Okuliare s cylindrom
Ahojte baby,
Prosím o radu tie čo nosíte cylindrické okuliare.. Dala som si vyrobiť nové okuliare tvarovo podobné tým starým a sklá mali mať rovnaké parametre ale vôbec cez ne nevidím.. Teraz som ich bola dať premerať a porovnať so starými či sú ozaj rovnaké, presviedčajú ma že áno ale je vidím cez ne zle..nemali ste niekto tento problém? Ďakujem..
@terezka1947 dnes som tam bola spísať reklamáciu, môj chlap tam bol pri mne a nestačil sa diviť aké hlúposti tam na mňa skúšali..tak uvidím čo bude, povedala som že za ideálne riešenie považujem vrátenie peňazí..
@viera1107 no,mňa by zaujímal dôvod,prečo "nevidíš",lebo dôvod byť musí.
Nemôže to byť tak,že všetko je rovnaké ako v starých a nevidíš. To neexistuje.
Ale tak,ono sa na to príde.
@terezka1947 ahoj, bola som sa dnes trochu popýtať v iných optikách a povedali mi, že pri tomto type skiel stačí milimeter posunutá os alebo zle osadené a okuliare sú nepoužiteľné.. Navyše som včera zistila, že aj tie okuliare ktoré som doteraz nosila a chcela vyradiť lebo mi rám poškodila morská voda majú aj poškodené sklá.. Úplne sa mi rozpadli vrstvy, mala som pocit že ich mám stále špinavé.. Boli z tej optiky, keby som na to prišla skôr išla by som rovno inam, okuliare mi vydržali 2roky 5 mesiacov.. Prostup optiky pri riešení reklamácie týchto nových okuliarov neprofesionálny, doslova ma mali za debila..
@viera1107 tak,smutné to je a hlavne neprofesionálne.
Ale k morskej vode. Morská voda+slnko zničia nie iba rám,ale predovšetkým skla. Neexistujú sklá,kto.by opakovaný pobyt v mori a na slnku nepoškodil. Resp.niekedy to poškodenie je nepatrné,jednotlivé vrstvy začínajú odchádzať postupne. Lebo proces už začal pri mori. A niečo podobne sa deje,ak ostanú okuliare v lete na palubovke,či na sedadle. Na priamom slnku. Vždy sa tie vrstvy narušia a postupne popraskaju,najprv mini praskliny,neskôr už mapy.
Držím palce,nech to dobre dopadne.
@terezka1947 skôr by som povedala, že je to otázka kvality.. Včera som zo zásuvky vytiahla 7 rokov staré okuliare ktoré som mala pri mori 5x a stále sklá držia, rám je popotrbený na plastových častiach ale sklá mi v optike pani obdivovala že perfektná kvalita a opracovanie..doteraz sa mi nestalo ani raz aby mi takto okuliare odišli po jednej dovolenke, ale to je nepodstatné.. Skôr ma štve otrasný prístup pri nových okuliaroch..

@viera1107 ešte ti poradím. Skús dať oboje okuliare,resp.ak máš aj zákazkové listy,tak aj tie posúdiť do inej optiky. Vedia premerat dpt,aj pozrieť centrovaniw v oboch. No a čo sa reklamácie týka,reklamáciu ti musia oficiálne prijať. Nemôžu odmietnuť prijať reklamáciu. Už jedno s akým výsledkom,ale musia. Len kričať nemá význam.