Online psychológ

25. okt 2022

Dobrý večer. Máte prosím niekto skúsenosti s online psychológom? Vedeli by ste poradiť nejakú stránku? A pomohlo to? Chcela by som začať chodiť ku psychológovi a neviem ako to chodí. Možno takto online by som chcela začať. Ďakujem

layla123321
25. okt 2022

Skúsenosť nemám, ale viem, že existuje online napríklad
https://ipcko.sk/

kacena4
25. okt 2022

ipcko sa zaneriava na mladez co viem

cherry_cherry
25. okt 2022

Online myslis, ze mu budes iba pisat, ci online ako cez videohovor? Cez videohovor, niektori mozu fungovat, ale osobny kontakt nenahradi ziaden online psycholog. Ak chces zacat chodit, tak idealne osobne. Ak myslis online ze mu budes pisat, tak to si myslim, ze ziaden dobry psycholog nebude takto robit seriozne a dlhodobe poradenstvo.

autor
25. okt 2022

@cherry_cherry áno, takto som to myslela, že písať si s nejakým odborníkom. Mám male dieťa, ktoré nemám kde nechať.

ivangeline
25. okt 2022

Skusila som. Za mna hrozna skusenost. Nasla som si vsak online krestanskeho psychologa...a s nim bola skusenost dobra az skvela...ale ten osobny prvok obcas chyba. (Cez stranku na FB...ze Hladam psychologa.. xD)

cherry_cherry
25. okt 2022

Mozes dieta kludne zobrat so sebou. Fakt odporucam ist osobne, alebo aspon cez ten videohovor. Dopisovat si so psychologom je o nicom. On nemusi pochopit tvoj problem, ty nemusis pochopit, co ti napise, mozes si tie slova inak vylozit. Nevidi tvoje reakcie, ci si z niecoho smutna, zaskocena. Nemozete normalne interagovat. Nemoze sa ta hned opytat, ze napr. vidi, ze to alebo ono ta rozrusilo, ty nereagujes autenticky, pretoze ked piseme, tak si to po sebe skontrolujeme, co piseme, opravime... ak chces naozaj pomoc, tak chod osobne alebo minimalne cez video.

lindous
25. okt 2022

Ja som mávala online sedenia cez platformu ksebe.sk... Zdržuje viacerých psychológov, o každom si tam vieš prečítať na čo sa zameriava a rovno sa tam vieš objednať a zaplatiť..sú to teda videohovory... Niekto je názoru, že osobný kontakt to nenahradí, ale pre mňa to bolo takto úplne super a z pohodlia vlastnej postelemi to vyhovovalo viac ako niekam do ambulancie dochádzať...proste moje komfortné prostredie a hlavne po sedení som mohla zostať ležať a spracovať všetko čo sme si povedali... Takže to už záleží na tvojej preferencii

persephina
25. okt 2022

Podobne ako @lindous Ale na hedepy.sk

patha155
25. okt 2022

Alebo mas psychologa a psychiatra na linke co vedie liga za dusevne zdravie,

zuzinabila
25. okt 2022

@cherry_cherry tak,zavisi od toho o ake poradenstvo by islo.pretoze existuje aj distancne poradenstvo,robia ho rozni psychologovia v roznych organizaciach podla zamerania,napr.IPecko,Linka Nezabudka,Pomoc obetiam nasilia,Poradna Alexis,atd,atd.terapia nie,ta funguje inak,ale nieco typu krízova intervencia kludne aj cez mail,telefon je ok

cherry_cherry
25. okt 2022

@zuzinabila ano, to je pravda. Ale stale je to len krizova intervencia, ked clovek potrebuje rychlo nasmerovat, to nie je na dlhsiu spolupracu. Mozno sa mylim, autorka to blizsie nespecifikovala, ale mne veta "chcela by som zacat chodit ku psychologovi" znela skor ako ze chce riesit nieco dlhodobejsie. Samozrejme, ak za jedna o nejaku akutnu radu, tak pomozu aj na spomenutych linkach. Ale ak chce riesit nejaky dlhodobejsi problem, co vyzaduje viac sedeni, tak to z mojho pohladu nie je vhodne riesit cez mail.

buberova
2. dec 2022

@persephina a @lindous máte aj odporúčanie na konkrétneho lekára s ktorým ste boli spokojní alebo práveže komu sa vyhnúť? Ďakujem 🙂

lindous
2. dec 2022

@buberova napíšem ti do správy 😊

persephina
3. dec 2022

@buberova hmmmm neviem. Tam vyplnis test a vyhodi ich to par x ktori sa budu specializovatna tvoj problem. Neviem, moja bola fajn, aj ked v prvom momente ked som ju videla, tak som to cele chcela zrusit. Taka teta, z domu, za nou vcelku ani nie neporiadok, ale mozno chaos?
Vravim si, toto bude podvod.
Ale bola fajn. Videla mi priamo do duse, pytala sa ma take otazky, davala mi take odpovede….. ze som bola pozitivne prekvapena. Uvidis koho ti to vyhodi, vyberies si a ak sa nebudes citit ok, tak skusis dalsieho.

susanqx
13. aug 2023

@lindous ahoj, prosim, mozes mi poslat meno tej pani.

nevesta100
Odpoveď bola odstránená
Zobraz