icon

Oidipovský komplex

mayka007
23. apr 2014

Ahojte baby, chcem sa poradit, mali ste aj vy niektora takuto skusenost? Mame par mesiacov pred svadbou a cely vztah je maximalne rozvrateny a pokazeny. Jeho mama nam ho kazi den co den a moj partner s tym nedokaze nic urobit, pretoze jej zevraj nechce ublizit. Co mam robit? Ma takyto vztah vobec zmysel? Ked ma chlap na prvo mieste mamu a nie nastavajucu zenu?
Psychologovia tomu hovoria Oidipovsky komplex, ale co s tym?
Poradte prosim🙂

Strana
z3
gigibu17
23. apr 2014

z psychologického hľadiska nejde o oidipovský konplex...keby ním trpel tak to by bol úplne ale úplne iný level. Jeho vzťah a postoj k matke pramení z toho že mali len ju, bola jediný rodič, jediný človek ktorý sa staral a jediný ku kt. prechováva úctu ako k rodičovi, prosto je len vďačný a dakedy to pôsobí nevhodne až manipulačne zo strany matky. Keby to bolo čokoľvek vážnejšie tak by nikdy nebýval u vás, nebola by svadba podla tvojich predstáv, nástojil by na návštevách u matky a celkovo bolo by to úplne o inom. Reči tipu nikdy by som sa nevydala a on sa nikdy nezmení a podobné vyhrotené súdy...čo tu má kto patent na váš vzťah, ty musis vedieť či je to až take dramaticke? a z toho čo tu pišeš sa mi to teda ani nezdá...tým nechcem zľahčovať. Ak toho chlapa miluješ a chceš s ním žiť tak si ho vezmi a zariaďuj si život krok po kroku ako chcete vy a neboj svokra cúvne...nebude pravá ani posledná no cúvne, iné bosorky cúvli. A to že sa matky zastava...ved ma len ju a segru a matke vďačí za výchovu, za to že mal co jest a pod... by som sa mu až tak nečudovala, ale Oidipa v ňom nehľadaj

Strana
z3