icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

6myska
16. okt 2023

@dominiqwa uzasne fotky po 👌 prosim ta, mozem ti napisat spravu? Mam take ako ty pred a mega sa bojim operacie, zatial som nic neriesila, ale v lete je to hrozny pohlad na bosu nohu 🥴

dominiqwa
17. okt 2023

@6myska kludne napis

monula20
17. okt 2023

@v19 ahoj nie nevrátil,v pohode obujem aj lodičky iba ze ich nenosim🙂

v19
17. okt 2023

@monula20 dakujem. zvazujem aj ja operaciu- hlavne obdobie, kedy si to dat robit

monula20
18. okt 2023

@v19 myslím ze je to úplne jedno ci leto,jar,jeseň možno akurát nie na zimu boh vie ci by sa ta papuča nesmykala na snehu 🙂

v19
19. okt 2023

@monula20 ja by som ti na leto chcela napasovat- cez letne prazdniny...len ci ukoncim pn za 2 mesiace, nechcem chybat v zamestnani. Najradsej by som obidve nohy naraz absolvovala a nechcem ist pod narkozu. Tak si ma odpovedami potesila, ze si spokojna a hlavne v obchode si mozes kupit letne sandalky ake len chces🙃

dominiqwa
19. okt 2023

@v19 ja som jednu bola koncom mája a druhú polku mája v lete som fungovala už aj na svadbách som valčila. marodovala som 3 týždne nakoľko učím mohla som nasstupiť

monula20
20. okt 2023

@v19 obe naraz nerobia,dr čembova je na materskej teraz neviem ku komu sa chystáš,a po týždni môžeš ísť normálne do práce už bez barle v papucke

katka1981
22. okt 2023

@monula20, po tyzdni? To sa prosim ta ako operuje? Dakujem.

v19
22. okt 2023

@dominiqwa aj ja ucim, preto to chcem cez prazdniny zvladnut. ja milujem opatky, v pohode ich obujes a zvladas v skole cely den?

dominiqwa
23. okt 2023

@v19 ja už teraz obujem opätky v pohode, prezuvam sa nesom celý deň lebo potom trocha ešte cítim nohu že je dlho stlačená

monula20
24. okt 2023

@katka1981 no týždeň si o barlach,mne pílou dali dole ten hrbol,a v palec otvorili posunuli kosť a dali šrob,bolesti som žiadne nemala,minimálne nato ze to bola akoby zlomenina,a pri 3 deťoch som normálne v papuce tej špeciálnej fungovala po týždni

monula20
24. okt 2023

@katka1981 na fotkách to nieje pekne,ale realita je úplne iná 🙂naozaj ma to nebolelo

v19
24. okt 2023

@dominiqwa velmi pekne ti dakujem za odpoved. idem istotne v lete do toho.

adrianadeutschova
24. okt 2023

@monula20 a bola si v narkoze?Ja idem teraz vo stvrtok mudr.Drahomir Galbavý z AVELANE kliník v Nitre mi to bude robit.A dávam sa do narkózy.Počuli ste o lekárovi?

monula20
25. okt 2023

@adrianadeutschova ahoj ja ho nepoznám,nebola som v narkóze dala som si len od kolena umrtvit

adrianadeutschova
25. okt 2023

@monula20 ani potom to nebolelo?beriete niečo na bolest?

katka1981
25. okt 2023

@monula20, ja normalne nechapem ty brdo, ty si terminator asi 🙂 Ty si nemala mesiac, dva nohu v sadre? Mne sa zacal robit halux, lebo mi padla klenba. maminka mi dala silikonovu taku somarinu, dala som si ju medzi palce a druhy prst do tyzdna som to mala super. Ale ono sa to z casu na cas ozve, akoby sa mi kost zvacsi, boli, potom sa to ukludni, stiahne. Mam uz ortopedicke sandale, nosim ich miesto papuc, a stale mam tu silikonovu somarinu medzi prstami. Len ja sa bojim aby to nerastlo. Vyraznejsie klby na palcoch mam odjakziva. Na operaciu to isto nie je, palce nemam vobec vybocene, len ta kost je vacsia a z casu na cas narastie, potom akoby sa zmensila. Ja sa snazim nieco spravit, aby sa to nezorsovalo a vyhla som sa operacii. Maminka bola v DS ale ona ma aj artozu a teda chodila o barlach neviem ci 2 mesiace ci kolko.

katka1981
25. okt 2023

@monula20, a potom este v papuci dlho chodila. A bolesti to boli priserne a to moja maminka znesie ozaj brutalnu bolest, jej robili punkciu kostnej drene viackrat a dr. ju chvalila, ze sa drzala ako nikto.

monula20
25. okt 2023

@katka1981 tu nedávajú sadru,aspoň o tom neviem ze by niekde vôbec dávali sadru..🙂držím palce teda

monula20
25. okt 2023

@adrianadeutschova ja som 2 roky po operácii dali mi novalgin,ale ja neviem ja som skoro vôbec nemala bolesti,všetci sa ma pýtali ze boooze to ta jak musí bolieť keď to mas zlomené ale fakt nie nebolelo ma to...naozaj nerobim si srandu...

adrianadeutschova
25. okt 2023

@monula20 to som rada.Zajtra 7:10 tam mám byt a pustia ma ešte v ten den domov.Už mám stresy,ani spat nebudem.Budem uspata,vraj to bude trvať cca hodinu a dufam,že to tiež bude bez bolestí,veď sú dostupné rôzne lieky na bolest a tiež mi na klinike spomínali NOVALGIN,vraj najmenej zaťažuje pečeň.už mám inak aj čaj na pečeň a žlčník😜ach jaj,nech je už zajtra o takomto case😮‍💨

guizui
26. okt 2023

ahojte, mne operovali halux v aprili, zevraj vo velmi zlom stave vzhladom na vek (ze to tak 80rocna babka by mohla mat take vybocenie) - operacie sa kedysi robili roznymi metodami, ale nie vsetky mali dobre vysledky.. dnes sa uz metody viac zjednotili. podla narocnosti odporucia celkovu alebo lokalnu anesteziu. V kazdom pripade moj halux bol tazsi pripad, narocnejsia operacia, ale bolesti som nemala absolutne ziadne. Zaklad je ale zobrat co najskor po operacii prvu tabletku proti bolesti, necakat kym bolest pride, lebo ze potom sa tazsie utlmuje. A tiez sa netreba pohanat s chodenim na operovanu nohu, kosticky sa potrebuju dobre zrast.

adrianadeutschova
27. okt 2023

@guizui dakujem za príspevok🫶🏽som práve po operacii.Včera mi operovali obe nohy naraz-pílili palce.Po prebudení mi tiekla infuzia a dostala som v nej aj tramal.Bolesti boli silnejšie až do poobedie.Sestrička mi povedala,že nech skúsim dať na chvíľu nohy z postele a potom zase vyložiť a vtedy mi začali bolesti ustupovať.Šupla som si na cestu domov flector a odvtedy už nemám bolesti.Na wc chodím po vonkajších okrajoch nôh a teraz som si spravila kavu a čaj.Nechcem zaťažovať nohy rste,tak len lezim-sedím v kresle s vylozenymi nohami a moji chalani ma už budú obskakovať.Vsetkym,čo váhate s operáciou radim-nemáte sa čoho báť sme v 21.storočí a technika a všetko okolo sú už na úrovni,kedy sa dá všetko v pohode a takmer bez bolesti zvládnuť.A mudr.Drahomir Galbavý je super ortopéd💖🙏🏽🫶🏽

adrianadeutschova
27. okt 2023

@guizui a kde ta operovali? mňa na AVELANE v Nitre

monula20
27. okt 2023

@adrianadeutschova daj vedieť ako si dopadla ci máš bolesti atd🙂

adrianadeutschova
27. okt 2023

@monula20 po prebudení sa z narkózy boli bolesti,ale dali do infúzie tramal.Domov som už išla takmer bez bolesti.Dnes je to prvý den a dá sa s NOVALGINom fungovať.Ani by dom možno nemusela,len viacery mi spomínali nenechať si vystupňovať bolest,tak radšej pri troche bolesti radšej hneď dávam.Na wecko v pohode idem po vonkajšej strane chodidiel opatrne 😉

adrianadeutschova
27. okt 2023

@adrianadeutschova
@adrianadeutschova
@v19 vraj lego neni dobre,lepšie jeseň-zima.A teraz den po operacii suhlasim.Chlad je lepší ako horúčavy…aj keď teraz je vonku teplejšie😮‍💨

katka1981
27. okt 2023

@adrianadeutschova, tebe robili obe nohy naraz?

adrianadeutschova
27. okt 2023

@katka1981 ano😬