Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@simka44 V Žiari nad Hronom u doktora Murgaša
@dominiqwa Keď to nemáš veľmi, tak pochybujem, že Ti to budú tou scarf metódou robiť a lámať na dvoch miestach a šrubovať. Lebo to sa robí pri tých ťažších prípadoch a silnejších zakriveniach palca.
@zuzulik131 Záleží aj od nemocky a od dr lebo mne napr.povedali že nemám veľkú mieru derformity ale mala som bolesti tak mi to urobil metódou scarf.
@zuzulik131 tak mne dr napisal ze praveze pri tych miernejsich robia aj obe napr tou metodou naraz tak neviem
@dominiqwa asi každý lekár má svoj postup, inak si to neviem vysvetliť...
@dominiqwa no ja som mala asi také nohy ako Ty, aj sedí strana pravá ľavá. Pravá išli sruby (čo už ostanu) tá už je veľmi. Ľavá mám drôt, dnes som dva týždne po a vybral stehy, po dvoch týždňoch vyberie drôt.
@zuzulik131 a ako si natom uz chodis??
@zuzulik131 a každý aj iné nohy. Sme sa tri v nemocnici rozprávali, čo sme na to boli u toho isteho doktora. A každá inak...
@dominiqwa Áno, už som aj v práci, ja som asistentka, takže sedavé zamestnanie. Chodím v tej papuči čo dávajú a stúpam tak na pätu a na bok.
@19daska76 To určite áno, plne súhlasím. A aj každý inak prežíva ten zákrok, aj bolesť, aj inak sa hojí..podľa mňa.
@dominiqwa ahoj pls ty si bola na konzultacii v KE? Lebo ja sa tam tiez chystam napisat...aky dojem na teba urobili? Hovorili ti o viacerych metodach? Dakujem.
@karolinka117 este len idem v decembri k primarovi
@dominiqwa A kam zvažujete ísť na operáciu? Ja som bola v Poprade.
@zuzulik131 tu pravu uz mas komplet bez opuchu?
Mne doktor vravel ze opuch moze byt 3-6 mesiacov.
@zuzulik131 ahoj, ja som z PP a zvažujem stále Košice a pozerám, že ti to krásne urobili aj v Poprade...ako to prebiehalo prosím? To si išla priamo na ortopédiu do nemocky? Akou metódou? Ďakujem.
@rolly Trošku tam je ešte okolo kosti opuch, ale už fakt minimálny.
@karolinka117 Ja som z Bardejova, tak som sa objednala na ortopédiu k Mudr. Murckovi. On má v utorok ambulanciu v Starej Ľubovni. A on ma hneď po vyšetrení objednal na zákrok. Najprv s pravou nohou. Na tú mi dal tú scarf metódu, dvakrát zlomené, tri šruby a nevyberajú sa. Mám ich stále tam. To bolo 3.5.2019 a teraz 2.9.2019 mi robil ľavú nohu. Ale už len na raz zlomená kosť a zafixovaná v správnej polohe drôtom. Stehy mám vybraté, ale prelepenú ranu, trčí z nej trošku toho drôtu, ten mi vyberie teraz v utorok, po 4 týždňoch. On to urobil fakt krásne nato aké som mala nohy. Máte podľa mňa veľmi šikovných lekárov v PP. Aspoň Mudr. Murcko je perfektný.

@sonicka13131 prosím ja sa chystám tiež pred zimou, u koho si si dala robiť?