icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

vieramikloskova
17. máj 2025
@csillinha

Ahojte, mala by som otázku ohľadom PN. O týždeň mám ísť na operáciu oboch nôh k MUDr Totkovičovi. Pracujem z domu, tak som si nežiadala PN. Tie, ktoré ste túto operáciu absolvovali, myslíte, že zvládnem pracovať po ležiačky, alebo si mám radšej vziať PN aspoň na ten prvý týždeň? Vôbec neviem, aké stavy mám čakať 🙂 Ďakujem pekne za rady.

@csillinha tam po operácii budete len sedieť alebo ležať bolesti slabé, mne fakt stačila 1 tabletka na deň. Ale mne zase robí problém keď tu nohu mám zaťažovať už tie bolestí citom,ale ja mám aj klenbu operovanu.

csillinha
17. máj 2025

Ďakujem pekne za odpovede! aj mne bude robiť aj klenbu, to je vlastne ten hlavný problém, haluxy sú vedľajší efekt.

sono2
17. máj 2025
@adulka07

@sono2 MUDr Totkovic Košice Šaca.. halux a klemba... štýlom? No tým ,ktorým to robí každej jednej,akurát ,že som mala krátku narkozu,nie lokalku

@adulka07 aha, to je ďaleko.
No že sú dve metódy jedna že chodíš hneď druhá že sadra 2 mesiace šroby atď

ninka123
17. máj 2025
@csillinha

Ďakujem pekne za odpovede! aj mne bude robiť aj klenbu, to je vlastne ten hlavný problém, haluxy sú vedľajší efekt.

@csillinha ja mám termín v septembri, naplánovala som si 5dni PN, potom mám schválené 2 týždne HO.. ta PN skôr kvôli môjmu oddychu 😁.

vieramikloskova
17. máj 2025
@csillinha

@csillinha ja som malá halux, klenbu a kadivkove prsty. Keby bolo len halux, už by som šla do práce neboli. Ja zase cítim teraz tu klenbu keď tu nohu zaťažujem. Ešte idem na kontrolu 28.5.

jarkatt
17. máj 2025
@csillinha

Ahojte, mala by som otázku ohľadom PN. O týždeň mám ísť na operáciu oboch nôh k MUDr Totkovičovi. Pracujem z domu, tak som si nežiadala PN. Tie, ktoré ste túto operáciu absolvovali, myslíte, že zvládnem pracovať po ležiačky, alebo si mám radšej vziať PN aspoň na ten prvý týždeň? Vôbec neviem, aké stavy mám čakať 🙂 Ďakujem pekne za rady.

@csillinha ja som si PNku nebrala, tiez robim z domu

jarkatt
22. máj 2025
@vieramikloskova

@csillinha ja som malá halux, klenbu a kadivkove prsty. Keby bolo len halux, už by som šla do práce neboli. Ja zase cítim teraz tu klenbu keď tu nohu zaťažujem. Ešte idem na kontrolu 28.5.

@vieramikloskova po akom case vam odpadli nite zo stichov?

vieramikloskova
23. máj 2025
@jarkatt

@vieramikloskova po akom case vam odpadli nite zo stichov?

@jarkatt nite,trvá to dosť dlho,postupne asi také 6 týžne
Ako sa máte. Ja som 2 mesiace po ale opuch stále aj bolestí ked chodím,to bude ta klenba ja si myslím. Chodím na cvičenie, ale len cvičenie zatiaľ .

vieramikloskova
Autor odpoveď zmazal
yveet62
23. máj 2025

Ahojte,prosím dokedy vám kázal tejpovať nohy?

6myska
23. máj 2025
@yveet62

@yveet62 asi individualne, jednu som tejpovala 10 tyzdnov a druhu 6

vieramikloskova
23. máj 2025
@yveet62

@yveet62 ja som tejpovala 7 týžne

yveet62
23. máj 2025
@6myska

@yveet62 asi individualne, jednu som tejpovala 10 tyzdnov a druhu 6

@6myskaďakujem, fuuha a kontrolný rtg bol kedy?Bol ešte s tejpom,al.bez?

6myska
23. máj 2025
@yveet62

@6myskaďakujem, fuuha a kontrolný rtg bol kedy?Bol ešte s tejpom,al.bez?

@yveet62 ano, s tejpom bol rtg, to neprekaza. Pri pravej nohe na 5,5 tyzdna a lavej na 4 tyzdne.

yveet62
23. máj 2025
@6myska

@yveet62 ano, s tejpom bol rtg, to neprekaza. Pri pravej nohe na 5,5 tyzdna a lavej na 4 tyzdne.

@6myska super,ďakujem😊

jarkatt
24. máj 2025
@vieramikloskova

@jarkatt nite,trvá to dosť dlho,postupne asi také 6 týžne
Ako sa máte. Ja som 2 mesiace po ale opuch stále aj bolestí ked chodím,to bude ta klenba ja si myslím. Chodím na cvičenie, ale len cvičenie zatiaľ .

@vieramikloskova ja som 4 tyzdne po operacii, no a noha je stale opuchnuta, uz chodim bez topanky a po dome aj bez barli, no a klenba to boli stale, ten halux necitim takmer vobec. Problem mam len z rehabilitaciou, termin som dostala az na koniec juna, v BA je malo doktorov.

vieramikloskova
24. máj 2025
@jarkatt

@vieramikloskova ja som 4 tyzdne po operacii, no a noha je stale opuchnuta, uz chodim bez topanky a po dome aj bez barli, no a klenba to boli stale, ten halux necitim takmer vobec. Problem mam len z rehabilitaciou, termin som dostala az na koniec juna, v BA je malo doktorov.

@jarkatt presné ako ja,halux necítim ale klenba boli. Rehabka mám len cvičenie, ale doma musím cvičiť tiež lebo ináč všetko stuhnuté. Idem ešte na kontrolu 28.5. operovana som.bola 20.3.

11magda11
24. máj 2025
@jarkatt

@jarkatt treba aj chodit niekam na rehabilitaciu? Citala som tu davnejsie od viacerych ze cvicili denne doma podla videi ktore im dr. Totkovic poslal

vieramikloskova
24. máj 2025
@11magda11

@jarkatt treba aj chodit niekam na rehabilitaciu? Citala som tu davnejsie od viacerych ze cvicili denne doma podla videi ktore im dr. Totkovic poslal

@11magda11 áno rehabka sú fajn keď Vám dajú aj iné veci ako cvičenia. Ja môžem len cvičiť nič viac tak pre mňa je to zdlave preto cvičím aj doma a veľa chodím hoci je to bolestivé ale chodím.

yveet62
24. máj 2025
@jarkatt

@jarkatt ja som bola v Ba mesiac po OP,v nemocnici Agel,najlepšia rehabka v BA.Doktorka ma vyšetrila a ukazala neaké cvičenia a termíny na rehabky mám asi od 7 týždňa od OP.Je tam elektroliečba,cvičenie,mäkke techniky...Je dosť doléžité aby sme sa naučili správne chodiť, bez zaťažovania kolien a bedrových klbov.Nohy mi tiež trošičku opúchajú,no zaťažujem ich od 2 týždňa po OP.

vieramikloskova
24. máj 2025
@yveet62

@jarkatt ja som bola v Ba mesiac po OP,v nemocnici Agel,najlepšia rehabka v BA.Doktorka ma vyšetrila a ukazala neaké cvičenia a termíny na rehabky mám asi od 7 týždňa od OP.Je tam elektroliečba,cvičenie,mäkke techniky...Je dosť doléžité aby sme sa naučili správne chodiť, bez zaťažovania kolien a bedrových klbov.Nohy mi tiež trošičku opúchajú,no zaťažujem ich od 2 týždňa po OP.

@yveet62 no to áno,ja tiež sa učím ako správne tu nohu používať hlavné ten stoj na nohe.

yveet62
24. máj 2025
@vieramikloskova

@yveet62 no to áno,ja tiež sa učím ako správne tu nohu používať hlavné ten stoj na nohe.

@vieramikloskova áno, hlavne napr.postoj pri drepoch, ktorý posiluje klednbu a veľa iného...

vieramikloskova
24. máj 2025
@yveet62

@vieramikloskova áno, hlavne napr.postoj pri drepoch, ktorý posiluje klednbu a veľa iného...

@yveet62 koľko krát cvičíte za deň. Ja stále ráno takú pol hodinku, potom poobede idem chodiť asi také 4km ale pomalý lebo stále sú bolestí a večer si dám perličky alebo keď je opuch tak ľad.

11magda11
24. máj 2025
@yveet62

@yveet62 ako to ze niekomu staci rehabilitovat doma podla videi od Totkovica a niekto chodi takto na rehabky? Mala si komplikovanejsi ten zakrok alebo…?

vieramikloskova
24. máj 2025
@11magda11

@yveet62 ako to ze niekomu staci rehabilitovat doma podla videi od Totkovica a niekto chodi takto na rehabky? Mala si komplikovanejsi ten zakrok alebo…?

@11magda11 rehabka predpíše lekár, kto chce ide🤷 kto nechce nepôjde. Niekto to nepotrebuje ma prácu sedavu alebo z domu alebo operáciu len halux. Ja mám operáciu halux,klenbu ,kladivkove prsty a som 9h.na nohách. Áno aj ja mám videá od primára ale chodím aj cvičiť .

budova108
24. máj 2025
@vieramikloskova

@budova108 to je ta topanka, to je 2 hodinu po operácii

@vieramikloskova zdravím ja som už konečne po 7 týždňoch bez sadry, ale mám dlahu na 2 týždne, potom kontrola a rengen.

vieramikloskova
24. máj 2025
@budova108

@vieramikloskova zdravím ja som už konečne po 7 týždňoch bez sadry, ale mám dlahu na 2 týždne, potom kontrola a rengen.

@budova108 no pekné to vyzerá,žiadny opuch. Ja mám ešte opuch aj bolesť keď chodím.

yveet62
24. máj 2025
@vieramikloskova

@yveet62 koľko krát cvičíte za deň. Ja stále ráno takú pol hodinku, potom poobede idem chodiť asi také 4km ale pomalý lebo stále sú bolestí a večer si dám perličky alebo keď je opuch tak ľad.

@vieramikloskova cvičím trochu každý deň, ako ma napadne,okrem toho každý druhý deň bicyklujem a cvičím s celým telom,neak sa neobmedzujem,porobím si doma čo treba,idem von a tak...

yveet62
24. máj 2025
@11magda11

@11magda11 zákrok som mala ako všetci s haluxami,boli už dosť nepekné a aj chôdza na tých zdeformovaných nohách bola iná,rok pred operáciou ma začalo bolieť koleno, bez zjavnej príčiny.Sama chcem,aby tie nohy fungovali ako majú a necítim sa na to,že by som to bez dozoru rehabky zvládla.Koleno ma zázračne prestalo bolieť.Chcem, aby som všetko zapájala ako sa má...

vieramikloskova
24. máj 2025
@yveet62

@vieramikloskova cvičím trochu každý deň, ako ma napadne,okrem toho každý druhý deň bicyklujem a cvičím s celým telom,neak sa neobmedzujem,porobím si doma čo treba,idem von a tak...

@yveet62 ano, ja tiež snažím aj vonku sa poprechádzať každý deň ale keď si poviem že je to už 2 mesiace a bolestí stále keď chodím 🙉 tak ja už ani neviem či bude lepšie.