icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

sumienka11
2. nov 2023

@yuyana99 No ja som zo Zvolena ale pre mňa je dôležité aby to videl skontroloval pán prímar on predsa vie co sa tam robilo a ta pooperačné starostlivosť je podľa mňa veľmi dôležitá sú to 2h cesty mám o niečo bližšie ako Vy no ja som to mala dosť veľký zákrok takže aj koli tomu určite pôjdem k nemu ved na kontrolu môžte potom prísť keď Vám to bude vyhovovat

yuyana99
2. nov 2023

@sumienka11 to ste tak na pol cesty od nás,to mate super.
Ako ja musím povedať, ze s pánom primarom všetko komunikujeme cez emailiky a je to super, je veľmi ochotný, milý a veľmi rýchlo odpovedá.
Veľmi rada by som k nemu chodila na pravidelné kontroly, len problém je diaľka a potom ešte zorganizovať to doma kvôli deťom( kedze už máme aj školopovinného a nechceme aby vynechával školu) , takže musíme zavolať starých rodičov , ktori sú mimo Bratislavy.

V 5-6 týždni by som mala ísť na RTG snímku ale pôjdem tu v Bratislave a potom mu pošlem len rtg. Ak bude treba tak prídem na kontrolu k nemu.
V Bratislave mam ešte jedného doktora, ktorý mi vlastne odporučil pána primára, takže vedia aj o sebe. Čiže aj u neho som už bola na kontrole a zhodnotil to zatiaľ dobre. Dúfam, ze nenastanu žiadne komplikácie.
Inak tuto metódu, ktorú použil pá primár tak robil len v Agel Šaca a Agel Skalica ( tu boli strašne dlhé čakacie doby).

Inak vám už odporučili aj nejaké cvičenia na nohu?

adrianadeutschova
2. nov 2023

@yuyana99 to počujem prvý krát že existujú nejaké metódy…myslela som si,že lekár hodnotí stav chodidla a deformitu a podľa toho sa rozhoduje,čo sa bude robit.

yuyana99
3. nov 2023

@adrianadeutschova to áno vždy musia zhodnotiť deformitu.
Ja som to mala už vážne zle.
A keď som hľadala doktora, ktorý by to operoval, tak bud ma poslali preč alebo sa nato kukali, ze je to vo veľmi zlom stave a operácia bude ťažká a palec nebude úplne rovný a ešte tam dodali, ze stačí chyba pri operácii a som o palicke. Takže som sa veľmi rozhodovala, ze kam pôjdem.
Pan primár Totkovič mi pri prvom stretnutí hneď vysvetlil, ze oni operujú modernejšou metódou, s ktorou sa už operuje aj v zahraničí a nie je nutné mi rozrezat celú nohu.
Takže bud vám to spravia všetko cez väčšiu ranu na nohe ( mne povedali, ze aj dve by bolo treba) alebo v Agel to robia cez mini rezy v kozi a špeciálnou frezou to odstraňuju.

Keď som sa na kontrole u doktora v Bratislave pýtala, ze kto ešte iný robi túto metódu, tak mi povedal, ze nevie o nikom inom, lebo nato treba tie špeciálne frézy a nie každá nemocnica je ochotná ich kúpiť.
Čiže aj kebyže ma tento doktor operoval, tak mam veľké rany na nohe a musím chodiť pravidelne na prevezy kvôli ránam.

adrianadeutschova
3. nov 2023

@yuyana99 tak sa určite aj špecializujú na haluxy.Som z Piestan,Košice sú pre mňa veľmi daleko,ale asi by som išla k nemu,keby som ich mala také zle.Aj máš fotku pred?

sumienka11
3. nov 2023

@yuyana99 Nebojte nič ak Vás operoval primar Totkovic bude to urobene na 1* doliecite a dakedy si urobíte výlet do Košíc aj s druhou " labkou" ako aj ja a možno sa tam aj stretneme. Mne idu vyberať v pondelok stychy takže počítam ze sa už budeme baviť aj o cvičení držím palce máte to krásne zoperovane

yuyana99
3. nov 2023

@adrianadeutschova
ja som z Bratislavy, takže je to ďaleko ale fakt som spokojná, len teraz je to zložitejšie kvôli kontrolam. Bola by som rada ak by to kontroloval primár ale zas nedá sa chodiť hore dole. Niekde mam ale neviem ju nájsť teraz. Mam aspoň takto porovnanie s ľavou, práva na tom bola horšie ( halux vyčnieva viacej a aj prst bol sikmejsi, celkovo noha bola širšia o 1cm )

yuyana99
3. nov 2023

@sumienka11
Ako rada by som to mala takto zase o rok, možno aj skôr 😁

Dajte potom vedieť, ze aké cviky vám dali.

A ešte sa chcem spýtať, že Vám to tiež otejpovali, ci to mate klasický o viazané?

Ja akurát obzerám stehy, ze ci niektorý už neplánuje vypadnúť, keďže mam tie samovypadavacie ale zatiaľ nevidím, ze by sa im chcelo ísť nejako von 😁

Držím palce pri vyberaní stehov, cvičení a celkovo, nech to ma bezproblémový priebeh 😊

adrianadeutschova
3. nov 2023

@dominiqwa aj mne.chodila som po vonkajšej strane chodidiel

adrianadeutschova
3. nov 2023

@yuyana99 krasne to mate

dominiqwa
3. nov 2023

@adrianadeutschova ake male jazvy pekne veľmi ja mam dosť dlhé jazvy

adrianadeutschova
3. nov 2023

@yuyana99 cvikly sem potom dám,lebo aj mne pomohli tie,čo ste tu uverejnili.Pomaly to cvičím,lebo ešte cítim v stehov napnuté,tak nech si neublížim,ale striham s nohami a priťahujem ako pisete

adrianadeutschova
3. nov 2023

Aj vy len polihujete?Ja som týždeň aj jeden den po operacii a idem len wecko a kavu či čaj urobiť.Inak vyložene nohy,tak tu mám aj čas vypisovať👌celkom si to užívam,lebo neviem,kolko takto ešte budem a potom zase realita🥹Keď už aj mám konečne tie topanky,aj tak sa bojim byt dlhšie na nohach.Rany si na den odvazujem a na noc zase dám obväzy.Síce mi povedal,že do vybratia stehov neodbalovat,ale cítim sa lepšie ani nohy neopuchaju.A začnem si davat tee tre olej z JUSTU asi už.Ten to krasne všetko vyhojí

dominiqwa
3. nov 2023

@adrianadeutschova ja som si to tiež užila a potom už kus zneužila ved nech sa manžel stará ne len ja stále .... nechala som ho sa potrapiť :D

guizui
3. nov 2023

@yuyana99 aj ja som z BA a pred rokom som bola u operacii u primara Totkovica, kvoli tazkej deformite mi v BA povedali, ze to na SK nik iny asi dobre spravit nebude vediet... a teda uz je to rok a pol a myslim nanho casto ze ako super ze som si to dala spravit prave v Saci, napriek dialke. Na kontrolach som tam bola 3x, je to o hubu ta dialka, ale stalo to za to.

katka1981
3. nov 2023

@adrianadeutschova, kks, ty si iny ukaz. Kde ti to prosim ta robili? Ja by som ani pichanie fraxiku nedala. Ja sa modlim aby som nemusela ist na operaciu, chapes, verim na zazraky 🙂

adrianadeutschova
3. nov 2023

@katka1981 avelane v nitre…lekár mudr.Galbavý super,ale klinika na to,že súkromná nula bodov

sumienka11
3. nov 2023

@yuyana99 Mne to pri prvom preveze pán prímar skontroloval a sestrička mi to naspäť zaviazala nie už tak na hrubo v pondelok skúsim odfotit ako to vyzerá ak neodopadnem určite napíšem už po ceste domov budem mat 2h čas neviete ako vyberajú tie drôtik z prstov ?

adrianadeutschova
3. nov 2023

@sumienka11 mňa ten prevaz bolel.Strhla mi to síce pomaly,ale dosť to bolo cez stychy neprijemne.Potom ma to aj v noci pobolievalo.čítala som tu,že to je bezbolestne a robí sa to ambulantne🤷🏾‍♀️

yuyana99
4. nov 2023

@sumienka11
Aha, lebo mne to pán primar tejpovat a manžel natáčal video aby sme to doma vedeli spraviť.
Tie pasky idú aj cez stehy, takze keď som dávala pasky dole, tak veľmi opatrne 🙈. Ja to musím raz do týždňa vymeniť a poslať foto, ze ci je to ôk.

A veru netuším, ze ako vyberajú tie drotiky.
Držím palce v pondelok 😊

v19
5. nov 2023

@adrianadeutschova och, to ma mrzi. Mas uz za tym, uz bude len lepsie a lepsie. Ako s tymi specialnymi topankami? Vies sa v tom pohybovat?

adrianadeutschova
5. nov 2023

@v19 viem jasne.Sú tie prsty odľahčene,tak dlhšie vydržím na nohach😉

yuyana99
6. nov 2023

@guizui
Ďakujem
Už sme sa dohodli, ze pošlem rtg a podla potreby prídem.
Ako musím povedať, ze každým dňom je to lepšie a lepšie, už aj tie cviky, co mi dali robím lepšie a nie tak strnulo ako na začiatku. A pridám aj ďalšie cviky, co mi napísal pan primár.
Môžem sa spýtať, že kde ste potom chodila na rehabilitácie v rámci Bratislavy?

adrianadeutschova
6. nov 2023

@yuyana99 a kolko si po operacii? ja idem vo stvrtok na stychy po dvoch týždňoch a som zvedavá, čo bude dalej.Kolko asi ešte musíš byt doma?Prikkadam foto ako mám nohy dnes

adrianadeutschova
6. nov 2023
yuyana99
6. nov 2023

@adrianadeutschova ja som už dva týždne po operácii, ešte tento týždeň ostávam na pnke a od budúceho už robím ale ja môžem z domu, takze to je výhoda. Inak by som bola dlhšie na pnke.
A už teraz môžem začať cvičiť aj s prstami, tak sa snažím 😁.

Stehy by mi mali začať vypadávat tak po mesiaci

guizui
6. nov 2023

@yuyana99 ono tych 6-8 tyzdnoch sa to bude zlepsovat naozaj milovymi krokmi. na rehabilitaciu som isla len 1 do Snopu, ukazali mi cviky a cvicila som doma.

adrianadeutschova
6. nov 2023

@guizui
@yuyana99 dievcata dakujem vám za odpovede.Este prežiť výber stychov a už verim, že sa začne ta pravá rekonvalescencia.Zatial moc nechodím,lebo mi to nedoporučil,ale už od štvrtka sa ľady pohnú.Dievcata, nech sa to aj vám čo najskôr dá do poriadku a píšeme si.Všetko dobre🫶🏽🙏🏽🌹

adrianadeutschova
6. nov 2023

Dievčatá ďakujem za vaše informácie potešili ste ma ešte prežiť vyberanie ste HOV a už verím že to pôjde len k lepšiemu. Zatiaľ mi lekár nedoporučil zaťažovať nohy, tak verím že od štvrtka sa to zmení a budem môcť aj ja začať s cvičením a že už to pôjde rýchlejšie. Prajem vám aby sa vám nožičky čo najskôr zahojili a píšeme si zatiaľ pekný deň

yuyana99
6. nov 2023

@guizui ďakujem na Snop som úplne zabudla