Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
Ahoj ja som bola 28.10. operovana v Šaci u primára Totkovica a klobúk dole v pondelok som to videla a mam to zoperovane krasne od dnes rána som bez liekov. Odporúčam všetkými 10mi.
@sumienka11 ja som bola tiež u pána primára Totkoviča a som veľmi spokojná. Tiez odporúčam a istotne si pôjdem dat k nemu spraviť aj druhu nohu.
@dominiqwa chodím po vonkajšej časti chodidiel
@adrianadeutschova som konečne po sprche a obväzy som dala na chvíľu dolu,nenamacala som samozrejme,nohy boli v igelite zabalené .takto budem do poobedia a potom zaviažem.Nič netečie,len jemne zrejme po odtrhnutí obväzy po operacii
@yuyana99 dobrý deň môžem sa opýtať ako sa po dvoch týždňoch cítite už môžte cvičiť ako je to s chôdzou co prosím užívate na opuch ďakujem
@sumienka11 ja na opuch používam AESCIN
@yuyana99 nekrvaca to vôbec.to bolo len čerstvo po operacii.Máš to krasne.Tebe robili aj prsty?mas aj sroby?
@adrianadeutschova Ďakujem skúsim dať predpísať mojej obvodnej dnes som sa trosku viac motala po dome tak mozno aj preto členok je opuchnuty
@sumienka11 kolko si po operacii? už môžeš zaťažovať pomaly nohu?robili ti len palec?
@adrianadeutschova to máš celkom peknú jazvicku., ja som mala takuto,mam tam platničky,aj sroby
@adrianadeutschova ale mne robili artrodezu..na konci apríla...uz je to fajn..
@mattuliatko30 pekný výsledok .To určite stalo za to👌
@sumienka11 aescin mam a dá sa kúpiť bez predpisu a myslím, ze minimálne dva mesiace ho treba brať, pozriem zajtra do papierov.
Ale, ze je ešte niečo silnejšie ale nespomeniem si na názov.
Čo sa týka chôdze, tak stále topánka a barle.
Bez barli viem len odskakat.
Dali mi cviky
Noha vystreta a len ťahám špičky k telu ale len koľko to ide
Potom ďalší, ze pritiagnem špičku a nohu skrcik už SJ v kolene a zodvihnem
A ešte pritlacanie tých 4prstov o tvrdú podložku aby si tam našli tie upravené kostičky svoje miesto.
Palec mam zakázané ešte zaťažovať.
@adrianadeutschova
Ďakujem, veľmi som sa bála, ze budem mat veľkú jazvu.
A popravde v Bratislave ma vôbec nechceli operovať, ze je to zložité. Našiel sa jeden doktor ale chýbal rtg na sale a bez toho by to nešlo. A istotne pôjdem aj s druhou nohou.
Mam dva sroby v palci a tie prsty nejako prepilovali aby sa upravila aj klenba a viem, ze rozmýšľali, ze tam dajú také kovové tyčky ale ci tu tam alebo nie, tak to neviem.
@yuyana99 čo je SJ?🤔
@mattuliatko30 aj chcú vyberať? lebo mne povedal, že za tri mesiace na vybratie srobov.Ale ak mi nebudú robit problémy,tak asi už to nechám tak🙏🏽
@adrianadeutschova ano , dobre to urobil..aj doktor bol spokojný 🙂 a ja tiež 🙂 nie mne povedal,že to nebudú vyberať, pokiaľ to bude ok, tak ani si nejdem do toho šparkať, uvidím idem teraz po 3 mesiacoch na kontrolu, mla by mi dať aj ortopedické vložky..tak uvidím, čo povie..ale zaťial to nerobí šarapatu..chodím aj na turistiku, na kopce....na páse behám..a nemám problém...čaká ma to do budúcna aj na druhej nohe...
@adrianadeutschova pardon, autokorekcia zauradovala 🙈
Malo tam byt aj.
Tak ešte raz 😁 :
Dali mi cviky
Noha vystreta a len ťahám špičky k telu ale len koľko to ide
Potom ďalší, ze pritiahnem špičku a nohu skrcim už aj v kolene a zodvihne a potom vystriem celú nohu a takto to opakujem par krát
A ešte pritlacanie tých 4prstov o tvrdú podložku aby si tam našli tie upravené kostičky svoje miesto.
Palec mam zakázané ešte zaťažovať
@mattuliatko30 tak to si ma potešila,pretože na pase dávam rýchla chôdza beh na striedačku.Keď mi nebudú sroby robit problémy ,tak by som si to tiež radšej už nenechala rýpať.
@yuyana99 už to pomaly cvičím,lebo mne idú ešte len stychy budúci týždeň vyberať,tak nech si to nepokazim
@yuyana99 Ďakujem krásne za odpoveď ja mam dosť pripuchnuty členok snažím sa polohovat a chladiť no pošlem muža nech mu kúpi AESCIN možno kúsok pomôže prajem skoré uzdravenie a kedy plánujete druhu ja už mám termín vo februári neviem ci to nieje príliš skoro
@adrianadeutschova Mňa operovali v sobotu v Šaci v pondelok idem na vybratie stehov a mam operovany palec halux plus mi narovnovali aj prsty pri preveze som videla drôtiky
@sumienka11 to vám nejako skoro idú vyberat
Ja som volala do AVELANE,pretože aj čo tu citam,aj čo som sa dozvedela,že v PIEŠŤANSKEJ nemocnici,ktorej sa každý oblúkom vyhýba,tak papuče davaju automaticky každému hneď po operacii a táto súkromná klinika my aj barle požičiavali po neviem koľkých ľuďoch predomnou a pritom sa to dá predpísať ,tak aj papuču mi nedali a po týždni recept a keď som si ich išla vybrať do núrch v piešťanoch,tam mi povedali,že najskôr za týždeň…takže hoci som išla kvalitnému a dobrému ortopédovi mudr.Galbavý,tak úroveň kliniky AVELANE v Nitre je nula bodov.Som z nich sklamaná .Inak s operáciou som spokojna,tento lekár pracuje aj v štátnej topoľčianskej nemocnici,sem chodí len operovat a konzultovať pred operáciou.Volala som im,že by mohli ako súkromná klinika zapracovať na detailoch,ktoré im zbytočne kazia meno.
@sumienka11 pozdravujem, čítam tu komentáre, tak sa pridávam, ja som tiež po operácii haluxu na pravej nohe. Bola som vo štvrtok 26.10.23, v pondelok som bola na previaz a keď som to videla, bola som veľmi milo prekvapená, že mám iba tri dierky a tri stehy. Operoval ma pán primár MUDr. TOTKOVIČ, veľmi milý lekár. Tiež idem v pondelok 6.11. na ďalšiu kontrolu, asi vybrať stehy, neviem. Priebeh operácie v lokalke, žiadne ale že vôbec žiadne bolesti ani počas operácie, ani po. Mám vraj dve šroby. Chodím o barlach a v pooperačné topánke. Zatiaľ iba spokojnosť všetkými 10-timi.caka ma aj druhá noha, len ešte neviem kedy. Tak pondelok by sne sa mohli aj tam stretnut, keď ste bola operovana tiež pri MUDr. TOTKOVIČOVI.
@emily199 Áno ja tam určite budem býva tam dosť veľa ľudí ale mi haluxacky sa ľahko poznáme
@sumienka11 držím palce aj vám
Ja plánujem ďalšiu takto o rok. Chcem aby táto operovane noha bola úplne v poriadku. Keďže neviem, ze ako ešte budú prebiehať rehabilitácie a ci tam. Ešte niečo nenastane.
Inak vy budete chodiť na kontroly k pánovi primárovi?
Ja zatiaľ s nimi komunikujem cez emailiky, aj to tepovanie nohy som mu posielala, ze ci môže byt cez email. Keďže to mam trosku od roky, tak sa nedá chodiť na každú kontrolu. Viem, ze by som mala ísť na tri rtg ( v 5-6 týždni, 3 a 6 mesiaci) a zatiaľ ten prvý plánujem podstúpiť v Bratislave a poslať len snímky pánovi primárovi a uvidíme, ze co bude potom.

@adrianadeutschova mne predpísali topánku hneď ako som si dohodla termín, ze ju už musím mať, keď nástupim na operáci,bez nej by ma neoperovali.
A ešte stále to krváca alebo už je dobre?
Moja noha vyzerá takto, pod tejpovacimi páskami mam ešte par rán z operácie ale všetky sú takéto malinke ( bola som v tom, ze je ich menej 🙈).
A ako doplnkovú liečbu mi odporučili vitamín C, lieky proti opuchu a dostala som aj fraxiparin.
Stehy mam tie samovypadavacie, takže nemusia mi ich vyberať.