Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@zuzanka1984 mne to povedal po opracii ze ak sa mi bude dat.. len mne to neslo, lebo bolest ma nepustila.. a neviem co mam teraz robit ci skusat.. len si nechcem ublizit.. no ja tu topanku nemam..
@zuzanka1984 ty mas obe nohy robene? Ak ano ako po sebe si si ich dala?
@zuzanka1984 tak to je parada ze po troch mesiacoch uz topanky na opatku .Lebo ja budem pomali tri mesiace pi operacii a obujem iba o dve cisla vacsie topanky aj to s bolestou.
@svetluska211 nie len pravú, netusim kedy si nájdem cas na lavu.. Uz pracujem..
@vlevicka mme velmi pomahali rehabilitacie
@zuzanka1984 no ja dufam ze mi da tu topanku lebo bez nej tazke stupat na pätu. Dakujem ti za odpovede
ahojte...Baby,vy ,ktoré to už máte za sebou ...dali ste si to operovať kvôli estetike alebo z nepohody...ja mám tiež fajnovo vybočený palec,ale....stále som odolávala,tu ma čas nepustí,deti,tréningy,nákupy,obmedzenie športu atd...ale...teraz tá moja kosť zbordovela a bolí aj na dotyk...mal niekto takýto problém????musí sa to operovať????mám tam zápal????no ja to nevidím ,že to už budem odkladať..určite ma to dobehlo....😔 😔 😔
@marketa1304 ahoj....ja som to mala tiež červené...stale bolavé,otlačené od topánok...aj z estetického hľadiska...bola som v Skalici a super...som spokojná..dnez 5 týždňov od opky ...ešte trochu pokrivkávam.
@lada22 ale tiež si sa toho nemohla dotknuť???ja to mám neskutočne na dotyk bolestivé..nikdy som také nemala..klasika otlačené a boľavé...to stále tak .ale teraz také trocha opuchnuté a bolestivé...
@marketa1304 môžeš tam mať zápal....ja som to tiež len oddalovala,tiež práca ,2 deti....ale som rada,že to mam za sebou.
@marketa1304 ahoj. Ja som si to dala operovat kvoli bolestiam. Mne padla uz klenba a uz aj obycajna prechadzka mi sposobovala bolest, plus obmädzovanie pri sporte. Tiez som to odkladala az nakoniec ma prestali bavit bolesti a isla som do toho. Teraz su 4 tyzdne od operacie tak camak kedy zacnem na to stupat.
Ahojte. Ja som momentálne skoro 3 týždne po operácii. Ešte to boli, prst si necítim. Tiež mi kázal doktor 2 týždne po operácii pasívne rozcvicovat hybnost palca. Ale nie som si úplne istá, čo tým myslel, lebo keď sa toho prsta dotknem, tak ma to boli a bojím sa s tým nasilu hýbať, či si to nejako nepoškodím. Myslíte, že už je to zrastené? Mňa operovali v skalici, v piatok som prišla, v sobotu ma pustili domov. Bola som pri tom uspata. Nemala som byť, ale nejak mi lokálna anestéza nezabrala, cítila som bolesť pri operácii, tak ma uspali. Dali mi barle a aj papucu, barle som asi po týždni hodila do kúta a chodím len v tej papuci. Stehy mi vybrali po dvoch týždňoch. Bolesti po odmrtveni nohy po operácii boli, ale asi len 2 dní som si dávala lieky od bolesti, potom sa to už dalo zniesť. Trochu mam strach z trombózy, keďže je to stále spuchnute, 2 týždne po operácii som si aj pichala do brucha injekcie na riedenie krvi. Kázali mi aj prestať fajčiť, ale to som nevydržala. No som zvedavá ako sa to bude hojit, rada by som sa vrátila už do roboty. Dúfam, že aj opätky obujem skoro , a že sa budem môcť vrátiť k športu a hlavne k turistike. Nad operáciou som už dlho uvažovala, ale som to roky odkladala, ale to už veľmi bolelo a som ešte mladá a celý život na tej nohe chodiť no neviem. Druhú si ale momentálne nechcem dat robiť. A chcela by som už aj otehotnieť, hlavne kvôli tomu som si to dávala robit, lebo mi aj doktor povedal, že priberiem v tehotenstve a ta noha to už nemusí zvládnuť. Neviete mi poradiť po akej dobe by som už mohla mať babo, lebo niektoré písali, že potom otehotneli a nedali si vybrať srobu. Je ju treba aj vyberať? A jasne s fajčením chcem skončiť, hlavne aj kvôli babu.
@okmitta ahoj. Prosim ta, ako dlho si bola pn a dali ti aj vychadzky? Ja som bola 13.12.tiez v bojniciach, na silvestra vybrali stichy a zasadrovali. Ze sadru cca 5tyzdnov a potom rehabilitacie. Som doma par tyzdnov a uz mi prepina. V stredu idem k obvodnemu a chcem si pytat vychadzky, tak ci ma rovno neposle do kelu. Nemam v plane vymetat obchody ale aspon taxikom na kavu ku kamoske, alebo s detmi k nasim, co byvaju vedla v cinzaku.. dakujem
@ewita88 ahoj. Ja mam teraz 6tyzdnov od operacie a stale mam opuch, sice uz mensi, ale je. Pokym sa to zrastie to trva 4-6tyzdnov v zavislosti od vasho organizmu. Opuch vraj moze trvat aj 8 tyzdnov. Mne doktor povedal, ze urcite s prstom nemam hybat pokym sa to neda dokopy. Ja tiez dufam, ze sa budem moct venovat sportu. Ty mas aj druhu nohu problemovu?
@svetluska211 ahoj. Áno aj druhú mam problémovu, ale nie až tak. Ďakujem za info 😉
@emidia ahoj. Prosim ta ty mas aj zelezo v tej nohe?
@svetluska211 Ahoj. Mám tam jednu skrutku kt.tam aj ostáva.
@emidia dakujem.. ja skrutku a titanovu dlazku, ale mne to budu vyberat neskor.
Posielam fotky mojej nohy pred a 4 týždne po operácii. Zajtra by som mala podľa pokynov už pomaly na ňu začať chodit. Trocha sa toho obávam, či je to už zrastené a neviem, co všetko si už s nou môžem dovoliť. Ja som mala palec výboceny na 50 stupňov. Na nulu sa mi už napraviť nedal. Uvidíme, či to bude pri chôdzi lepšie.

@svetluska211 ten najviac pomohol.. Ano trosku to slo na ten palec ale mna uz z operacneho posielali ze nech dostupim na patu. A vela ma tie ortopedicke topanky..