icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

yuyana99
14. nov 2024

@snazilkake ahoj, neviem, ze aktualne koľko sa caka, kedze ja som chcela byt operovana na jesen a termin som si rezervovala uz vo februári.
Mna operovali v sobotu a bolo nas tam 9. Sestricka mi povedala, ze mavaju dost plno.
Treba napisat primárovi a dohodnúť sa.
Co sa tyka rekonvalescencie, tak tam je to individuálne. Pri pravej nohe ( minuly rok ma operovali) mi dali topánku dole az po dvoch mesiacoch, nosila som ju dlhšie, kedze som ju mala opuchnutu a nevedela som ju vopchat do topánky. Mala som dost komplikovanú opraciu, okrem palca mi roboli aj klenbu.
Aktualne som 4 tyzdne po operácii s druhou nohou, kde to nebolo take komplikovane, noha nepuchne. Takze dufam, ze na kontrole mi daju uz dole topánku.
Este upozorním, ze naposledny som bola len v lokalnej anesteze ( opichli len nohu) ale uplne v potiadku, ziadne divne zvuky neboli 😁
Držím palce

luciaklob
27. nov 2024

Ahojte ešte by som sa chcela spýtať, tie ktoré máte po operácii. Ako to máte s hybnosťou? Ja som dva mesiace po, snažím sa to rozhýbať ale stále sa neviem postaviť na špičku, nejak ma to nepustí neohnem palec. Chodili ste aj na rehabilitácie?

monula20
27. nov 2024

@luciaklob ahoj ja som nechodila ale normálne ohnem palec ako aj pred tym,samozrejme som to musela rozchodit

adulka07
27. nov 2024

@luciaklob to potrvá ešte nejakú dobu...v januári som bola operovana a až v apríli som bola celkom bez bolesti...a ešte v auguste mi v teple noha opuchala...na rehabky som nechodila...cvičila som doma...veľa chodila a neskôr behala

6myska
27. nov 2024

@luciaklob my sme mali v rovnakom case operaciu, ja vsetko ohnem uz pekne, plank, na spicky bez problemov, na rehabky som nechodila, cvicila som doma. Pozri si na youtube Rehasport a tam maju videa na cvicenie po operacii zakladneho klbu palca (2 videa, jedno na rozhybanie, druhe uz ked je povolena plna zataz). Cvicila som podla toho 2-3x denne obidve videa a paradne sa mi zrehabilitovala noha. S prvou som bola aj na rehabke 4x a bolo to zbytocne, teraz som uz neriesila. Skus si to pustit, uvidis rozdiely velmi rychlo 😉

olsan
27. nov 2024

Mňa,zaujíma, či nosíte /po oper. haluxov/ aj topánky na opätkoch. Mne dr. na konzultácii povedal, že nebudem môcť...

luciaklob
28. nov 2024

@6myska Fíha tak to klobúk dole 🙂 už som to tuším aj pozerala, musím začať aj praktizovať. Ďakujem

luciaklob
28. nov 2024

@olsan Ja ešte neobujem nič tesné ale takéto niečo mi teda doktor nehovoril, ja som si to dala robiť aj kvôli tomu nech môžem sem tam nosiť lodičky

vieramikloskova
28. nov 2024

@luciaklob ako dlho ste po operácii

emily199
28. nov 2024

@luciaklob ja som po operácii presne mesiac a mám to fajn, trocha pichne obujem o číslo väčšie topánky aj širšie. S pravou som bola operovaná presne pred rokom v 10/23 a áno neviem že dačo bolo robené úplne super. V januári som už cvičilia a vo februári v lodičkách na plese som bola. Rehabky som si robila doma sama , aj teraz to takto robím podľa YouTube, ktoré mi poslal MUDr. Totkovič.uplne to stačí. Som max.spikojna aj s druhou nohou.

luciaklob
29. nov 2024

@vieramikloskova dva mesiace

anonymka0987
22. dec 2024

@sumienka11 ahoj, prosim tebe aj skracovali prsty? Ako to vyzeralo? Vies m ik tomu napisat viac?

anonymka0987
22. dec 2024

@sumienka11 mozes mi prosim napisat viac k tomu skrateniu prstov? Mne to chcu robit naraz na oboch nohach 🙈

sumienka11
23. dec 2024

@anonymka0987 ahoj, aké skracovanie máš na mysli ja som mala halux a takzvané kladivkove prsty

sumienka11
23. dec 2024

@snazilkake Tak ja som 4 týždne nosila špeciálnu topánku po vybratí stehov som pomaly začala zaťažovať celé chodidlo samozrejme lekár pred tým skontroloval ci je všetko znútra doliecene dosť dôležité pred operáciou užívať DK2 viť C Zinok aj počas doliecovania a robila som si kúpeľ nohy a cvičila s nou baby tu dali link zo začiatku som nosila tenisky a potom už aj iné topánky ten opuch postupne zmizne držím palce za víkendové termíny sa platí ja som platila spolu s tým izbu takže neviem koľko bolo presne za operáciu držím palce

vieramikloskova
10. feb 2025

@emily199 Dobrý tiež idem na operáciu 20 marca bude ma operovať Totkovič aj klenbu tiež som dala lokalku 🙈 neviem či som dobré urobila,určite budem počuť všetko
@emily199

vieramikloskova
10. feb 2025

@yuyana99 dobrý deň,prosím už ste boli operovať aj tu druhu nohu,ja idem 20 marca bude ma operovať Totkovič ale aj klenbu lokalne,neviem či som sa nedala radšej uspať

yuyana99
11. feb 2025

@vieramikloskova dobrý deň, áno už som bola aj s druhou nohou a robili mi to v lokálnej anesteze.
Všetko prebehko v poriadku, nič som necítila a hlavne ani nepočula 🙈. Strašne som sa bála, ze aké zvuky tam budu ale nič som nepočula.
Opichnutie nohy je trosku nepríjemné ale dá sa to zvládnuť.
Držím palce

jarkatt
27. feb 2025

@yuyana99 mozem sa opytat ako dlho trvala celkova rekonvalescencia?

vieramikloskova
4. mar 2025

@yuyana99 teraz sa platí 600

vieramikloskova
4. mar 2025

@yuyana99 som rada, mne budú aj klenbu mám strach neviem ani ako dlho to bude sa operovať.

adulka07
4. mar 2025

@vieramikloskova neboj...aj mne robil halux aj klembu...dlho to netrvalo...ráno som prišla na 9.00 vypísali papiere,sestra ma zobrala na izbu,dala lavor s vodou na mačanie nohy,.. postupne prišli ďalšie žienky...neviem kedy po mňa prišli ale už bolo asi aj 10:30...ešte som asi polhodinu ležala na chodbe a pred salou...potom pokiaľ má pripravili,ešte prišiel na pár slov pán primar a už som sa zobudila na izbe okolo 13.00 a o 15.00 som išla domov

olsan
4. mar 2025

@vieramikloskova Nebudete počuť, dajú Vám sluchátka s hudbou a určite aj nejaký liek, takže aj pospinkáte. 😉

jarkatt
4. mar 2025

@adulka07 aj mne budu robit haluxi aj klenbu, ako dlho trvala rekonvalescencia?

adulka07
4. mar 2025

@jarkatt 3 týždne som mala topánočku...potom už len tejpy...po 5 týždňoch som išla do roboty...čím viac som chodila tým to bolo lepšie..keď som mala málo pohybu tak mi dosť opuchal členok...

jarkatt
5. mar 2025

@adulka07 dakujem za informacie. Ak sa mozem este opytat, ja nie som z Kosic, takze by ma zaujimalo, kolko krat pred operaciou si musela prist do nemocnice na kontrolu a kolkokrat po samotnej operacii?

adulka07
5. mar 2025

@jarkatt bola som pred operáciou iba raz na konzultáciu,predtým sme komunikovali s pánom primátom cez email... vtedy som prišla na ich recepciu - šport artro centrum,dali mi lístok a išla som na RTG a potom za lekárom...pozrel nohu a dal mi dátum a papiere ohľadom operácie.10 dní pred operáciou som si urobila predoperačné u svojho obvodného a 4 dní pred operáciou mi volali a všetko vysvetlili - na ktorú mám prísť,čo si doniesť...v sobotu ma operovali,v pondelok bola prvá kontrola,potom zas o týždeň - vybratie stehov a viem že po 3 týždňoch mi robil RTG a už zobral topánočku a dal iba tejpy...a potom už iba emailom sme komunikovali...že pokiaľ nemám žiadne komplikácie tak ďalšia kontrola nie je potrebná...ako noha ešte dlho opuchala,ale čím viac som chodila tým to bolo lepšie...takže po operácii som tam bola 3 krát...ešte rada...kúp si dopredu tejpy,keď pôjdeš na vybratie stehov,lebo nebudeš musieť chodiť hore dole do sanity - lekárne ale hneď ti to bude vedieť zalepiť nohu

ninka123
6. mar 2025

@adulka07 dobrý deň, ja mám konzultaciu u primára Totkovica teraz v apríli… tiež mi písal, že RTG si robia radšej sami, takze stačí ísť len s časovým predstihom do nemocky a ako postupovať ako píšete? Netreba vopred nejako riešiť ziadanku na RTG? Vopred ďakujem za info 🙏🏻

adulka07
6. mar 2025

@ninka123 netreba nič brat.. prídeš v predstihu do nemocnice, nájdeš šport artro centrum - má vlastnú recepciu, dáš kartu poistenca a povieš na ktorú si objednaná a ku komu a že nemáš RTG... vytlačía papiere a dajú číslo a samozrejme zaplatíš... prvé vyšetrenie bolo voľakedy 20€,teraz je tuším 50€,:potom ešte nejaký 2€ poplatok - to budeš platiť pri každej kontrole a ešte aj za RTG nejaké drobné...hneď na pravo od recepcie je RTG pracovisko...