Operácia hemoroidov - skúsenosti
Dvoma tehotenstvami a ochorením na salmonelózu som sa postupne prepracovala k hemoroidom 4. stupňa - trvale vystúpené uzlíky s trombózou. Je to štádium, kde už nepomáhajú maste ani babské recepty - východiskom je operácia ☹ .
Pri hľadaní na internete som našla informácie, ktoré sa navzájom rozchádzajú (každý si chváli svoje), o účinnosti a bolestivosti rôznych operačných metód. Zaujímajú ma vaše skúsenosti s jednotlivými metódami (aj kde vám to robili) - koľko trvalo hojenie, aké to bolo bolestivé, či sa problém zopakoval, aký bol doplatok za operáciu a podobne.
Prosím, nepíšte mi akú mastičku alebo liek mám použiť, tie už fakt nezaberajú - vyskúšala som asi všetky a bolo by to len oddialenie nevyhnutného.
Ešte jedna otázočka - momentálne mám tretí deň na dvoch uzlíkoch naložené gumičky - stále to bolí ako šľak - ak s tým máte skúsenosť - koľko to ešte bude trvať, lebo už ma chytá zúfalstvo ☹ ☹ ☹
@biiii, @karpatanka ahojte dievčence, tak som včera bola u svojej obvodnej lekárky, povedala, že to ešte nemusí byť úplne zhojené, že to je normálne. A odporučila mi na sedavé kúpele dubovú kôru a gél z dubovej kôry, že to by mohlo pomôcť na stiahnutie tých uzlíkov. Zatiaľ som použila len gél, ale zdá sa mi, že trošku pomohol, aspoň na scelenie toho roztrhnutého stehu. Už ma to pri cikaní tak neštípe. Ja mám stolicu ok, dokonca idem hneď ráno, ešte pred raňajkami. A tiež som už prestala s tbl. od bolesti, už si nedávam ani na noc. Len ma to v noci strašne svrbí, bez jednej sprchy celú noc ešte nedám. Tak len dúfam, že za tie dva týždne do nástupu do novej práce sa to ešte upraví. Vy sa ako máte?
@pozitivka zajtra budu 3 tyzdne od operacie.. Uz som celkom fit, akurat uzliky su este vonku, tak snad sa to stiahne. Mna z gelu z dubovej kory dost svrbi konecnik, tak davam avenoc. Snad to bude uz len lepsie
@pozitivka ja dnes super, je to uz odpuchnute, dokonca uz ani modriny nemam, uz aj chodit viem ako clovek a aj sediet bez vankusika. len ta stolica je este celkom boj cize ak to bude ok tak som spokojna. aj ked...zda sa mi ze aj tak mi tam taky maly vycnelok tkaniva ostal ale teda uz aj keby ked sa to zahoji a ostalo by to tam, kaslem na to, stacilo bolesti. Uz si aj ja davam kupele z dubovej kory a zda sa ze sa mi uz jeden steh rozpadol ale nastastie som to uz mala zrastene. a tiez to dost svrbi, ocividne sa to hoji. tiez som rozmyslala nad nejakym kremom alebo gelom ale zacala som pouzivat klasicku modru indulonu a super 👍
@karpatanka ja som uz uplne v pohode. Len mi pride zvlastne ze stehy sa este nerozpustili a dnes su to uz 3 tyzdne od operacie. A svrbi ma obcas takze ocividne sa to este stale stahuje. A ty ako?
@biiii tak super.. Ja som na tom podobne, 5 tyzdnov od zakroku a uz som fit🙂
@biiii, @karpatanka ahojte dievčence. Tak ja som dnes presne 6 týždňov po operácii, konečne to mám všetko zahojené a prespím celú noc. Na zahojenie som si nakoniec dávala manukový medicínsky med, ten mi to pekne zcelil, ten roztrhnutý steh. Niektoré uzlíky sa stiahli, niektoré ešte sú, tak uvidím po nejakých 3 mesiacoch, ak by ostali, pôjdem na nejakú súkromnú jednodňovku. Našťastie mi v novej práci vyšli v ústrety a nástup mám až 1.7., nech som úplne fit. S odstupom času som rada, že už to mám za sebou, ale určite to bol zatiaľ najhorší zážitok v mojom živote. Opakujem, veľký pozor na stravu po operácií. Prajem krásne slnečné leto.
@pozitivka
@karpatanka jedno viem 100%. uz nikdy viac :D najhorsia je bolest z injekcie, stolica a to ze som bola 2 tyzdne absolutne odrezana od sportu. snad uz budu nase ritky zdrave 🙏
Ahojte chcem sa opýtať tú istú info ako evaachesa, neviete odporučiť pracovisko v KE, PO alebo okolie - kde robia laserové operáciu?
Ideálne asi súkr kliniku/pracovisko - nemáte náhodou skúsenosti/referencie napr na procare v Prešove či Košice - jednodňovú chirurgiu?
@evaachesa Ahoj, zistila si nejaké informácie ohladom operácie laserom v KE? Príp v okolie?
@ladybugk v KE-Saca robi skvely chirurg MUDr. Hricisak, skuste pohladat, mna operoval pred 10r. v BA klasicky chirurgicky ale podla poslednych info viem, ze mi spominal, ze to robi v KE uz laserom
@janinah
@palomino700 dakujem - prešov procare mám už na zozname, že sa tam chcem informovať
Keď čítam niektoré príspevky, že vraj by niektorí dnes už nešli na operáciu hemoroidov, tak sa normálne čudujem, lebo toto ochorenie sa nedá len tak preliečiť, nezmizne, ale bude sa postupne zhoršovať a pri absolútnom zanedbaní sa môže zvrtnúť na rakovinu. Ja som bol na laserovej operácii na klinike Revive, prišiel som s tretím štádiom. Áno, lokálna anestézia je bolestivá, niekoľko ihiel do konečníka, ale trvá to len minútu a potom asi polhodinový zákrok, ktorý necítiť. O dve hodiny som bol doma. Dnes som ôsmy deň po operácii, beriem stále antibiotiká, mám aj lieky proti bolesti, ale bolesť je minimálna, skôr občasné štípanie a pálenie. Veľká potreba, našťastie, bez bolesti. Aj preto, lebo dva dni pred operáciou som nejedol a po operácii som dva dni fungoval na výživách a teraz na kašovitej strave (ovsené vločky, zemiaková kaša, cestoviny a pod.) bohatej na vlákninu. Po stolici sa objavuje krv. Ale treba počítať s tým, že sa to hojí šesť až osem týždňov. Nie je to ale nič hrozné.
@5o83 tak isto suhlasim, som uz skoro rok od operacie a jedine co lutujem je, ze som nanu nesla skor🙏🏼
@veronikaaa46 Veronika, kde ste bola operovaná?
@iveta6868 schc.sk doktor Dimov, rozhodne za mna odporucam🙏🏼 uzasny doktor, super pristup, vysvetli, poradi a stale je na telefone, cokolvek som sa chcela opytat mohla som mu zavolat
@ziarcanka ahoj, ja mozem napisat skusenost priatela. Bojoval s tym 12 rokov, skusal vsetko mozne aj nemozne, tiez mal gumicky, nic nepomohlo. Nakoniec sa odhodlal na odstranenie laserom, neviem odkial si, robil mu to v BA doktor Dimov, bola to jednodnova chirurgia, hned ako mu to dorobili, tak sme sli domov. Mozem povedat ze z operacie sa vratil spoteny a mal vseliake farby, vraj ho to bolelo no a nasledne doma skrabal od bolesti steny 🙄 bolo to hrozne, ale mozem povedat, ze to trvalo asi 3-4 dni a stav sa zlepsoval, bol PN myslim necele 3 tyzdne a doteraz ma pokoj 🙂
Doktora Dimova odporucam vsetkymi 10, bol ochotny, mily, vsetko vysvetlil a dal nam telefonne cislo aby sme mu zavolali keby nieco, zdvihol telefon aj vecer, povedal ze je kedykolvek na prijme. Je to profik. Najdes ho v centre Chirkoz.
@veronikaaa46 prosim ta, mozes napisat kolko ta to stalo? Bola som na vysetreti v inej sukromnej klinike a chcela by som len vediet ci ich cena nie je premrštena. Vdaka
@machula13 300€
@machula13 ked mozem aj ja napisat, neviem kedy bola veronikaaa, ale priatel takmer pred 3rokmi a stalo to 500
@sasii_sasii suma záleží vraj od štádia hemoroidov, počte a ďalších okolností... takže suma je od 300-500 (aspoň mne tak povedal doktor)
@veronikaaa46 jasnee, nam povedali rovno 500, nevedela som
@jani_uk ahoj vies mi dat kontakt kde si bola a akou formou? A meno dr? A hlavne ako sa ti teraz dari po 2-3 rokoch.vsetko v poriadku nic sa nezmenilo.musim sa urgentne poriesit aj ja.dakujem
Ahojky.tak ja som práve tretí deň po operácii hemeroidov laserom.. prvý deň na klinike chirkoz v ba..som si sadla na kozu a išlo sa nato..7vpichov injekcie na lokálne umrtvenie do konečníka sa dalo zniesť. Bolelo to ale ok... samotné vypaľovanie som necítila ale strašné to smrdelo ako keby zhorelo niečo. Hej horela mi rit. Po 20min hotovka. Ja že jej super..oddychovala som hodinu na lôžku...prišla som domov pohodička .a večer začal masaker .. anestéza začala účinkovať .nespala som celú noc .plakala som skrabala stenu ..vydupala som asi aj chodník čo som sa celú noc prechádzala po byte. Nevedela som sedieť ležať nič tak som chodila .mám za sebou dva pôrody spontánny aj cisársky ale môžem povedať že toto je 50x horšie ..túto bolesť neprajem nikomu..manžel chcel ísť na OP tiež ale keď ma videl ako trpím tak povedal že nikdy . Ráno som mala volať o 9 svojmu dr ktorý mi to robil nevydržala som a volala som už o7...v deň Op mi predpísal flektor ktorý stojí za prd pri boelsti zuba nieto ešte po Op laserom .celé zle..a tak som na druhý deň ráno išla k nemu na injekciu.. ktorá po pol hodine zabrala a ja som konečne vedela sedieť v aute ako človek...predpísal mi silné lieky proti boelsti na recept. Tiež nejako extrémne nezabrali cítila som kontrakcie v konečníku.. sťahovala sa mi rit. Bolelo to .a tak som sa rozhodla zavolať svojmu obvodakovi aby mi dal injekcie na predpis ..tak som si dnes prvý krát v živote pichala. A už je lepšie. Lieky vám na toto fakt nezaberú .keď si predstavite že laser vám vypáli hemeroid až tak že vám ostane cca5mm diera v zadku tak je očividne že lieky na to nezaberú...rany musel zasivat. Všetky..a keďže som mala asi 20hemeroidov tak na šil jak prasa 🐷 asi hodinu. Takže toľko moja skúsenosť. Ak by mal niekto ešte otázky kľudne odpoviem
@miaela17 S tými “kontrakciami” mám skúsenosť aj ja. Tak sa mi sťahovala riť, že som myslel že sa vcucnem do nej. Bolesť strašná, mal som to sporadicky asi 4 dni, áno aj som si poplakal od zúfalstva, ale nemal som lieky od bolesti.
Inak som mal HAL-RAR op. a pohoda všetko až na tie kontrakcie to bola sila.

Ahojte, je tu niekto kto riešil operáciu laserom v Košiciach? Viete mi odporúčiť ku komu ísť? Ďakujem 🙂