Operácia hemoroidov - skúsenosti
Dvoma tehotenstvami a ochorením na salmonelózu som sa postupne prepracovala k hemoroidom 4. stupňa - trvale vystúpené uzlíky s trombózou. Je to štádium, kde už nepomáhajú maste ani babské recepty - východiskom je operácia ☹ .
Pri hľadaní na internete som našla informácie, ktoré sa navzájom rozchádzajú (každý si chváli svoje), o účinnosti a bolestivosti rôznych operačných metód. Zaujímajú ma vaše skúsenosti s jednotlivými metódami (aj kde vám to robili) - koľko trvalo hojenie, aké to bolo bolestivé, či sa problém zopakoval, aký bol doplatok za operáciu a podobne.
Prosím, nepíšte mi akú mastičku alebo liek mám použiť, tie už fakt nezaberajú - vyskúšala som asi všetky a bolo by to len oddialenie nevyhnutného.
Ešte jedna otázočka - momentálne mám tretí deň na dvoch uzlíkoch naložené gumičky - stále to bolí ako šľak - ak s tým máte skúsenosť - koľko to ešte bude trvať, lebo už ma chytá zúfalstvo ☹ ☹ ☹
Caute, chcem sa opytat, som vyse 2 mesiacov po laserovej operacii 3 stupen vnutorne a stale mam take divne pocity v konecniku, take napatie, tahanie , proste stale take nepohodlie a diskomfort..Tak sa chcem opytat ci aj vy ste to mali tak dlho kym Vam to preslo uplne a mali ste tiez tieto pocity tak dlho? Som myslel ze mi to behom tych 6 tyzdnov prejde ale stale to nie je ono. Vopred vdaka za odpoved.🙂
@biiii dik, skusim este vydrzat, snad to prejde uplne len sa mi to zda nejak dlho, ale asi mi to zhorsuje ked zjem trochu koreniste jedlo.
@ondris99 Nie bolesti nemam ani krv, tu som nemal ani predtym...Len tie divne pocity , ale nie su stale..A co sa tyka korenistych jedal, mozes ich jest po case, ci musis stale sa tomu vyhybat aj po dlhej dobe od operacie? Lebo mne to hlavne korenie spustalo.
@milanx777 ale jasne ze mozes, ja milujem stiplave, a korenim, ale snazim sa si to dopriat vynimocne lebo ono aj to crievko sa trochu inak chova ked si dam nieco riadne stiplave. Proste musis byt opatrny lebo cim viac toho porusujes tak tym skor sa mozea dostat k takemu alebo horsiemu stavu ako pred operaciou. Dopraj si ked sa ti to zahoji ale vynimocnejsie ako pred operaciou 🙂
@lissiak ahoj mozno to nie je uzlik ale len to tkanivo ktore sa hojacim procesom dostava von z vnutra ako sa koza stahuje. Ja som to aspon tak mala, vysiel mi von taky maly lalocik a doktor povedal ze to je normalne ze tkanivo takto pracuje. No ja som s tym nebola ok takze som potom isla este na maly chirurgicky zakrok. Aj injekcia bola slabsia lebo sa opichovalo len okolie a normalne mi to odrezal a zasil a mala som vonku stehy par dni. Ale toto uz bola v mojom prípade iba esteticka vec.
@lissiak vstrebali, ja som sa toho velmi zlakla ked som to mala po operacii este nejaku dobu a tak som isla ku tomu doktorovi co ma operoval s tym, ze co to tam mam a on mi povedal, ze to je vlastne ta uvolnena cast vnutra ktora proste vysla pocas toho celeho umrtvenia a zakroku von a ono sa to stiahne spat dnu a naozaj to tak aj bolo
@lissiak hej presne v takom case to vyslo ked uz odpuchol zadok a mohlo sa vnutro tlacit von.
Urcite som to mala citlive dlhsie. Aj ma tam obcas pichlo. Ten prvy polrok je taky na hrane. Ja som esze minuly rok mala obcas take ze som po tvrdsej stolici viac krvacala a to som teraz v marci mala 2 roky po. Neboj dobre to bude. Treba cakat ze prvy rok je stale v procese hojena a vytvarania noveho tkaniva. Prirodzeny proces
@veronikaaa46 ahoj prosím u akeho lekára si to riešila?
@marlent ahoj, dr.Dimov v BA v jeho sukromnej chirurgickej ambulancii schc.sk, odporucam ho vsetkymi 10👌🏼
@biiii no presli dalsie dva mesiace a celkovo vyse 5 mesiacov od operacie a dnes som zistil ze to mam opat navrete a mal som aj krvacanie rano ako som bol na wc...nechapem to....je podla vas normalne aby sa taketo nieco stalo ked uz je clovek odoperovany laserom ze sa to tak rychlo vrati alebo zas objavi? tak neviem ci ma caka zas operacia alebo co si mam mysliet o tom.
este sa chce opytat ake vysetrenia vam robili pred operaciou? lebo mne ani rektoskopiu zatial nerobili tak neviem ci mam ist inde na kliniku..
@milanx777 ahoj, to mi je luto. Urcite treba ist na kontrolu. Ja som v revive mala tusim aj 3 kontroly za 3 mesiace a keby cokolvek som mala volat.
Ono na krvacanie je aj pol roka malo. Ja som 2 a pol roka od ooeracie a krvacala som napr aj dnes pri stolici. Lebo to tkanivo je po paleni velmi jemne a teda ked mam horsiu stravu, nie velmi vlaknitu tak stolica tkanivo raz dva porusi. Ale vnimam to tak ze keby krvacam vkuse dva tyzdne po takej dlhej dobe od operacie tak to je problem ale mna nic neboli, len ked mam horsiu stravu stane sa toto max dva dni po sebe a potom je to v pohode. Vysetrenie pred operaciou? Ja som bola v revive normalne len klasicky kontrolovana tych par cm za konecnikom a brali mi jednu vzroku tkaniva a posielali na vysetrenie. Inak ziadne ine vysetrenie.
@matalali ahoj písala som ti správu.
@biiii dik za odpoved. A ty si kolko platila za tu operaciu v tom revive? No ja to mam tak ze mna to aj boli ani sediet nemozem tak neviem co si o tom mysliet lebo mam to aj navrate tak asi trombozitovany hemoroid...Ja som praveze krvacania ani moc nemal ani pred operaciou skor bolesti a takto ze mi to navrelo. Mne tiez robili len take vysetrenie ako si popisala ty. Ale tkanivo mi nebrali ziadne vzorku. Ja som z toho uz na nervy, lebo tvrdili ze na tom istom mieste sa to uz nemoze vytvorit ked to je odoperovane a myslim ze to mam tam kde aj predtym. Tak neviem co si mysliet o tom.
Este sa chcem opytat boli ste niekto operovany laseom v Prievidzi alebo Nove zamky? ze ake mate skusenosti ci ste boli tam spokojni...vopred vdaka 🙂
Dobrý deň,
bola som v pondelok 3. 8. 2023 na laserovej operácii hemoroidov v BA v Revive. Mala som veľmi veľké hemoroidy a našli mi aj jeden polyp, o ktorom som nevedela. Operácia prebehla super, bolesť akurát pri pichaní anestézie do kanečníka, ale nič, čo by sa nedalo vydržať. Operácia bez bolesti cca 25 min. Stravu som si upravila už pred operáciou, jedla som 2 dni predtým skôr kašovitú stravu. V pondelok, deň operácie trochu presnidávka a veľa som pila. Po operácii som bola v revive 2 hodiny, kde som sedela na tampóne v konečníku. Potom mi ho vybrali. Lieky - antibiotiká som užívala už deň pred operáciou + v deň operácie lieky proti bolesti. Po operácii - štípanie, pálenie - dalo sa vydržať, pred spaním som si dala pre istotu lieky proti bolesti. Strava - v deň operácie po príchode domov poobede - ovsená kaša s ovocím. Zabudla som, že užívam aj kokosový olej na redšiu stolicu, dávam si aj Wobenzym. Dnes v stredu - stolica mäkká, najskôr trochu krve, bolesť malá, skôr štípanie - po stolici. Našla som si 1 malý uzlík na konečníku.
Operáciu som dlho odkladala (niekoľko rokov(, lebo som sa bála bolesti. Po týchto zatiaľ skúsenostiach som mohla ísť oveľa skôr. Odorúčam.
Prepáčte, pomýlila som si dátum operácie, nie 3.8., ale 7. 8. 2023.

Dobry den,tak idem aj ja napisat moju skúsenosť so zlatou žilou …Hemerody sa mi objavili asi 10 rokov dozadu len trosicka krv na toaletnom papieri nie stale iba sem tam potom sa asi tak za 5 rokov pridružilo spinenie zo sliznice bolo to velmi neprijemne hlavne co sa týkalo hygieny a pohodlia v zivote stale mokré trenky a nepríjemný pocit následne na to obden krvácanie zo zadku,ktorého intenzita sa každým mesiacom zvyšovala nakoniec to uz bolo take silne krvácanie ze mi krv stekala az dole stehnami a začínalo mi byt uz zle kedze mi to robilo kazdy tretí den…Bohuzial musel som to zacat riesit aj ked predtym som bol na vyšetrení kolonoskopie,takze dalsi postup som vedel.Navštívil som UVN v Ružomberku kde po konzultácii dali termin operácie…zákrok robili v celkovej anestéze takze uplne pohodicka,ked som sa zobudil tak vsetko Ok bolesti zacali v noci sestricka mi dala inekciu od bolesti a uistila ma ze zajtra mi budu vyberať tampón lebo ze ten tam tlači a preto to tak boli…Rano mi dali do zili od bolesti a potom este injekciu morfínu aby to tak nebolilo ale bol to masaker no úľava prisla…Prve stolice boli az za dva dni doma po prepustení z nemocnice škriabal som sa hore stebou od bolesti po stolici som bol odrovnaný na dve hodiny bolilo vsetko zvierač ,brucho ,vnútornosti.Prve dni som mával stolicu 4xdenne to bolo cosi strasne,stolicu som neudržal koli bolesti takze niekoľko krat som ani nestihol dobehnúť na WC a to som mal 10metrov😫.Teraz som 9 ty den po operacii stolica boli stale ale uz sa to da vydrzat zaklad je pit vela ale fakt vela vody a užívať psylium je to velky pomocník bez neho by som to nedal urcite…9.2.idem na kontrolu tak uvidim co mi povedia dufam ze bude vsetko Ok…Záver:Aj ked to velmi boli netreba to odkladať aby sa nestalo nieco horsie…PS:gramatika mi nikdy moc nesla😀🫣