icon

Operácia hemoroidov - skúsenosti

ziarcanka
13. júl 2012

Dvoma tehotenstvami a ochorením na salmonelózu som sa postupne prepracovala k hemoroidom 4. stupňa - trvale vystúpené uzlíky s trombózou. Je to štádium, kde už nepomáhajú maste ani babské recepty - východiskom je operácia ☹ .
Pri hľadaní na internete som našla informácie, ktoré sa navzájom rozchádzajú (každý si chváli svoje), o účinnosti a bolestivosti rôznych operačných metód. Zaujímajú ma vaše skúsenosti s jednotlivými metódami (aj kde vám to robili) - koľko trvalo hojenie, aké to bolo bolestivé, či sa problém zopakoval, aký bol doplatok za operáciu a podobne.
Prosím, nepíšte mi akú mastičku alebo liek mám použiť, tie už fakt nezaberajú - vyskúšala som asi všetky a bolo by to len oddialenie nevyhnutného.
Ešte jedna otázočka - momentálne mám tretí deň na dvoch uzlíkoch naložené gumičky - stále to bolí ako šľak - ak s tým máte skúsenosť - koľko to ešte bude trvať, lebo už ma chytá zúfalstvo ☹ ☹ ☹

kattimnic
27. jan 2020

@andrejkovac1983 milé od nich že nechceli dať už... A bol si len doma? chodiť sa ti dalo? A ako si sa stravoval? Ďakujem 🙂...inak asi je rozumnejšie dat si to v nemocnici robiť ako na jednodňovke však?

andrejkovac1983
27. jan 2020

@kattimnic chodit sa mi dalo aj v nemocnici po zakroku sice mensie kroky ale predsa.bol som len doma prechadzky ma nelakali.stravoval som sa jogurtmi kasami a take lahko stravitelne jedla.da sa aj na jednodnovke podla toho v akom stave to mas ja som isiel na laser a ked to videl tak hned povedal ze to musi bit riadny zakrok.

andrejkovac1983
27. jan 2020

@kattimnic teraz som si vsimol spravu pred tym ze to mas asi v takom stadiu ako ja tak jednodnovka asi neni najlepsi napad.mne povedal ze moze ma tam trapit laserom hodinu a zobrat 500eur ked chcem ale ze on odporuca operacny zakrok ze to musi ist vsetko von mal som viacej aj vnutornych aj vonkajsich

andrejkovac1983
27. jan 2020

@kattimnic niekto pisal v diskusii ze mal infuzky az pokial ho neprepustili to je najlepsie riesenie nechodis na zachod a nic ta neboli.a domou je dobre si dat predpisat niejake ukludnujuce tabletky lebo je to dost stresujuce to obdobie po operacii.lutujem ze som si nedal predpisat aj pred operaciou lebo mesiac pred operaciou som mal stresy z toho.druhy den po operacii som si hovoril ze coho som sa to bal ze ved nic to neni a treti mi uz nedali infuzku a uz som pochopil.ale z flectorom v pohode ale nemusi kazdemu pasovat nechcem ta nahovarat a keby ti ho sestricky zbadali tak ti ho zoberu

kattimnic
29. jan 2020

@andrejkovac1983 ďakujem ti..bojim sa toho a veru je to stresujúce... Ja len dúfam ze operácia na ozaj pomôže a je pokoj potom.,lebo keď čítam niektoré skúsenosti tak ma to odrádza.. Musím sa dokopať objednať už na termín..

psjok3r
29. jan 2020

No mne tam tiež zostala vonku kožná riasa dosť veľká.chcem si to dať preč.mne to tam vadi pri hygiene atď.teraz čo som dostal tu novú masť mi pride že je to lepsie. Len dufam že až masť skončí bude len lepšie. Neskutočne človek čaká, že si pomôže, zaplatí toľko peňazí za operáciu a potom dostane toto. A po operácii som bol na pn 3 mesiace.a to som do práce šiel a bol na tom dosť spatne .Hlavne že všade píšu 2-3 týždne. Leto v ťahu. Dovolenka žiadna.Všetkým čo na to idete držím palce.

daria77
30. jan 2020

Ahojte,na operacii hemoroidov(vonkajšie 3-4stupeň) som bola koncom oktobra minuleho roka(Morganovou metodou)...liečilo sa mi to dosť dlho,bolesti,krvacanie...začiatkom decembra uz bolo celkom fajn,ochorela som takže som musela mať atb....medzi sviatkami sa mi začala zase objavovať krv na vrchu stolice i na toaletnom..myslela som ,že z atb.....,,bola som aj u obvodnej...potom sa objavila 2 krat za 2 tyždne...včera som bola na kontrole a samozrejme som mu to povedala...následné vyšetrenie ...aaaaa musím prísť na gumičkovanie,že mám vnútorné uzly...nechápem,veď som bola na operácii,čo si človek užil až až....má alebo niekto mal takúto skúsenosť?

daria77
30. jan 2020

@andrejkovac1983 Ahoj,prepáč ,že sa miešam do debaty,ale flector po operácii nie je vhodný,podporuje krvácenie,môžeš začať viac krvácať(preto by ti ho hneď sestričky brali😉)...treba novalgin od bolesti..tak mi to povedali viacerí lekári...snáď ti to nebude vadiť,že som sa zamiešala😉

kaya60
30. jan 2020

@daria77 no mne doktor po operacii povedal, ze to nikdy nie je na 100% clovek vylieceny, ze uz bude mat pokoj, ze sa to vracia niekomu skor, niekomu neskor, mozno tie cievy maju sklon k tvorbe uzlov...mozno aj tie antibiotika tomu dopomohli trosku, teda myslim napr. zapcha alebo hnacka pri ich uzivani...Ale toto je veru dost skoro po operacii, ten pocit musi byt hrozny. Ja som bola na opracii v septembri a tiez teda sa dost sledujem a trpnem pri kazdom mensom probleme, ci to drzi vsetko ako ma...

daria77
30. jan 2020

@kaya60 davala som si pozor,schudla som 8 kil,nastúpila som do práce v januári....a teraz musím ísť na gyn.operáciu(po diagnoze som sa zrútila)a ešte aj toto...je neviem či to telo bolo už takéto oslabené,keď takéto problémy....a to som si myslela,že všetko zlé je už za mnou...obvodná mi povedala,že sa to niekedy stáva,po rokoch....
Po rokoch možno áno ,nie po pár mesiacoch😔

stejja9
30. jan 2020

Podľa mňa operácia nevyrieši vždy vsetko. Mňa dr.posielala na operáciu, ale odrádzajú ma mozne
komplikácie po. A fakt, že po operácii uz nikdy nebude stav ako pred tým.

stejja9
30. jan 2020

Nechceli ste skúsiť pijavice? Nie je to mavnutim prútika, ale je to pomoc aj pri hemoroidoch.

kaya60
30. jan 2020

@daria77 ved toto je ozaj skoro:( Chapem ta, mna by to tiez asi polozilo, ved sme si vytrpeli tuna vsetci svoje...a uzivas stale detralex? ja si davam tak preventivne 1 denne, pred cestovanim aj po dve, strasne sa bojim ze sa to vrati znovu, nejake naznaky uz citim tiez pri najmensom probleme. Vtedy si nasadim cipky, tak na tri dni, aj ked nic nevidno, ale tak vnutorne na preliecenie...

margaretka7
30. jan 2020

@stejja9 ahoj, no bohužiaľ s tým stavom "po" možem len súhlasiť, uz to nie je ako predtým ale uz sa nedalo žiť ani s tými bolesťami...

daria77
30. jan 2020

@kaya60 ano detralex kazdy den 2 tabletky rano....nič mi nebolo,občas ma prehnalo (zistila som,ze vždy z mliecneho)...potom sa mi zacala zjavovat ta krv....a vcera po vysetreni ,zaver treba gumickovanie(ked ma vysetroval az som zvrieskla od bolesti...samozrejme pridem domov a krv na spodnom pradle,teda dost a aj okolo..hned do sprchy,stipalo to co ma nestipalo uz davno,tak som tam volala...ze po vysetreni sa to stava....)
Cipky si nedavam,len ten detralex a to mi po operacii povedali ,ze netreba ho brat ,ze problem je vyrieseny,ale obvodna povedala nech ho radsej uzivam,tak som uzivala aj uzivam

kattimnic
30. jan 2020

@daria77 ahoj.. Prosím ta aká je to ta morganova metoda? Klasická ci?

daria77
30. jan 2020

@kattimnic ano klasicka,pod narkozou

kattimnic
30. jan 2020

@daria77 a kde ti to robili? Ktorý Dr?

andrejkovac1983
30. jan 2020

@daria77 to je možné ale keď ťa niečo príšerne bolì a dajú ti tabletky(novalgin) ktoré ti nezaberú a infúziu ti odmietnu dať tak ti je to jedno a krvácal som tak či tak

kaya60
31. jan 2020

@daria77 to mi je ozaj luto, co prezivas, neviem ale nie je to zle spravena ta prva operacia? Mozno by som skusila aj ineho doktora aspon skonzultovat. Ozaj je to velmi skoro ...

mar1978
3. feb 2020

Zdravim, som po operacii vonkajsich hemoroidov 3.stupna. Podstupil som operaciu Longovou metodou, pretoze to ma odstranit hemoroidy naraz po celom obvode. Po operacii som dodrziaval dietu, schudol 7kg. Som 11 dni po operacii, bolesti ustupili /comu sa tesim/, ale pred troma dnami som zacal trochu krvacat a dnes som zistil, ze mam znovu hemoroid na jednej polovici analneho otvoru... Lekar mi po konzultacii predpisal detralex. Ma niekto podobny problem? Jedna sa len o docasny pooperacny stav alebo nedopadla operacia ako mala? Som zufaly, ze po tom vsetkom nie je koniec...

sofia1410
3. feb 2020

@mar1978 a ake si mal priznaky prosim ta

mar1978
3. feb 2020

@sofia1410 , z vonku skoro po celom obvode otvoru, svrbive, pri stolici krv

kaya60
3. feb 2020

@mar1978 nemohol sa len uvomit nejaky steh? Lebo mne sa tak stalo a mala som dojem ze sa mi znovu vytvoril hemoroid, ale ono sa to po nejakom case vsetko pekne stiahlo dovnutra, musi vsetko odpuchnut a zahojit sa, co moze trvat mesiac aj dlhsie...

mar1978
3. feb 2020

@kaya60 , ahoj, dakujem za odpoved. Tiez mi to tak pride, ze musel niejaky steh vypadnut /predpokladam podla toho krvacania/ a dôsledkom toho mi to ciastocne vybehlo... Tak dufam, ze ako pises, sa to vtiahne a uz neobnoví

andrejkovac1983
3. feb 2020

@mar1978 mám za sebou dve operácie prvá pred asi 4 rokmi longovou metódou a teraz klasika skalpelom teraz som to mal ešte horšie ako pred prvou operáciou lebo som to zanedbal myslel som že je po všetkom,oni sa ti to môže vrátiť aj za pol roka do takého stavu z akým si išiel.detralex treba brať už stále keď chceš mať väčšiu šancu aby sa ti to nevrátilo.

kaya60
4. feb 2020

@mar1978 ano, ja som to mala velmi podobne, tiez som bola z toho zufala, ze po tolkej bolesti a vsetkom som znova tam, kde predtym, ale naozaj sa to pekne same vtiahlo a stehov je tam vela, mne vravel doktor ze dava tri druhy, niektore pevnejsie, aby to drzalo a niektore zas take, co sa rychlejsie rozpadnu...uvidis, bude to dobre, len to chce cas. Este mi poradil striedat studenu a teplu sprchu, ze to obnovi elasticitu

sofia1410
4. feb 2020

Ahojte beriem detralex 2tabletky denne mozem dat vetsiu davku ked sa mi znovu objavil hemoroid?nechce sa stiahnut dnu dakujem

andrejkovac1983
4. feb 2020

@sofia1410 ja si dávam 2 ráno a 2 večer nemajú vážne vedľajšie účinky tak ti nič nehrozí.Nechápem že to dávajú na recept keď poisťovňa nič nehradí

sofia1410
5. feb 2020

@andrejkovac1983 no nechapem ani ja ha som doplacala 27eu a tak skusim znovu tak nasadit tak som zo brala ked mi dr kazal hemoroid ako keby sa stiahol a uz bolo ok a pred 4dnama mi znovu vykukol ako keby na opacnej strane nechaprm tatial tazkosti nemam