icon

Opakované mykózy - čo pomôže?

adka12
25. nov 2010

Mykózou trpím už asi 4 roky :( nie a nie preliečiť... po pôrode som na tom tak, že sa vracia každý mesiac, a už mi z toho začína prepínať... kúpila som si koloidné striebro. Je ešte niečo, čo vám pomohlo? Podotýkam, že som už vyskúšala všetko možné aj nemožné ☹
Ďakujem za každú radu 😉

marissenka
12. dec 2012

mam pocit,ze u mna zacina rovnaky problem...skusim to dat dokopy canestenom,uvidim v pondelok.inak vobec taketo problemy nemavam,teraz mozno 4 x v zivote... jedna znama mi poradila (a to ze ma od dr.),ze tam dole sa natriet probiotickym jogurtom. 😖 ..zatial som neskusala,mozno aj na to dojde 😀

macka381
19. dec 2012

@marissenka ja som si kedysi na tento problém dala tiež probiotický jogurta a popravde to bolo príšerne hnusné. Som si povedala, že nikdy viac a ešte som mala pocit, že sa mi to aj zhoršilo. Ale na druhej strane, čo nezaberieme jednému, druhému môže pomôcť a za vyskúšanie nič nedáš. Tak veľa štastie a hlavne, aby to zabralo 🙂

macka381
19. dec 2012

@monicca00 ja som tiež zmenila gynekologičku s tým, že určite mi nová pomôže. Aj vlastne pomohla, lebo tá pôdovna mi vôbec neriešila streptokoka, ktorého som mala dlhodobo v tele a okrem toho, že som ho mala v pošve, tak bol aj na mandliach, takže museli von. čo bol aj dobré, lebo som mala stále anginy. Aj som si ale myslela, že keď sa toho streptokoka zbaví na mandliach, tak zmizne aj z pošvy, ale to nestalo. Tak som naďalej chodila ku gynge ako na klavír a ako mnohé z vás. Takže s problémom mykóza sa trápim už viac ako tri roky a to aj počas tehotenstva. Počas tehu iba stále nejaké mastičky, mala som to takmer stále až som sa bála, že čo bude pošas pôrodu a po pôrode. Ale našžastie všetko bolo OK. Po pôrode to trocha ustálo, som sa liečila sama iba Canesten masťou. Potom som brala a aj stále beriem probiotiká Dophilus super (alebo opačne je to, už neviem), tie sú presne na vaginálne mykózy. Mala som asi 4 mesiace pokoj, žiadne príznaky, čo sa mi až veriť nechcelo. Ale prišla zima a na nechtoch sa mi objavila mykóza tiež a tiež zase v pošve. Bola som na gynge, takže čapíky alebo guľočky mi predpísala, čo aj trocha zabralo, ale znova sa to vrátilo aj keď v miernej forme. Tiež som bola na kožnom, a dala mi tabletky na odplesnenie celého tela, je to trojmesačná kúra. Zatial čakám čo bude, pozorujem mierne zlepšenie, beriem stále probiotiká Dophilus, tak už mi ostáva len čakať. Tu v tejto diskusii jedna holka písala o rakytníkovom oleji, som sa rozhodla, že ho asi tiež vyskúšať. Už tiež neviem čo na to, tiež som vyskúšala za tie roky kade-čo, ale mám pocit, že stále to nie je to pravé orechové a musím pátrať ďalej. Ešte ma napadá dať si znova vyšetriť imunitu, lebo tú mám kvôli astme zase asi narušenú. Aj keď neviem, ale už aj toľko tablieť na imunitu som brala a stále je to bez výsledku. Už musím asi vyskúšať všetko, možno aj tie Vyšné Hágy čo tu písala jedna holka. Aj keď som netušila, že v Tatrách sa môže takáto vec vôbec liečiť a to som bola aj Tatrách na liečení tento rok...no uvidíme.

martinka1981
19. dec 2012

@macka381 ahoj,ja som chodila aj na imunologiu ,brala som injekcie ale aj tak som mala stale tento problem 😝
mam ho vlastne doteraz,s menšimi alebo väčšimi prestavkami. Ja už mam niekedy pocit či to neni aj o psychike 😝 😝
rozmyšlam aj nad vyšetrenie takym pristrojim Bicom 2000 ,či by niečo nezistili alebo tradičnu činsku medicinu lebo normalna medicina nezabera. A to som za tych 10r čo s tym bojujem vyskušala všetko možne aj nemožne 😝

macka381
19. dec 2012

@martinka1981 ahoj, niekedy už aj ja mám pocit, že na to nič nezaberá a ani nezaberie, ved čo tých mastičiek som mala, niektoré aj dookola. Vlastne doteraz nechápem, prečo mi ich stále moja gynekologička stále predpisuje dookola, keď na mňa to nefunguje. Keby som si istá, že keď pojdem inde na gyn.vyšetrenie, tak si aj priplatím, len nech mi už niekto "ušije" liečbu na mieru. Možno je šanca u tej mojej kožnej, aj keď neviem, lebo po prvom turnuse protiplesňových tabletiek som cítila práve pár dní zase svrbenie. čo sa týka psychiky, tak už aj mňa to napadlo, ale som to úplne vylúčila. Skôr si myslím, že v tele je niekde "pes zakopaný" 😀 len treba prísť na to, že kde asi??? Ozaj a neskúšala si aj autovakcínu???
čo sa týka toho prístroja Bicom 2000, tak som dnes niečo o ňom maličko zachytila, tak ak sa rozhodneš na to vyšetrenie, tak daj prosím vedieť čo a ako si dopadla. Tak držím palce, aby to bolo úspešné 🙂

marissenka
20. dec 2012

@macka381 tak na jogurt nedoslo,zabral canesten.. 😉

macka381
20. dec 2012

@marissenka tak aspoň čosi...mne už nezaberá totižto vôbec 😒

silvuskaa
20. dec 2012

mne pomohlo bavlenene spodne pradlo, a neprat ho v avivazi.....a tieto mykozy sposobuje aj presladeny organizmus, mne pomohla jedna liecitelka v Ba, ale mozno zaberie aj detoxikacia a obmedzenie sladkeho.

martinka1981
20. dec 2012

@silvuskaa bez sladkeho sa neda žiť 😀 😎

martinka1981
20. dec 2012

@macka381 snad niečo zaberie 😉

marissenka
21. dec 2012

@macka381 a inak aj pouzivanie parfumovanych toaletakov nerobi dobre..snad nieco zaberie,... 😉

riskaaa
Odpoveď bola odstránená
riskaaa
Odpoveď bola odstránená
natal2
2. jan 2013

mozte my prosim poradit co mam uzivat nieco overene co zabralo?ja uz tim trpim 4 roky vkuse stale ma to boli bolesti pri moceni,palenie,stipanie, vytok:(..lekarovi chodim dost casto a nic stoho.nic nepomaha.vsetko mozne som uz vyskusala..

krasneleto
10. feb 2013

co je overene a jedine zabralo je v tomto linku
inak vyskusane vsetko dostupne u lekara, aj v lekarni. lieky odstrania len nasledky, ale nie pricinu,
http://rng.nazory.eu/rubriky/c/candida

petra8786
10. feb 2013

@adka12 treba nejest cukry,ani kukuricu ani zemiaky....aby sa ti upravila crevna mikfoflora,potom zmizne aj mykoza 😉

trish31
22. mar 2013

Skus vysadit cukry,plesnice syry,muku a kysnute cesto.Mne to dost pomohlo.Plus nenosit tesne spodne pradlo,nepouzivat mydlo v spodnych partiach ani nic parfumovane.

pe
27. mar 2013

aj mne pomohlo obmedzit sladke a kysnute, zaroven som sa preliecila Canestenom gyn, poradila mi ho gynekologicka, ze ten je vyborny a ucinny a fakt mi zabral, svrbenie ma preslo hned a do par dni zmizol aj vytok, mykoza sa mi viac nevratila, takze ho odporucam je fakt spolahlivy, preliecit treba ale aj partnera, aby ste si to "neprehadzovali"

beethoven
28. mar 2013

ahoj, mykozy sa niekedy velmi tazko preliecuju, o prevencii sa mozes docitat tu http://www.mykoza-sk.sk/vaginalne-mykozy/preven... . Kedze mykozy su vlastne premnozenie kvasiniek v organizme, mala by si zacat s preliecovanim traviaciecho traktu, kde to zacina. Velmi dobre je uzivanie probiotik, nicia premnozene bakterie a vyrovnavaju crevnu mikrofloru. Ak budes mat v poriadku túto cast tela zaroven budes odolnejsia, lebo traviaci trakt sa najviac podiela na imunite celeho organizmu. Videjko o probiotikach som nasiel tu http://www.sunpharma.sk/poradna/video-co-su-pro... . Drzim palce

demo
29. mar 2013

moze sa stat, ze zaberie aj nejaka kura z lekarne, s najvacsou pravdepodobnostou sa problem po case vrati. V pripade chronickych mykoz zaberie jedine zmena stravovania: ziadny biely cukor, biela muka, obmedzit alebo uplne vylucit mlieko a vyrobky z neho, vylucit ovocie, jest vela zeleniny, uplne vylucit kukuricu a banany a celkovo si posilnovat imunitu (probiotika plus zeleny jacmen a pod) a rano pit teplu prevarenu vodu s troskou citronu a domaceho medu - namiesat tak aby bol napoj v zasade neutralnej chuti, ani kysly ani sladky. Pit nalacno, po pol hodke ranajkovat. Toto je niekolkomesacna kura, po nej sa mozu nejake problematicke veci zase zaradit, ale uz iba s mierou. Napr. ovocie iba medzi jedlami, nikdy nie s jedlom a pod. U kazdeho moze byt spustac iny: niekto ma probnlem s pecenou, niekto s premnozenou kandidou v organizme, niekto hormonalne problemy -- takato zmena zivotneho stylu ovplyvni pozitivne vsetky urovne - psychiku i fyzicky stav.

lencika
20. apr 2013

ja sa to tiez stale snazim odsledovat ze z coho sa mi to stale vracia a fakt neviem ci sladke ci alkohol, ale niekedy sa to tak necakane a intezivne dostavy fakt neprijemne, ja mam vzdy kupeny canesten gyn som s nim spokojna tak ja nekupujem nic ine

ninka78
21. apr 2013

Ak sa mi nieco tak prihodi pouzivam Femigel od tea tree perfektna vecicka ..ci uz na pouzitie preventivne po navstiveni kupaliska alebo sauny a inych ...fakt je to super vecicka a vzdy mi to zabera ...a je to hlavne hypoalergenne ..

nestee
Odpoveď bola odstránená
stanka_232
Odpoveď bola odstránená
lalia2
28. apr 2013

@stanka_232 baby, skúste oreganový olej. už to tu raz niekto písal, tiež som mávala problémy a začala som ho užívať a jem každý deň niečo sladké a mám pokoj. ja ho kupujem u nás za 6,50 čo nie je tak veľa, užíva sa denne 3 ml. fľaštička má 100 ml. ale videla som na nete aj drahšie, cca za 20 eur, ale užívať sa mali dve kvapky denne. tak tie sú asi silnejšie. a zas dlhšie vydržia. fakt vyskúšajte. viem, ako to človeka ničí.

slniecko154
28. apr 2013

Mykoza a tea tree olej, mate nejake skusenosti?

adka556
Odpoveď bola odstránená
lusia222
29. apr 2013

@adka12 mne pomahal brusinkovy caj,susene brusnice,krize v teple a jeden pripravok z aloe vera 🙂 a po porode akoby klop klop utalo,prestalo to 🙂 a to som aj ja mala s tym problem kazdy mesiac...

tinkerbell
30. apr 2013

@krasneleto kde kupim ten oreganovy a kokosovy olej? Len cez internet?
Ja som skusala uz aj Candivac, Chlorelu a probiotika beriem kazdy den uz 2 roky a stale mam mykozy min. 1x za 2 mesiace. Uz som zufala. Imunolog odporuca celkove preliecenie 10 dni tabletky napr. Nizoral, ale gynekolog odmieta predpisat, lebo podla neho, kvasinky ma v tele kazdy a ak ich aj znicime tabletkami v crevach, tak sa tam potom vratia. Uz som zufala a moj manzel tiez. Teraz som striktne obmedzila sladke (3 tzydne dozadu) ale mykoza sa zase objavila.

tinkerbell
30. apr 2013

@riskaaa kde ten jacmen kupujes?