Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
Dnes som bola tiež na kontrole v Košiciach Šaci, som 1,5 týždňa po operácii. Mám chodiť už iba v pooperáčnej topánke a mám si to tejpovať s tejpovacimi pásikmi. Stehy mi vypadnú samé a cvičenie iba pomaly hýbať prstami. Ďalšia kontrola po 3 týždne, to už bude kontrolný rtg. Prikladám foto
@emily199 žiadny opuch nič.Ja mám hlavne pravú opuchnutu.Ja už pomaly cvičím”, ako to tu niektoré píšete,ale pomaly a opatrne.Už nech mám za sebou kontrolu😮💨chcem sa ho opýtať, kde mám všade sroby a čo my vlastne robil.Včera mi manžel dal chrobáka do hlavy.Mali mi operovat len ľavý halux a pravú artrozu a mám v oboch sroby,po operacii mi povedal, že pilil obe,aby boli rovnaké.No a muž mi hovorí, ktovie či sa nepomýlil a začal robit halux na pravej miesto ľavej.Lebo som trochu nechápala, keď mi povedal, že na pravej halux neni, že to je artroza…tak načo pilil?🤔
@emily199 a kedy asi môžeš začať nosiť obute aj iné topanky? Ty nemáš nohu vôbec opuchnutu.Ja mám opuchnuté hlavne na pravej nohe nárt a pod prstami bruska.A lava ani nie.A to mi na pravej mal robit len artrozu😮💨🤔
@lenosko pises, že si obula širokú turistickú obuv, ale keď pozeram dátum, tak to trvalo 10 mesiacov, lez si ju obula
@adrianadeutschova Trocha opuchnuté mám, ja si stále polohujem nohu na vankúšik a chodím minimálne. Od včera už iba v pooperačnej topánke bez barli a povedal mi že od 20.11 už môžem chodiť riadne bez pooperáčnej topánky, to bude po operácii 25 dní.Beriem ešte lieky arthrotec 2x1 a 1000mg vitamín C denne1x na lepšie hojenie. Zatiaľ veľká spokojnosť a chystám sa aj s druhou nohou,len ešte neviem kedy.....
@yuyana99 No ja som včera celý čas riešila pracovné telefonáty tak som aj mobil vybila po ceste domov. Na kontrolu som išla s malou dušičkou že sa budú vyberať drôtiky z prstov ale nekonalo sa ze vraj sa tam musí vytvoriť okolo nich jazva a potom tam už niesu nervy tak že to iba vytiahnu. Pan primar nohu skontroloval ze je v poriadku len keď prišla sestrička tak odišiel a nestihla som sa opýtať na pohyb tak neviem co môžem no trošku cupkam doma na päte v topanke aj bez barly a teším sa na sprchu tu mi už dovolil takže spokojnosť a 4.12. sa už budú vyberať drôtiky ak bude všetko ok a snimok
@sumienka11
@emily199 dievcata dakujem za vase pre mňa cenné informácie a vas momentálny stav.Ja dnes, keďže bolo krasne som vybehla pred barák so psikmi v papučiach haluxovych,takže všetci, vo chodili okolo pozerali na moje štýlové ,,topanky”možno ešte zavedieme novú módu
@adrianadeutschova zavedies novy styl🙃
Ahojte, kolko tyzdnov po operacii ste mohli soferovat? Vdaka vasim prispevkom som sa odhodlala to zacat riesit a 24.2. mam termin u primara Totkovica. A rovno obe nohy naraz 🙈
@6myska no ty si šikulka.Neolutujes,nič to neni neboj…ja sa k tvojej otázke ešte vyjadriť neviem,lebo zajtra som dva týždne po operacii a idú mi už brat stychy🔝.Myslím,že od pondelka začnem s rehabilitaciami a pomaly to pôjde už len k lepšiemu🙏🏽Určite sem dám ďalšie pokroky.Na jednej strane si celkom užívam nohy hore,veget,obskakovanie,ale už ma aj mrle žerú a pomalicky idem raz za dva dni so psami výťahom dole a venčiť.Respektíve ja stojím a cakam na nich, ale som na vzduchu🪴🐾🍂🍁🍄🌾
@yuyana99 ja mám tiež obe nohy naraz robené.Pýtal sa ma a povedal,že neni to štandard,aké nelutujem
Ahojte dali mi termín operácie až na august 2024 lebo je veľa ľudí a že budem platiť za operáciu 200€ .
@mishel9357 sa kde Vás budú operovať?
@mishel9357 čože???až???asu by dom skúsila inú kliniku.
@6myska Môžem sa opýtať, kedy ste bola na vyšetrení, že ste dostala termín na 24.2.24?Ja som po operácii 2 týždne tiež u MUDr. TOTKOVIČA veľmi dobrý výber. Plánujem aj druhu nohu a to by som chcela tiež tak nejak vo februári 24. Idem na ďalšiu kontrolu 27.11.23 tak si to musím dohodnúť. Ináč vás povzbudzujem som maximálne spokojná bez akejkoľvek bolesti. Neviem si predstaviť obidve nohy naraz.
@emily199 ďakujem pekne za pozitívne info 🙂 ešte pred mesiacom som netušila, že naozaj budem riešiť haluxy, vždy to bolo vo fáze, že "raz". A natrafila som na túto diskusiu a vďaka informáciám od dievčat za posledné týždne som sa odhodlala. Vždy som sa bála, že to neskutočne bolí a tým som to posúvala. Ale tu čítam, že nebolí (!), tak idem do toho 🙈 😀 tiež si neviem dve nohy predstaviť, ale už keď mám ležať, chodiť na preväzy, rehabky a celkovo všetko okolo toho (čo ešte neviem čo všetko), tak chcem to zbúchať naraz. A snáď kým sa oteplí už budem behať jak srnka 😂 pán primár mi povedal, že bude trvať 6 týždňov kým sa dám dokopy... Osobné vyšetrenie budem mať v januári, zatiaľ sme len mailom komunikovali, opýtal sa ma na preferovaný dátum a v podstate mi úplne vyhovel, ešte bolo voľné.
@6myska tak ja už mám na zotavenie len 4 týždne😉😄🫶🏽
@adrianadeutschova ,dakujem ti
@6myska mne prvotne doktor na inej klinike odporučil dosť ťažký zákrok a to, ze by mi museli srobovat tu kosť, co ide od členku k prstu na dvoch miestach a to pri členku a aj pri palci. Plus ešte úprava palca a ešte zvažovali aj úpravu jednotlivých prstov ( skracovanie, lebo nevedeli, ze ci keď upravia palec, tak ci nebude kratší ako zvyšné prsty).
Takže tam hneď zamietli obidve nohy naraz, ze to by som sa ani nepohla.
Ja mam haluxy od základnej, co si pamätám ( je to aj dedičné), dlho neboleli aj keď vyzeralo zle. Len po pôrodoch sa to rapídne zhoršilo a už aj začali bolieť.
Mala som aj super fyzio a cvičením boleli už len minimálne. Chcem začať z iba cvičiť keď sa noha dá do poriadku.
A potom druhá takto o rok na jeseň, neviem, ze ci by som to dala na jar ale možno zmením názor, ze nech to už mám za sebou 😁.
Zienky moje,dnes mi vybrali stehy-dalo sa🫣-12.12. idem na kontrolu aj s rtg snimkom a dostanem termin na január vybrať🔩.Dovtedy:do ďalšieho štvrtka , čo budú tri týždne od operácie ešte nezaťažovať,ísť ako doteraz wc, sprcha už povolená a zase nohy vyložene.Od dslsieho štvrtka pomaly cvicit,krútiť si trosku s palcami a pomaly chodiť v papučiach na haluxy.Takto až do kontroly a po kontrole by som už mohla vraj obuť topanky👍👏🏼👏🏼👏🏼🫶🏽🙏🏽V januári by vraj zakrok vybratia 🔩urobia v celkovej,vraj predsa len ťahanie🔩z kosti by v lokalke nemuselo byt prijemne🫸🏻.Zakrok bude trvať cca 20 minút a dokoriguje mäkké časti a aj ostatne, nech sú palce pekne rovné🤞🏻Dakujem mudr.Drahomirovi Galbaveho za profesionálny prístup a myslím, že aj úspešnú operaciu🙏🏽za tu najväčšia vdaka Bohu,pretože modlitby boli samozrejmosťou a absolútne spoľahnutie sa na neho a dôvera,že bude viesť sj ruky tohto úžasného lekara.Dievcata,neváhajte,každým dnom sa vám deformujú viac a viac chodidla,s tým súvisí aj držanie tela a trpia aj kolena,kríze a celý clovek.Vek ide tiež hore a hra proti operacii,takže čím skôr, tým lepšie💝Vsetkym vám zo srdca želám rýchle zotavenie sa👣prikladám fotky nôh dva týždne od operácie a dnes vybraté stychy
Dnes je to 18 den a môžem povedať,že som takmer úplne ok👌🌹🔝
@adrianadeutschova vyzera to SKVELE

@sumienka11 ako to dnes dopadlo na kontrole?