icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

yanayka
28. okt 2025
@vieramikloskova

@yanayka stále mám opuch

@vieramikloskova držím palce 🍀 aby vám to čo najskôr odpuchlo

vieramikloskova
28. okt 2025
@yanayka

@vieramikloskova mne už ani neodporúča obúvať pôvodnú obuv, odporučil mi barefooty. Potešili ste ma lebo dnes som fakt nevedela čo sa deje , tá farba má naozaj vystrašila :( keď si predstavím, že má čaká ešte druha noha tak mám chuť sa NATO vykašľať :(

@yanayka ja zatiaľ druhú nedávam 🙈 zatiaľ nebolí

yanayka
28. okt 2025
@vieramikloskova

@yanayka ja zatiaľ druhú nedávam 🙈 zatiaľ nebolí

@vieramikloskova ja musím aj tu lebo už sa mi začínajú aj na nej vyklbovat prsty :(

yanayka
28. okt 2025
@vieramikloskova

@yanayka áno ja som dlho mala tak farbu .
Tiež som si kupila topánky po 5 mesiacoch som nevedela obuť len šľapky som nosila a začalo už chladné počasie, tak som si kúpila tieto

@vieramikloskova myslíte že by som mohla aj naďalej nosiť ešte chvíľu tu pooperačnú topánku? Pokiaľ je ten opuch taký?

vieramikloskova
28. okt 2025
@yanayka

@vieramikloskova myslíte že by som mohla aj naďalej nosiť ešte chvíľu tu pooperačnú topánku? Pokiaľ je ten opuch taký?

@yanayka ja som ju malá pokiaľ lekár nepovedal dať ju dole ,ale také 7 týžne ja som ju možno aj 8 ale viem že dlho.

olise69
28. okt 2025
@yanayka

@olise69 ahoj ja som bola operovana pred 5tt na Boroch, operácia bola zadarmo.

@yanayka pls, akou metódou?

yanayka
28. okt 2025
@olise69

@yanayka pls, akou metódou?

@olise69 neviem aká to je metóda teda názov, viem že mi skracovali kosti a pretínali šľachy

olise69
28. okt 2025
@yanayka

@olise69 neviem aká to je metóda teda názov, viem že mi skracovali kosti a pretínali šľachy

@yanayka a cez ktorú poisťovňu?

yanayka
28. okt 2025
@olise69

@yanayka a cez ktorú poisťovňu?

@olise69 ja som VšZP

yanayka
28. okt 2025
@vieramikloskova

@yanayka ja som ju malá pokiaľ lekár nepovedal dať ju dole ,ale také 7 týžne ja som ju možno aj 8 ale viem že dlho.

@vieramikloskova ja by som ju chcela kvôli tomu opuchu je mi to pohodlnejšie

keta14
30. okt 2025

ja som bola včera na prvej konzultácii u rehabilitačnej lekárky a tá mi odporučila ešte nohu 2 týždne nezaťažovať a to som 6 týždňov po operácii, dala mi cvičenia, laser, magnet a kontrolu o 2 týždne. Inak nohu som už plne zaťažovala.

olise69
30. okt 2025
@11magda11

@keta14 tiez som bola teraz na kontrole a vravel ze par dni dozadu sa to dvihlo z toho ze za jednu nohu bolo 600,- na to, ze uz je 1200,-
Vysvetlenie je jednoduche. Sucasna situacia, kedy sa dania este aj dane. A tak aby z toho ten lekarsky tim nemal po 20eur kazdy, tak proste museli ist hore s cenou. Ja to chapem, ale hneva ma to, lebo mam vrodenu silnu degeneraciu, takze na operaciu ist musim a nevyhnem sa tomu. Skoda ze nedali vediet nejak dopredu alebo nieco, isla by som skor.

@11magda11 a to ako? 🙃

keta14
30. okt 2025
@olise69

@11magda11 a to ako? 🙃

@olise69 rehabilitačnej sa to zdá skoro. Tak mi nedala cvičenia na palec a hallux ale iba mobilizaciu ostatných prstov a nohu nemám ešte plno zaťaźovať 🙈

yanayka
2. nov 2025
@vieramikloskova

@vieramikloskova prosím Vás ešte som sa chcela spýtať, dva mesiace po operácii je ok že neviem hýbať prstami ?

vieramikloskova
2. nov 2025
@yanayka

@vieramikloskova prosím Vás ešte som sa chcela spýtať, dva mesiace po operácii je ok že neviem hýbať prstami ?

@yanayka no ked má operoval lekár tak povedal že prsty môžem ohýbať, nemám sa toho báť . Problém som nemala,samozrejme že to bolo ľahké ohýbanie. Všetko sa to začalo meniť až keď som začala cvičiť doma aj keď som začala chodiť na rehabka. Pokiaľ je tam opuch tak to treba čas ale určite môžte aspoň trošku pohnúť tie prsty. Ja mám stále tiež problém z jedným prstom pohnúť to som už 7 mesiace po operácii, treba cvičiť a stále cvičiť ....

yanayka
2. nov 2025
@vieramikloskova

@yanayka no ked má operoval lekár tak povedal že prsty môžem ohýbať, nemám sa toho báť . Problém som nemala,samozrejme že to bolo ľahké ohýbanie. Všetko sa to začalo meniť až keď som začala cvičiť doma aj keď som začala chodiť na rehabka. Pokiaľ je tam opuch tak to treba čas ale určite môžte aspoň trošku pohnúť tie prsty. Ja mám stále tiež problém z jedným prstom pohnúť to som už 7 mesiace po operácii, treba cvičiť a stále cvičiť ....

@vieramikloskova ja momentálne nepohnem žiadnym prstom a som z toho na prášky :(

yanayka
2. nov 2025
@vieramikloskova

@vieramikloskova a teda som prekvapená lebo žiadne rehabilitácie nemám iba kontrolu o dva mesiace aj to stým, že či bude treba reoperaciu...čo si osobne myslím že bude treba.

vieramikloskova
3. nov 2025
@yanayka

@vieramikloskova a teda som prekvapená lebo žiadne rehabilitácie nemám iba kontrolu o dva mesiace aj to stým, že či bude treba reoperaciu...čo si osobne myslím že bude treba.

@yanayka ja som si pýtala od lekára co ma operoval, na rehabka som šla po 2 meniacich ale len cvičenie som mala nic viac.

ninka123
3. nov 2025

Ahojte, ja som bola dnes na vstupnom rehab.vyšetrení. Lekárka ma vychválila, že všetky kĺby palec+prsty plne ohybne, že väčšinou takto po opke to býva ovela viac problematické. Začínam 12.11., dala mi magnet, cvičenie a lampu na jazvy. Kontrola u nej o 3 tyzdne, cca v rovnakom čase aj u Dr. Totkoviča mailom. Nohu zaťažujem naplno, 5-8tis.krokov každy den. Len opuch stale trvá🤦🏻‍♀️, tak polohujem a chladim, ked sa da 😄

11magda11
3. nov 2025
@ninka123

Ahojte, ja som bola dnes na vstupnom rehab.vyšetrení. Lekárka ma vychválila, že všetky kĺby palec+prsty plne ohybne, že väčšinou takto po opke to býva ovela viac problematické. Začínam 12.11., dala mi magnet, cvičenie a lampu na jazvy. Kontrola u nej o 3 tyzdne, cca v rovnakom čase aj u Dr. Totkoviča mailom. Nohu zaťažujem naplno, 5-8tis.krokov každy den. Len opuch stale trvá🤦🏻‍♀️, tak polohujem a chladim, ked sa da 😄

@ninka123 a ty mas teraz ako dlho od operacie?

keta14
4. nov 2025
@ninka123

@ninka123 Super, gratulujem

ninka123
4. nov 2025
@11magda11

@ninka123 a ty mas teraz ako dlho od operacie?

@11magda11 ôsmy týždeň

keta14
8. nov 2025
@ninka123

@ninka123 kam budete chodiť na rehabky? Ako dlho už plné zatažujete nohu? Ja som bola zatiaĺ ma troch cvičeniach, magnete a mala som aj laser a palec sa teraz začal trošku hýbať ale iba mechanicky , záťaž mi rehab.lekárka neodporúčala až po ďalšie jej kontrole.

vieramikloskova
17. nov 2025
@keta14

@ninka123 kam budete chodiť na rehabky? Ako dlho už plné zatažujete nohu? Ja som bola zatiaĺ ma troch cvičeniach, magnete a mala som aj laser a palec sa teraz začal trošku hýbať ale iba mechanicky , záťaž mi rehab.lekárka neodporúčala až po ďalšie jej kontrole.

@keta14 dobrý ☺️ako sa máte, noha neboli

keta14
18. nov 2025
@vieramikloskova

@vieramikloskova dobrý večer, veru boli a rehabilitacie idú pomaličky aj.keď doma cvičím 3x denne. Stále nič neobujem 🙈

keta14
18. nov 2025
@vieramikloskova

@vieramikloskova ako sa máte vy?

vieramikloskova
18. nov 2025
@keta14

@vieramikloskova ako sa máte vy?

@keta14 no ja sa mám stále rovnako, noha už odpuchla 7 mesiace to trvalo,je trochu iná ako ta druha ale da sa.
Bolesť je tam ešte hlavné ked som dlho na nohách.

keta14
19. nov 2025
@vieramikloskova

@keta14 no ja sa mám stále rovnako, noha už odpuchla 7 mesiace to trvalo,je trochu iná ako ta druha ale da sa.
Bolesť je tam ešte hlavné ked som dlho na nohách.

@vieramikloskova aspoň už konečne opuchla a ste spokojná? U mňa tobasi bude tiež dlho trvať.

vieramikloskova
19. nov 2025
@keta14

@vieramikloskova aspoň už konečne opuchla a ste spokojná? U mňa tobasi bude tiež dlho trvať.

@keta14 tak odpuchla to áno len je iná 🤣

jankajanulkaa
23. nov 2025
@bubu37

Dnes som bola na konzultácii....objednaná na 15 hod,zaregistrovali....poplatok 110 eur,rtg každá noha 2.50 eur. Čakali sme 1:45
U primára 10 minút...budu sa sťahovať do Košíc,nemocnica železnična....cena za jednu nohu 1200 eur. Dal mi aj vytlačený papier aké topanky bude treba

@bubu37 prosim Vas a kto Vam to operoval? Doktor Totkovic? Mne tiez povedal cenu 1.200€ za jednu nohu co mi prislo naozaj dost. Neviete mi povedat ci aspon cast operacie preplaca poistovna? Dakujem