istú vec riešila so súčasným priateľom, ten kompromis spravím, lebo ho vidím ako partnera na celý život a nechcem o neho prísť, bývalý mi za ten ústupok proste nestál, aj keď bol fajn a mali sme sa radi ...

autor
8. feb 2022

@tosomja Milujem ho, inak by som s nem nebola vo vzťahu z ineho dôvodu ako z lásky, ale už neviem zniesť tie 2 prekážky, taží ma to, chcem to vo vzťahu prekonať, držím sa pár dní a potom sa vo mne začne opäť hromadiť ten pocit, že mi to vlastne strašne vadí.

autor
8. feb 2022

@lindous Ja mám presne ten pocit, že to tak máme, že ľubime sa, ale ustúpiť nechceme ani jeden

hederamonstera
8. feb 2022

Ked som si uvedomila, ze keby ma poziada o ruku, tak poviem: nie.
Ale to bolo uz dlhodobo, uz mi zacal viac vadit ako som s nim bola rada, hanbila som sa za neho a nebola som na jeho lenivy zivot hrda

ladycat2021
8. feb 2022

keby som nevedela vyriesit nejake prekazky a on by nemal zaujem zachranit nas vztah, tak by som sa s nim asi rozisla ..

tosomja
8. feb 2022

Píšeš anonymne a aj tak tajis tie dve veci. Zbytočne založená téma, bud sa trap, alebo odid zo vzťahu. Tu rady niet.

mandala77
8. feb 2022

môžeš povedať, aké sú to tie dve prekážky? Myslím, že by si bola viac zrozumiteľná.

ladycat2021
8. feb 2022

@tosomja napisala som jej, ze ak ked nechce napisat co su to za problemy, tak jej nevieme poradit..

janickacrazy
8. feb 2022

Ja toto fakt nepochopím, veď píšeš anonymne, tak povedz tie dve veci, ktoré ťa trápia. Nikto ťa tu nepozná, ako ti máme potom poradiť? Čo také nechce pre teba urobit? Prestať fajčiť? Alebo prestať pisat bývalej?

ladycat2021
8. feb 2022

@janickacrazy ja netusim co od tejto diskusie caka .. aku pomoc ked nevieme o co sa jedna ? 🤦‍♀️

tosomja
8. feb 2022

@janickacrazy môžme si aspoň domyslieť 😄 len nejak nemám fantáziu momentálne

autor
8. feb 2022

Skúsim napísať, o čo ide. priateľ je lekár, momentálne si buduje svoju novú ambulanciu, sme každý z ineho mesta, delí nás cca 90 km, čiže vyše hodiny cesta, ja študujem a pracujem (brigadujem tu) a tým pádom sa vidíme málo, tak cca raz za 2 tyzdne, občas sa zadarí sme unho cez vikend, ideme na welness, na predlženy vikend niekde, ale aj tak je to žalostne málo, pre mna to je minimum času, on tvrdí, že je to len obdobie, že má toho veľa, že ma miluje atd. Xkrát sme sa zhodli že sme spolu málo ale on nič

autor
8. feb 2022

druhý problém sa týka jeho rodiny, rodinný problém, ale to už nebudem rozoberať, kedže sa to netýka len nás dvoch ale aj súkromia iných....

aliaray1
8. feb 2022

No tak ak su to kriticky dolezite veci, potom je to na vazny rozhovor a bud dosiahnete vzajomny kompromis, ktory aj realne nastane (nie ze slova uletia, cas zaprasi a nic sa nekona), alebo budes mat na vyber z 3 moznosti:

Ak sa nezhodnete, mas na vyber:
i) to prijat tak ako je, alebo
ii) sa na to vyprdnut a useteis cas sebe aj jemu,
iii) dookola sa zacyklit a trapit, ze nechce to iste (cakat, dufat, verit a podobne), co si vezmi je pre teba tryznenie a voci nemu dost sebecke. Je to ako chciet si vydupkat cosi (zmenu nazoru, postoja a pod) od druheho stoj co stoj argumentovanim "lebo ja to tak chcem" aj ked on nie.

ladycat2021
8. feb 2022

myslim, ze ma pravdu, ze to je len obdobie .. bud to vydrzite a neskor aj budete spolu byvat alebo pojdete od seba .. a k tomu druhemu problemu - netusim o co ide, tak ti neporadim ..

autor
8. feb 2022

@aliaray1 Keby to boli veci typu že hádže ponožky pod postel, tak to neriešim, ale toto sú vážnejšie veci, pre mňa podstatné veci, viete ako mi je neprijemne z toho že ho vidím raz za 2 týždne? a aj on to uzná, ale mám pocit, že jemu akoby to vyhovuje, xkrát to riešime a on žiadna zmena...na spoločné bývanie povedal, že je skoro, čo ok beriem, ale proste necítim tam zaujem o zmenu

acrobaleno
8. feb 2022

Podľa mňa si veľmi mladá na to, aby si si komplikovala takto život. On je predpokladám o dosť starší. Ja by som ti odporučila, aby si sa sústredila hlavne na seba. Na to čo ty chceš, čo chceš dosiahnuť a podobne.

aliaray1
8. feb 2022

Au, znie to ako keby si ho ty uhanala a doprosovala si viac casu a pozornosti, co ma byt presne naopak 😳. Srdco ty si tymto asi sama zavaris na to, ze ta bude vnimat ako otravnu rozmaznanu nedockavu jesitu a to ty nie si.

Ak to nechces poondit, tak moja rada je, ze s tymto okamzite prestan, vypni rakety a zarad jemne spiatocku.
Chlap nepotrebuje pocuvat vylevy o tom ako ste malo spolu a citove vydierania, smutok, zufanie a pod, ale usmiatu kocku, ktora je stastna, ze ho pocuje, ma vela hobby, vlastne plany a program, vypocuje si ho ako sa ma, aky mal den, pochvali ho, a na zaver mozno uz nema cas, lebo leti na plavaren alebo kurz varenia a bude rada, ked cinkne znova.

Drz sa! 👍🤗

aliaray1
8. feb 2022
luciafilipova
8. feb 2022

@aliaray1 😄😄👍🏻

ladycat2021
8. feb 2022

Raz za 2 tyzdne to nie tak hrozne ..
@aliaray1 😂😂 zeby pravda ? 😀

mimi747
8. feb 2022

No, my do toho nevidime az tak ako ty, takze tazko radit. Chapem, ze ak buduje ambulanciu, stoji ho to vela casu..mozno aj ten cas vnima inak ako ty..aj ked chodis do skoly a pracujes. Ja ti rozumiem, ze ti chyba, je to uplne normalne a neda sa tak asi fungovat dlhodobo..Ak sa ale naozaj lubite podla mna by ste to mohli zvladnut na nejaky cas, ty si dokonci skolu a mozes ist potom do mesta kde pracuje on a najst si tam tiez pracu..my sme s mojim manzelom rok fungovali tak, ze sme sa videli raz za tyzden, niekedy raz za dva tyzdne. Tiez koli praci a bolo to len obdobie..teraz sme spolu uz 11 rokov. Tak Ti drzim palce nech sa rozhodnes spravne.