Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@ewka0012 hlavne sa nenechaj odbiť že je to zbytočne, keby mal niekto takú tendenciu. Po operácii by sa tak isto malo cvičiť. Áno kľudne sa to môže vrátiť po operácii späť, hlavne keď sú väzy slabé, zas ten drôt, skrutka, hocičonie je vsemocny čo to tam nejako drží. Záleží prípad od prípadu. V rámci konzervatívnej liečby sa daju využiť ortopedické vložky a korektory ako pasívna podpora, pohodlná obuv najmä aby prsty mali miesto. Aktívne cvičiť na posilnenie ti dá však najviac.
@dominiqwa Držím palce na vyberanie stehov. Pre mňa to nebol veľmi pekný pohľad, ale zamerala som nato, aké je to krásne a rovné. Rana sa zhojí raz dva. Dajte vedieť ako to prebiehalo.
@zuzulik131 a tak take vselijake to bolo ale pekne aa pozeralo ma rovnu nohu....este 2 tyzdne ta krasna bota a verim ze bude to ok...
@dominiqwa Ja som to mala tiež také. Krásne to máte, úplne rovné. Super. A teraz botu nemáte? Ako chodíte?
@zuzulik131 ďakujem...ano nosim pooperacnu botu ale v pohode uz to je bez bolesti
@monula20 Držím palce. A Vás to bolelo? Lebo nemáte to až také hrozné.
@dominiqwa No vidíte, ako ste to zvládla ;)
@zuzulik131 len ma zacina vyrazne boliet ľavá uz
@dominiqwa
@zuzulik131 bolelo áno.. ďakujem už som po operácii teraz ma doviezli..
@dominiqwa Tiež ju máte takú?
@monula20 Tak sa držte, nech sa Vám to rýchlo hojí. Už budeme mať len krásne nôžky 🙂
@zuzulik131
@dominiqwa kuk 1 deň po operácii
@zuzulik131 ano mam aj na lavej
@monula20 Paráda to vyzerá. Tiež tá scarf metóda, však? Aj keď to bolí, pohľad na rovnú nôžku stojí zato 🙂
@dominiqwa Zvládnete rovnako, ako aj s prvou. Ja som bola s jednou nohou v máji a s druhou v septembri. A tento rok už mám pekné nohy a svätý pokoj.
@zuzulik131 bola tam kombinacia scraft a akin bolest mi ani tak nevadí som myslela ze to bude horšie.. skôr ma trápi že nemôžem nič robiť.. A ani na barlach nevydržím dlhšie ako 3 minúty potom som zadýchana a hlava sa mi točí.. ale myslím si že to treba len cvik 😊
@zuzulik131 bolelo áno.. v skutočnosti sú väčšie ako na foto
Dobrý deň prosím vás som deň po operácii haluxu.Necitim si stále palec,je studený a necitlivý,je to v poriadku.(kĺb ma bolí neskutočne)
@polokakauko ahoj akú anesteziu si mala?

@ewka0012 mne prv dali dlahu ze na noc mam davat to bolelo jak sviňa, potom tie korektory ale nepomohlo to nejak. Mám to dedičné a uz som sa nechcela trápiť tak som šla na konzultaciu a pak aa rozhodla ze idem do toho