Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@19daska76 no tak jasne mačky to sú domáci miláčikovia 😂😂 pre mňa inak keď nad tým rozmýšľam tiež bola tretia noc najhoršia, keď sa to už odmrtvilo. V piatok ma operovali, nohu som si v noci necítila a ani v sobotu, k večeru som začala, ale potom ta noc z nedele na pondelok bola najhoršia.
@vlevicka no palec už trocha ohnut viem. Postaviť sa na špičku zial nie a mam na to nervy, lebo mam ísť za chvíľu do roboty a neviem si absolútne nič obuť, keďže sa topánky obuvaju tak, že treba tu nohu ohnut akoby som sa chcela na špičku postaviť. 😔 Kebyže je leto, tak je to jednoduchšie, lebo šľapky dám. A vy ste ako na tom?
Inak baby poviem vám na rovinu, kvôli kráse by som si isto nedala niečo takéto robiť. ako jasne aj mne vadilo, keď mi to v lete všetci komentovali ako to vypadá a hanbila som sa nosiť aj pekne topánky, v ktorých to vidno. Ale pravdupovediac už som bola na tie reči zvyknutá a ignorovala som to a bola som aj zmierena s tým, že topánky len s uzavretou špičkou. Lenže mňa už táto ľavá noha príšerne bolela a nevedela som si už nič kúpiť na nohy, po meste na nakúpi sa mi už tiež nedalo, a rada chodím na túry a každý krok dole kopcom ma príšerne bolel, v robote som sa pod stolom nenápadne vyzuvala, lebo to bola hrozna bolesť v akýchkoľvek topánkach, tak som si povedala dosť. Čaká ma ešte aj práva noha, ale asi to na par rokov odložím, je to trochu menej výbocene ako som mala túto, ale chcela by som už dieťa a nechcem veľmi čakať nejaký ďalší rok dva kým sa dam dokopy.
@ewita88 ja som 8 tyzdnov od operacie a tiez mi to stale opucha, prst skrcit viem, ale tiez to uplne ohnut neviem. Mate tam aj srobiky? Budu vam to vyberat?
Vsetko zavisi od dobrej fyzioterapeutky a doma musite cvicit. Ja idem teraz este jednej sukromne, tiez aby mi to rozhybala v klbe. Ked sa to poriadne rozhybe tak aj opuch by mal zmiznut. Mne srobik a titanovu dlazku budu vyberat preto ten rozsah pohybu je obmadzeny.
Baby a dokedy ste nosili tú pooperačnú topánku?
@ewita88 mne to bolo vidiet aj v uzatvorených topánkach. Hrče po bokoch. Čokolvek pekné som si obliekla nehovoriac o dačom elegantnejšom toto pokazilo celý výzor. A keď som chcela kúpiť topánky tak som musela aspoň päť obchodou pobehať a nakoniec kúpiť také čo sa mi nepáčili. Napríklad jedny sandále na leto som si kúpila rok po roku také isté lebo iné pre mňa neboli. Ak sa mi dobre zhojí ľava noha tak hneď pojdem ak sa bude dať aj s pravou. Mňa keđ doktor videl tak sa ma ani nepytal že či chcem, hneď mi dal termín operacie. Tak teraz len dufam ze sa to bude hojit ok.
@sacul ja som mala písané, že pooperačnu topánku nosiť 4 až 6 týždňov. Po štvrtom som ju vyzula a začínala na nohu chodiť. Necelý týždeň som si ju po veceroch ešte obuvala, lebo ma noha po celom dni bolela. Teraz ju už nenosím, len keď idem von cez vychádzky, lebo neobujem žiadne topánky.
@svetluska211 ja by som mala mat len jeden srobik asi a neviem, či ho budú vyberať. No budem sa pýtať na rehabku isto.
@vlevicka tusim kazdy mesiac viete mat rehabilitacie.. ale ak s tym neviete hybat najdite si velmi dobru fyzioterapeutku ona vam to isto rozhybe..
@svetluska211 nárok na druhú rehabilitáciu mám až o tri mesiace.Idem skúsiť konzultaciu iného lekara .
@svetluska211 neviem ako to je presne, ale ked som mala ruku zlomenu, tak na to, aby mi ju rozhybali som potrebovala 20 cviceni a dalo sa. Skuste si pozistovat. Alebo potom sukromne, ale ak tam nemate zelezo, ktore moze branit v pohybe tak sa to da rozcvicit.

@ewita88 dobrý deň chcem sa spýtať aj viete hýbať s palcom a ten pohyb ze postaviť sa na špičku viete spraviť.Ďakujem.