icon

Opakovaný výskyt pásového oparu

gentle2
2. nov 2025

Ahojte, po necelých 6 rokoch sa mi vrátil pásový opar.Vyskytol sa na mieste, kde bol aj predtým(blízko ucha), zatiaľ len mierne svrbí, nebolí.K lekárovi idem zajtra.Je možné mať pásový opar opakovane? Prvý krát som ho mala v 22 rokoch. Čítam teda na internete a názory sú tak 50/50. Rada si prečítam osobnú skúsenosť.Koncom augusta som bola na preventívnej u obvodného, krv ok.Opar sa objavil asi 3 dni pred menštruáciou.Vďaka sa odpovede 🙂

msnesquik
2. nov 2025

@gentle2 stat sa to moze, ale je to dost neobvykle...

sisamisaaa
2. nov 2025

Skús Lyzín a koloidné striebro. Alebo aspoň ten Lyzín. Pozor - teba medzi 2000-3000 mg denne, pod 2000 nemá význam. Vravím preto lebo taká Kompava robí 350mg tak tam treba aspoň 6 toboliek aby to zabránilo replikácii vírusu. A možné to je - stačí stres, oslabená imunita a vírusy majú raj.

gentle2
autor
2. nov 2025
@sisamisaaa

Skús Lyzín a koloidné striebro. Alebo aspoň ten Lyzín. Pozor - teba medzi 2000-3000 mg denne, pod 2000 nemá význam. Vravím preto lebo taká Kompava robí 350mg tak tam treba aspoň 6 toboliek aby to zabránilo replikácii vírusu. A možné to je - stačí stres, oslabená imunita a vírusy majú raj.

@sisamisaaa ďakujem za tip

gentle2
autor
2. nov 2025
@msnesquik

@gentle2 stat sa to moze, ale je to dost neobvykle...

@msnesquik veď práve :/

zuzanaete
2. nov 2025

Kamoska mala opakovane. Ved ten virus je uz v tele stale. Stavi stres, narocnejsie obdobie, oslavena imunita a moze sa znovu prejavit.

telefon00
2. nov 2025

Očkovanie proti Covidu spôsobuje aj pásový opar a je jedno kedy si a ak si bola proti tomu očkovaná. Tak isto aj nadmerný stres ti to môže vyvolať...

gentle2
autor
2. nov 2025
@telefon00

Očkovanie proti Covidu spôsobuje aj pásový opar a je jedno kedy si a ak si bola proti tomu očkovaná. Tak isto aj nadmerný stres ti to môže vyvolať...

@telefon00 očkovaná nie som, áno o strese viem

gentle2
autor
2. nov 2025
@zuzanaete

Kamoska mala opakovane. Ved ten virus je uz v tele stale. Stavi stres, narocnejsie obdobie, oslavena imunita a moze sa znovu prejavit.

@zuzanaete to mi je jasné, len všade vidím, že keď sa objaví druhý krát je treba myslieť na niečo vážnejšie, vďaka za odpoveď

telefon00
2. nov 2025
@gentle2

@telefon00 očkovaná nie som, áno o strese viem

@gentle2 keď som dostal pásový opar ja, mal som ale že brutal stresové obdobie. U.man to bolo zo stresu...

gentle2
autor
2. nov 2025
@telefon00

@gentle2 keď som dostal pásový opar ja, mal som ale že brutal stresové obdobie. U.man to bolo zo stresu...

@telefon00 a mali ste ho opakovane?

sasa1310
2. nov 2025

@gentle2 keďže je pásový opar v podstate herpes, tak áno môžeš ho mať opakovane. väčšinou pri strese alebo zníženej imunite

anonym_92394c
2. nov 2025
@telefon00

@telefon00 Toto môžem potvrdiť. Poznám niekoho, kto po očkovani druhou dávkou dostal masívny pásový opar. Zároveň herpes na puse a aj na jazyku. Neskôr sa z toho vyklula rakovina jazyka. Tejto osobe pred očkovaním nič nebolo. Pásový opar mala len raz ako mladá 20 ročná. Žiaľ rakovine už podľahla.

telefon00
2. nov 2025
@gentle2

@telefon00 a mali ste ho opakovane?

@gentle2 nie, už som ho odvtedy nemal a je tomu asi 10 rokov. Lekár mi dal masť na to a výborne sa to preliečilo. Ináč mal som ho na páse z boku a dosť veľký...

telefon00
2. nov 2025
@anonym_92394c

@telefon00 Toto môžem potvrdiť. Poznám niekoho, kto po očkovani druhou dávkou dostal masívny pásový opar. Zároveň herpes na puse a aj na jazyku. Neskôr sa z toho vyklula rakovina jazyka. Tejto osobe pred očkovaním nič nebolo. Pásový opar mala len raz ako mladá 20 ročná. Žiaľ rakovine už podľahla.

@anonym_92394c veľmi smutné...

alickapusinka
2. nov 2025

áno môže sa to opakovať.Mužova neter to mala už viac krát

kiki68
2. nov 2025
@anonym_92394c

@anonym_92394c herpes je sposobeny HPV, ten clovek bol tikajuca bomba skrz typ HPV viru. Niektore sposobuju rakovinu a su tichy zabijak aj v mladom veku. Pasovy opar je nasledok nakazy varizellou. Cize ovcie kiahne mozu neskor spustit tuto reakciu. Clovek casto netusi, ze ma v sebe nejake HPV, co sposobi vazne problemy. Pretoze to nevidis, necitis. Pritom stacilo mat raz oralny sex bez ochrany a mal ten clovek vymalovane

luccija
2. nov 2025

@gentle2 môžeš ho mať opakovane.Teraz je ideálny čas oslabená imunita, všetci chorí, malo d vitamínu, béčka, stres

anonym_e955e4
2. nov 2025

@gentle2 Pásový opar v tvojom veku je veľmi neobvyklý. Mne doktorka omylom diagnostifikovala pásový opar a bol to svrab.

anonym_92394c
3. nov 2025
@kiki68

@anonym_92394c herpes je sposobeny HPV, ten clovek bol tikajuca bomba skrz typ HPV viru. Niektore sposobuju rakovinu a su tichy zabijak aj v mladom veku. Pasovy opar je nasledok nakazy varizellou. Cize ovcie kiahne mozu neskor spustit tuto reakciu. Clovek casto netusi, ze ma v sebe nejake HPV, co sposobi vazne problemy. Pretoze to nevidis, necitis. Pritom stacilo mat raz oralny sex bez ochrany a mal ten clovek vymalovane

@kiki68 Jasne, ona pásový opar už v minulosti mala. Len očkovanie jej ho reaktivovalo.

kiki68
3. nov 2025
@anonym_92394c

@kiki68 Jasne, ona pásový opar už v minulosti mala. Len očkovanie jej ho reaktivovalo.

@anonym_92394c kazda zmena v imunite to moze reaktivovat, tiez stres, psychicke ochorenie, je to pomerne neuprosne ochorenie. Ja som preto dala syna ockovat proti kiahnam, aby sa tejto pliage mohol efektivne vyhnut v tom dospelom veku.

anonym_92394c
3. nov 2025
@kiki68

@anonym_92394c kazda zmena v imunite to moze reaktivovat, tiez stres, psychicke ochorenie, je to pomerne neuprosne ochorenie. Ja som preto dala syna ockovat proti kiahnam, aby sa tejto pliage mohol efektivne vyhnut v tom dospelom veku.

@kiki68 Určite môže, len toto sa stalo bezprostredne po očkovaní druhou dávkou, aj sama lekárka jej to vtedy takto povedala.

gentle2
autor
3. nov 2025
@anonym_e955e4

@gentle2 Pásový opar v tvojom veku je veľmi neobvyklý. Mne doktorka omylom diagnostifikovala pásový opar a bol to svrab.

@anonym_e955e4 áno dnes som bola u dr. a nakoniec je to impetigo (bakteriálna infekcia) dostala som na to atb maste