Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@dominiqwa Dobry deň 🙂 Chcela som sa vas spytať ako dlho ste boli PN a po koľkýcb tyždňoch ste uz mohli normalne chodiť. Ja mam po operacii 4 dni. Operovali mi hallux v Piešťanoch 🙂. Metodou scarf.
@adrianadeutschova ďakujem za info 🙂 prosím ťa, to vyberanie šrúb sa ako bude robiť, keď je to už zahojené?
@emily199 ďakujem za info, noha vyzerá mega super, veď tam ani nevidno žiaden zásah! dúfam, že aj u mňa to tak bude vyzerať a pôjde tak dobre, v júni ideme na svadbu a rada by som tancovala :D
@kikus23333333 ja som po 4 týždňoch šla do práce l, učím v škole
@emily199 Ahoj, ja som tiež po operacii. 13. deň. Aj si cvičila s prstami? Aj s palcom? Aby sa rozhybal ? Alebo čo ti odporučali? 🙂
@kikus23333333 no tak skoro po operácii som iba v členku hýbala , prstom ešte nie. Prstom až keď som nenosila pooperačnú topánku, tak mi povedal.A bola si operovaná tou novou metódou bez rezu?,ja som to takto mala, úplná spokojnosť 😀
@emily199 bez rézu?
@emily199 Ahaa. No mne už kázali hybať pomaly aj s prstom aby nestuhol. Ja som bola operovana metodou scarf.
@emily199 A po koľkých tyždňoch si už hybala s palcom ? Mohla si ho ohnúť na 100% alebo len do určitej polohy?
@dominiqwa Ahoj ;) Chcem sa spýtať, po koľkých tyždňoch si už mohla ohybat palec na 100% ? Aj si chofila na rehabilitacie?
@kikus23333333 ja hýbem palcami mesiac po operacii aj na rehabke mi kázala cvicit tak, že ohýbať palce, rozťahovať…
@adrianadeutschova áno,bez rezu bez stehov,bola som operovaná nejakou novou metódou,ktorú robí na a Slovensku iba MUDr.Totkovič v Šaci Angel....bude reportáž na Markíze aj v novinách článok,robila som rozhovor,dám vedieť kedy....
@kikus23333333 včera bolo 3mesiace po operácii a ohyb prsta smerom hore mám takmer na 100%,smerom dole k chodidlá neohnem úplne mám tam šrubu,tak asi preto. Chodím už riadne cvičiť všetko zvládam,len keď treba sa udržať v plenku na prstoch ,tak to ešte nedám úplne trocha ma bolí keď chcem ohnúť prst...Ináč maximálna spokojnosť,o rok idem aj s druhou nohou 😀
@kikus23333333 aká je to metóda?
@kikus23333333 cv ičila som s oboma len doma nemala som kedy choddiť na refabky a tak ohnem obe možno nie jak predtým ale to mi nevadi
@dominiqwa Super. A to až po 4 týždňoch si začala cvičiť? Nemala si to stuhnute? A nosiš aj opätky už? 🙂
@adulka07 ale zboku máš tiez rez? Vo stvrtok idem na vybratie srobov z oboch nôh a mám väčší stres sko pred operáciou.Budem v narkoze celkovej .Mate s tým niekto skúsenosť prosím?Na kavej mi vraj ešte upraví mäkké tkaniva🤷🏾♀️čo to je??? zajtra idem na kontrolu, či ma vo stvrtok môže operovat.kvoli tým ranám, či sú pekne…
@adrianadeutschova mam veľký rez na boku ... šruby vyberať nebude...že ,čo tam už raz dal tak to tam aj ostane...ja idem 5.2 na Rtg
@adulka07 tebe len jednu? mne obe a povedsl, že je tam tenká koža, že by to mohlo casom robit problémy.A len ženám po 60 to necháva, ale robí tuším aj inak operaciu
@adrianadeutschova ľavú nohu mám zatiaľ celkom rovnú....táto bola už veľmi vykryvena...
@emily199 a pred operáciou?Ja tomu nejako nerozumiem,ako sa dá kosť odstrániť inak, ako ju zpíliť
@adulka07 kolko stupňový haluz ste mali ?
@matrina234 38 stupňov....ale mne sa zdá že ten palec nemám veľmi rovný...ak s tempom poriadne narovnam tak večer šaliem od bolesti a musím si to uvoľniť...
Tak som po operacii-sroby vybraté a už cakam na odvoz domov🙏🏽Dakujem vám tu za mnohé povzbudenia, poslem fotky ešte,keď budem mať nohy odviazane🌹🫶🏽Drzte sa tu všetky haluxačky a môžem povedať, že bolest haluxou v topánkach je oveľa intenzívnejšia a horšia, ako operacia-tak smelo do toho.Chranite si tým aj členky,kolena a vôbec celého človeka.Ma to vplyv na držanie tela.Vsetko dobre vám prajem💃🏻🕺🏼🫶🏽🌹

@lenka5687 ružinovská nemocnica ba