Opakujúca sa choroba začínajúcej učiteľky
Ahojte. Učím teraz druhý rok a snáď každý druhý mesiac som chorá. Užívam vitamíny, probiotiká, jem cesnak, med, robím si bylinkové čaje. Proste robím všetko čo vládzem, aby som si posilnila imunitu a aj tak zase ochoriem. Väčšinou ide o choroby horných dýchacích ciest.
Viete mi poradiť, čo by som ešte mohla urobiť, aby som nebola toľko chorá? Pred lekárkou sa už citim trápne a ako hypochonder.
Ja som tiež ucitelka a doteraz som nebola chorlava , po kovide otras fakt každý 2. Mesiac od močových po dýchacie, črevné atď, tiež som vkuse brala vitamíny ale už mi nedalo a išla som na imunologiu, dali mi imunor a dosť sa mi pplepsilo . Berie sa ale 3 mesiace aspoň. Je to tiež na prírodnej báze by som povedala lebo sú to vlastne vysusene Biele krvinky z bravčovej krvi. Nechutne síce ale pomohlo . Plus navýšila som príjem bielkovin lebo aj tie majú za následok tvorbu bielych krviniek.
ja som jeden rok od jesene do leta cvicila 2x do tyzdna (behanie na pase) a to velmi pomahalo...vtedy som vynechala 1 den za cely skolsky rok kvoli chorobe, aj ked to bola jazykova skola-dospelí, ale tiez vela rozpravas, namahas hlasivky....ked necvicim je to bieda, ale tak zazvorovy caj/ med/citron na prevenciu, pastilky, spreje do hrdla, vitamíny...a ked deti v triede kychaju, soplia hned otvaram okna a na chvilu vyvetram, tiez ma napadlo deziinfikovat klucky, pripadne povrchy okolo tych kychajucich detí...
Dobry den,
Odporucam vysetrenie na imunoalergologii. A zvazila by som inhalator - vincenta al yabro
Ja som mala podobný problém , ale zmenilo sa to lepšiemu odkedy mám psa a musím s ním na každodennú prechádzku za každého počasia. Takže ti radím pravidelný pohyb v prírode aspoň 45min každý deň. Okrem toho vitamín d celoročne . Držím ti palce!
Tiež radím absolvovať imunologické vyšetrenie. Držím palce!
Ja by som vyskúšala ísť k imunologicke.Nam veľmi pomohla aj keď mal malý dobrú imunitu. Tie detské choroby sú des
Vitaj v mojom svete( obrazne povedané).
Od kedy moje deti nastúpili do MŠ čomu je už 6 rokov, tak od septembra do mája som chorá. Taktiež hlavné dutiny. Imunitu mám vraj silnú, používam aj homeopatickú liečbu , ale po väčšine pomôžu až antibiotiká.. mezdi tým sme zmenili MŠ za ZŠ a čuduj sa svetu síce sme zmenili kolektív, aj napriek tomu som opäť chorá ja ... Tento rok som si už doniesla covid a teraz angínu. Takže ja si myslim, ze skrátka sme ľudia na koho sa naozaj všetko "nalepí" lebo inak už naozaj neviem čo si o tom mysliet.
@tana85 ja napríklad hovorím, vieš koľkokrát mi bolo povedané, že čo riešim? Teraz sa u nás mesiac točí hnisavý zápal očí, včera som volala matke chlapca, nech si po neho príde skôr do ŠKD - myslíš, že prišli? A keď prišla na záverečnú, tak s mladšou dcérou s rovnakým zápalom a už ho mala aj matka. Dnes bol chlapec opäť v škole aj v ŠKD - ibaže už mal kvapky, no infekčné to je. Hnačky a vracanie ráno tiež nie je prekážka pre niekoho, potom sa im asi lepšie z roboty beží po tie deti... Je to zodpovednosť rodičov, nie pedagógov.
Mne pomohol vitamin D.
@tana85 áno. Nemám s tým najmenší problém. Keď dieťa celý deň kýcha a vytiera sopeľ do rukáva, začína kašľať, rodič musí sám vidieť, že nie je ok a že to nie je alegia, či zabehnutá slinka 😉 bohužiaľ mám častokrát rovnakú skúsenosť ako @mimka1402 - v tom prípade, ak na druhý deň dieťa príde v rovnakom stave do škôlky, poobede už s rodičom rozpráva zástupkyňa a na ďalší deň ho jednoducho neprevezmeme.
Nie raz sa mi stalo, že dieťa v pondelok hnačkovalo, zvracalo po desiatovaní, okolo 11ej teplota. Volám mamke a ona reaguje veľmi prekvapene. Snažím sa uchlácholiť dieťa, že to prejde a ono mi povie, že zvrackalo celú sobotu, aj nedeľu? a mamička dobehne 'ta čooo sa stalo?" a dieťa jej povie, že veď vieš mamka, že ma ráno bolelo bruško, veď si mi dala liečik.. povedz, čo zmôžem? ako mám reagovať?
@tana85 Aká ofenzíva? To je čistý fakt, netuším prečo sa urážaš.😀 Ten kto nepracoval v školstve môže dať takú hlúpu náražku akú si ty dala na inú užívateľku. Respektíve myslela lebo
"mozem sa spytat ci to povies aj rodicom, ze ich dieta ma priznaky a maju ho nechat doma? Ostatni rodicia ani netusia, ze ich deti su v triede s niekym chorym a potom idu z choroby do choroby" - toto je absolútne absurdné a tiež ofenzívne, že ti to napadlo, nie, my učiteľky sa prizerame ako dieťa trpí s horúčkami, či s kašľom a je nám to fuk, že ďalšia polka triedy ochorie...
@michaela329 jak myslíš mandle rozpadli?
@nikaeli mne bolo do plaču z takých rodičov hlavne, že deti povedali, že už cez víkend ležali a lieky brali.
@tana85 to nie je ofenzíva, ale pravda.Vsetky učiteľky to potom nosia domov k svojej rodine plus PN s pod ..za nezodpovednosť rodičov.
@lapersefona aj kamarátka to mala normálne ich mala od baktérií prezrate dierkovane zdeformované museli ísť von
@lapersefona nemám ich a nevyberali ich. ORL skonštatovala, že sa asi rozpadli. ASLO som mala 987.
Objednaj sa na imunologické vyšetrenie. Ja som takto bývalá chorá, hneď mi to zliezlo na priedušky a kašeľ celý deň, najhorší v noci. Imunolog mi zistili testami imunodeficienciu, znížený počet fagocytov, ktoré zodpovedajú laicky za útok na patogeny a ich likvidáciu. Z toho bolí vyplývajúce časté virózy a ochorenia. Predpísal lyzaty z najčastejších baktérií a odvtedy som mala max. nádchu, aj to len minimálne a imunita sa mi veľmi upravila. Brala som ich cca 2 roky a medzitým každý deň zinok, selén, déčko a céčko. Tieto vitamíny beriem dodnes denne a chorá som tak 2x za rok. Určite sa pýtaj na imunologiu. Testy sa robia z krvi.
@tara prosim ta ako sa volal ten pripravok tie lyzaty na recept chce by som si prečítat pribalovy letak. Ale super ze sa ti tak polepsilo
Ďakujem za rady. Určite sa objednám na imunoalergologiu.
@lapersefona bol to Luivac. Ale je to len na recept od imunologa. Ide o dlhodobejšiu liečbu a je indikovaný na zaklade krvných testov.

Pravidelne, preventivne inhalovat.