icon

Opakované mykózy - čo pomôže?

adka12
25. nov 2010

Mykózou trpím už asi 4 roky :( nie a nie preliečiť... po pôrode som na tom tak, že sa vracia každý mesiac, a už mi z toho začína prepínať... kúpila som si koloidné striebro. Je ešte niečo, čo vám pomohlo? Podotýkam, že som už vyskúšala všetko možné aj nemožné ☹
Ďakujem za každú radu 😉

taawewe
21. aug 2012

na svrbenie a palenie kokosovy olej.nic lepsie som zatial nenasla,teraz nevravim o vylieceni,ale predovsetkym ulave od trapenia.natierat poriadne zvonka aj do vnutra/akoby ste si chceli zaviest,krem tabletku,tak sa snazit dostat tam trochu toho oleja/ urcite vyskusat dlhsie pouzivat a hlavne pred mens.
aj pred stykom je vhodne sa natriet aj partnera,pripadne kondom,ale urcite sa natriet po...
niektore mozno poznate aj kondomy s tea tree olejom,ale kazdy nan inak reaguje tak radsej opatrne
a pocas mykozy si dopriat ovseny kupel-dostat v lekarni pre deti a mamicky
povazovat nad zmenou sprchaca-sice si s nim neumyvate spodne partie,no urcite to tam stecie,hlavne pri zmyvani,tak pokukat prirodne sprchove oleje na cele telo,pokukajte prirodne stranky,kde mate 100% oleje
/napr.ja mam furt vyhadzanu plet v okoli spankov a cela...az teraz som sa dozvedela,ze mi to vlastne drazdi sampon...teda menila som pletove kremy a taka banalnost mi nenapdla.-jednoducho pri samponovani tam vzdy bola ta pena zo samponu ..rovnako tak aj ked sa umyvate-sice mate saforelle ai. ale ako zabranite stiect sprchacu dole pri umyvani tela?
teda skusit sa na to pozriet skutocne z viacerych pohladov.

martinka1981
21. aug 2012

@taawewe ver či never ja sa snažim byť Eko a Bio ako sa len da 😉 takže sprchače sice doma mam neake klasicke ale takmer sa s nimi neumyvam a ked tak niektore partie kde sa potim. Inak si vystačim s vodou 😉
Ja som sa vyliečila teraz rykytnikovy olejom,na noc som si dala napusteny tampon.Dalšiu noc som si dala probioticky čipok a zvonka som sa natrela Čaga kremom (tradična ruska medicina) nemyslela som si že to bude mať taky dobry a rychly učinok 😉
Moja znama ,ktorej tiež nezabrali tablety si pomohla koloidnym striebrom. Takže mam doma už aj to.
Čiže ja na to pozeram z každej strany,je to fakt beh na dlhe trate a verim že raz sa z toho dostanem -e ,všetky 😉

taawewe
21. aug 2012

@martinka1981 bio -nebio vzdy porovnavam podla ucinkov.napr.ja by som sa vyhadzala na vsetko nechtikove,ci by to bolo 100% alebo cista chemia.preto vzdy radsej vsetko odkusat vdrobnom mnozstve a potom napatlat vsade. a hlavne- mat vela tipov:D preto je dobre,ked sem kazda nieco prihodi,aby sme mohli skusat a vyberat... a hadam to zacne aj zaberat:D

nikolko154
23. aug 2012

No po porode som s tym zacala mat problem aj ja.strasneeee.ale uz od kamosky som vedela ako na to.ona tym trpela asi dva roky. Uzivat probiotika a zvonku som sa natierala vazelinkou aloe vera.zabralo okamzite.ale tabletky som douzivala.preistotu. Najdete tu http://www.dobryshop.eu/lenka

organicday
24. aug 2012

Aromaterapia je veľmi účinná pri gynekologických problémoch - ak sú ojedinelé, tak pomáha samostatne, ak zložitejšie, tak je skvelým doplnkom ku klasickej liečbe.
Konkrétne: Esenciálne oleje (EO): Levanduľa pravá, Tea Tree (Čajovník), Eukalyptus radiata - musia byť kvalitné, pozor na výrobcu! EO musíte riediť v rastlinnom oleji, a to v max. 3% koncentrácii, t.j. asi 20 kvapiek na 30ml kvalitného rastlinného oleja (olivový, mandľový...). Zmesou 3x denne potierať podbrušok, kríže, panvovú oblasť. Menované EO majú antibakteriálne, antimykotické účinky, pôsobia proti infekcii, tíšia bolesť a svrbenie...
Tiež je vhodné pridávať EO do kúpeľa - asi 8 kvapiek, v prípade menovaných olejov kľudne priamo do vody, inak sa ale EO riedia v rastlinných olejoch, alebo jednoducho v pohári mlieka, či lyžici medu (vo vode sú EO nerozpustné). A najlepšie je primiešať EO do už hotového špeciálneho kúpeľoveho oleja - dbajte na to, aby bol v organickej/bio kvalite. Organická/bio kozmetika neobsahuje dráždivé syntetické látky a konzervanty.
A po takomto kúpeli ešte ošetrite telo uvedenou zmesou - kvalitné EO rýchlo prenikajú do krvného obehu a liečia.

sziwi
28. aug 2012

@martinka1981 veru, veru - sladkosti... Ja som to tiez teraz prehnala, za poslednych par dni som toho pojedla az az a ako inak, efekt nenechal dlho na seba cakat. Nie je to sice az take tragicke, ale Gynoflor to isti 😀

martinka1981
28. aug 2012

@sziwi však to že ked už žeriem(doslova) sladke ako diva ,pride mykoza. To doslova si Candida pyta sladke 😀 😝
Ten Gynoflor ti predpisuje gynek.??

sziwi
31. aug 2012

@martinka1981 Ano, gynekológ. Tuším je to viazané na lekársky predpis sa mi zdá... Ja keď k nemu idem, vždy si vypýtam do zásoby (akože pre istotu) aspoň dve balenia. A tým, že sa to u mňa prejavuje už len skôr ojedinele, tá mykóza, mi tie balenia vystačia aj na celý čas, kým k nemu neprídem zase. A niekedy ešte dlhšie.

monasi
17. okt 2012

ahojte, ja som nasla babsky recept na opakovane mykozy a to oreganovy olej. Denne 2 kvapky alebo 2 kapsule. Poculi ste o tom? Viem, ze oreganovy olej je vyborny na ochorenia hornych a dolnych dychacich ciest, likviduje viry a bakterie v tele, ale nepocula som, ze by na trvalo likvidoval aj mykozy.

simca06022011
17. okt 2012

@monasi oreganovy olej je vhodny aj na taketo veci... v podstate likviduje kvasinky, virusy a pod. Ja mam z iherb kapsule "oregano oil", ale maju aj "candida clear" co je kombinacia proti kandide este s nejakymi inymi olejmi. Niekedy tak velmi, ze cloveku byva zle od zaludku alebo ma crevne problemy. Ak ma niekto problemy s kvasinkami, odporucam si overit kde vsade su tieto potvory premnozene.. niekedy byvaju aj v creve a potom sa prenasaju do posvy a inde... alebo aj na kozi sa moze objavit, clovek si mysli, ze obycajne vyrazky.. kozna lekarka to napr. mojmu svokrovi teraz objavila a lieci sa (3 mesacna kura je to). Hlavne je NEJEST CUKRY, aj ovocne iba obmedzene.. citala som, ze aj "mokre" ovocie robi zle ale to uz neviem ako mam brat (myslene je to ako, umyte a neususene).

natalinkaco
17. okt 2012

Moja mama sa s tým trápila 3 roky, tiež vravela, že vždy keď zjedla viac sladkého, tak prišla mykóza, skúšala kadečo babské recepty, probiotiká, tinktúry, čípky od gynekoléga, ale stále sa jej to vrátilo, potom jej známa poradila homeopatiká, od vtedy má s tým pokoj /ťuk, ťuk musím poklepať/ 🙂

martinka1981
18. okt 2012

@natalinkaco ahoj,vieš presne ake homeo to bolo? Napisal lekar alebo volno predajne??
Dakujem 😉

natalinkaco
18. okt 2012

@martinka1981 to homeo je z Nemecka, v našich lekárňach sme to nezohnali, hľadali sme po nete,ale nič sa nám nepozdávalo, nakoniec sme sa dopracovali k jednej pani, ktorá ich vozí z Nemecka, ona nám aj poradila, ktoré konkrétne mamine pomôžu, tu je link http://www.mimibazar.sk/bazar.php?user=165801. Želám veľa šťastia 🙂

martinka1981
18. okt 2012

@natalinkaco dakujem,no u nas človek veru nič nezoženie 😖
skusim sa jej popytať čo a ako ked bude zas zle 😝

natalinkaco
18. okt 2012

@martinka1981nemáš za čo 🙂 to máš pravdu, a hlavne čo sa kvality týka, ja mám z toho tiež nervy. Držkaj sa 🙂

martinka1981
18. okt 2012

@natalinkaco vdaka 😎

baramborka
19. okt 2012

ja poviem svoju skúsenosť ..mala som ich od 15 tich, stále mykózy.... trápili ma hrozne až ! kým som nezmenila jedálniček, neupravila črevnú flóru...takže, začala som jesť tmavé pečivo. pit Acidko každý den NATVRDO 🙂 jest Aktivie , neprežierat sa moc sladkým...používat IBA Lactacyd na intimnu hygienu a ? čuduj sa svete, mám pokoj.... 🙂

ivett1
22. okt 2012

baby, niečo na tom bude...ako píše @baramborka ...tiež som mala tento rok po skoro 15tich rokoch mykózu a nič mi nepomáhalo, chvíľu to bolo ok, potom zase ... až som nakoniec vylúčila sladké z jedálnička, zaradila som acidká a mám pokoj ... to už asi tri mesiace a je to teda poriadna úľava ... 🙂 ... a ja som dokonca ani nemenila sprchový gél (aj tak používam ten od Avonu, na intímnu hygienu, len striedam typy ...) ...

baramborka
22. okt 2012

@ivett1 mne napríklad ten z Avonu nerobil dobre ... ale každá sme iná 🙂 no tie acidká zaučinkujú, pretože tam su tie bifidus actiregularis či jak sa im nadáva, čo upravuju črievka 🙂

ivett1
22. okt 2012

@baramborka presne... ale u mňa to bolo hlavne to sladké ... nie odmädziť (ja som príliš na sladké nikdy nebola...) ale úplne vylúčiť ... to mi najviac pomohlo ...

baramborka
22. okt 2012

@ivett1 ja som len obmedzila a teraz sa ho zase neviem dožrat 😀 Ale zatial mám pokoj 🙂 klopklopklop 🙂
ja proste milujem koláče zákusky sladkosti a vsetko sladke 😅

ivett1
22. okt 2012

@baramborka ... ale som , že "obmädziť"... 😅 ... asi od slova "mäso" ...😀 ... toho sa zasa neviem "dožrať" ja 🙂

monicca00
14. nov 2012

Napisem baby aj ja o svojom trapeni. Uz to trva skoro 3 roky, boli casy ked som mala pokoj aj 2-3 mesiace, ale vacsinou sa to vzdy vratilo. Moja gyndoska s tym v podstate nic nerobila, prisla som, predpisala lieky a mohla som ist . Stale to iste dokola. Tento rok som celu dovolenku brala tabletky aj manzel a este v noci cipky. hruza, som sa pomaly bala kupat v bazene. Leto som prezila vdaka znamej v lekarni, ktora mi dala aj veci na predpis,lebo som tu moju uz nechela ani vidiet. Stalo to kopec penazi, cele leto sme tabletky, cipky, kremy , gely. Ale prezila som a mykoza nebola. Potom prisiel september a hups, ako som tie veci prestala brat, vratilo sa to. Tak uz som k nej musela ist. Konecne mi zobrala ster a krv, ze mi vysetria aj imunitu. A zas nieco predpisala. Samozrejme nezabralo a o 10 dni som tam bola opat. Uz mi ani nevedela som predpisat, tak dala betadine krem a cipky. A samozrejme ster bol negativny a imunita v poriadku. Tak som chytila nervy, ze co som hypochonder??? a rozrevala som sa a odisla som od nej, ze menim lekara. No jej reakcia..... nech sa paci-a vyniesla mi moju kartu z ordinacie a bolo hotovo... hruuuza otras. Vydychla som si a teraz co dalej ku komu pojdem??? Tak som si zistovala a rozhodla som sa ze pojdem k Dr. Hoppanovi. Objednali ma a bola som tam predvcerom. No poviem vam rozdiel neskutocny. Nebo a zem. Skutocny odbornik. Tak som sa mu zverila v nadeji, ze to poriesi. V prvom rade ma upozornil, ze zaciname tazky boj!!!!! ktory bude trvat niekolko mesiacov -minimalne3 -6. Vysvetlil mi vsetko okolo toho. Napisem par rad:
Samozrejme sladke!!!! kvasinky miliju sladke-nejest
Umyvat sa mydlom TIAL, dnes idem po nho do lekarne(doteraz som mala lactacyd a vraj ten nemam uzivat)
Nohavicky prat v detskomprasku -najlepsie lovela
Obmedzit maso - lebo je napustene antibiotikami
S ovocim tiez pozor-cukor
Kazdy mesiac po skonceni menstr. si zobrat 1 tabletku flukonazol (predpisal mi 4 tabletky aby som mala na dlhsie)
Zacat uzivat 3 kombinaciu - CANDIVAC -vakcina+probiotika s laktobacilom na kila(kupila som si od swissu) + enzymy(povedala som si, ze bud teraz alebo nikdy a mm mi kupil wobenzym-je jednoducho najlepsi, ale su aj ine treba sa poradit v lekarni) Tieto 3 buidem uzivat 3 mesiace v kuse, je to dlhodoby proces.
Dalej ma samozrejme poslal na imunologiu a endokrinologiu a zobral vyter na chlamidie a tie ine potvory -moja byvala gyn. mi to nikdy neurobila. Takze zatial tolko. Momentalne mam tiez zapal dal mi Lomexin 600 mg 2 tabletky zobrat s odstupom 2 dni. Tak uvidim, ci to zaberie. Drzte mi palce, lebo ved viete same ake to je kriabat steny. Dufam, ze som nieku pomohla a nastartovala ho , aby mozno aj zmenil lekara, ja som bola dlho slepa. Ozvem sa urcite ako to dopadlo. 😝

monicca00
14. nov 2012

A este jednu vec som zabudla, vraj nejak znamy cesky odbornik na kvasinky radi - zeny nenosit nohavice!!!!!!! nesediet dlho, aby to dychalo. A ja som si to teraz, kedze je zima, urobila tak, ze nenosim nohavicky, len tenke bavlnene teplacky mam a je to super aj ked stale zo mna nieco vyteka, tak si to utriem castejsie a hotovo. Tak asi tak

lorry
30. nov 2012

Ahojte uzivam antibiotika Ciphin 500 chcela som sa spytat ci si hned na to mozem dat Mycomax alebo musim pockat po dobrati antibiotik....raz ytzdene si ju mozem dat ?

gabusa1975
30. nov 2012

ahojte,aj ja som mala tento problém,bola som u imunológa,urobil odbery,naordinoval Imunor,po dobratí som brala dlhodobo Zodac 1 denne,a zdá sa,že pomohlo 🙂

katarina789
3. dec 2012

Nevie mi niekto povedat z coho ta mykoza??;( som nestastna v piatok to cele zacalo..dnes som si kupila Mycomax tak dufam,ze pomoze.K lekarovi som nesla dufajuc ze to prejde v lekarni mi poradili aj canesten krem no zatial vobec nieje lepsie tak verim ze ta tableta zaberie.

marcovka1
3. dec 2012

@monicca00 Candivac som tiez brala a pomohlo je to super 🙂 a asi si ho zasa nasadim ,lebo zasa sa nedari tehu ☹

janci27
6. dec 2012

@monicca00 ahoj, zaujal ma tvoj koment. Chcem sa spytat ohladom toho mydla, nehovoril ti nahodou ten doktor, preco Laktacyd sa nema pouzivat? Momentalne tiez pocitujem, ze mi zacala mykoza a mam doma prave toto mydlo, ktore pouzivam..mas teda osvedcene, ze Tial je lepsi? a s tym masom, ze sa nema jest som prekvapena..tyka sa to vsetkych druhov, ci prevazne hydina? nehovoril ti nieco o mliecnych vyrobkoch, ze by sa tiez nemali jest?

monicca00
6. dec 2012

@janci27 No pouzivam ten Tial a pomaha mi hlavne ked sa citim blbo, ze proste ma to trochu svrbi. Tak si napenim a chvilku pockam, nech zaucinkuje a potom sa normalne umyjem. Neviem, ale zda sa mi ze je lepsi ako lactacyd, hlevne je aj antibakterialny. nemozem povedat a ani on nepovedal, ze je laktacyd zly, no pri problemoch pouzivat radsej Tial. Alebo vyborny je aj v tehotenstve. Myslim, ze u masa je to asi o tej hydine... pokial ale mam moznost zohnat si masko z nejakej farmy, kde hydina ma aj vybeh a je normalne krmena, tak to jeme samozrejme a aj vsetko ostatne. O mliecnych vyrobkoch sme sa bavili, ze jest hlavne probioticke jogurty a acidka, ale tie toho zas nemaju tolko. tak preto probiotika s laktobacilom aspon 3 mesiace a vela Ja zatial citim vrrazne zlepsenie, sice su tomu len 3 tyzdne, ale ked si predstavim, co som zazivala posledne 3 mesiace, tak som rada, ze mam konecne pokoj, dufam, ze nadlhooo. 🙂