Operácia hemoroidov - skúsenosti
Dvoma tehotenstvami a ochorením na salmonelózu som sa postupne prepracovala k hemoroidom 4. stupňa - trvale vystúpené uzlíky s trombózou. Je to štádium, kde už nepomáhajú maste ani babské recepty - východiskom je operácia ☹ .
Pri hľadaní na internete som našla informácie, ktoré sa navzájom rozchádzajú (každý si chváli svoje), o účinnosti a bolestivosti rôznych operačných metód. Zaujímajú ma vaše skúsenosti s jednotlivými metódami (aj kde vám to robili) - koľko trvalo hojenie, aké to bolo bolestivé, či sa problém zopakoval, aký bol doplatok za operáciu a podobne.
Prosím, nepíšte mi akú mastičku alebo liek mám použiť, tie už fakt nezaberajú - vyskúšala som asi všetky a bolo by to len oddialenie nevyhnutného.
Ešte jedna otázočka - momentálne mám tretí deň na dvoch uzlíkoch naložené gumičky - stále to bolí ako šľak - ak s tým máte skúsenosť - koľko to ešte bude trvať, lebo už ma chytá zúfalstvo ☹ ☹ ☹
vyšetrenie 50 eur, zákrok 1150 eur.
@palomino700 cena
@slobodna1989 zo ZP
Som 4 dni po operacii hemeroidov.Mozem len doporucit velku potrebu absolvovat na turecky sposob.Klasicky sposob je utrpenie.Vsetky ostatne doporucenia ohladom stravy a vysokej hygieny.
@mrnoska3 klasicka operacia v CA .Samozrejme pouzita metoda zalezi od rozsahu ochorenie.Mne operovali 3 stadium.Zatial som v poriadku(vek.kategoria 70 a viac).Ak ste mladsi nevahal by som.Jeden den ma prijali dalsi operovali a nasledujuci den som isiel do domaceho osetrenia.Takze cas nie je rozhodujuci..uvidim ako telo zareaguje po rekovalescencii.Prajem dobre rozhodnutie a zdravie.Ondro
Ahojte.. som tyzden po operacii.. klasicke chirurgicke odstranenie hemoroidov.. uz som si presla bolestami pri ktorych som revala a vsetkych preklinala, o tom ist na velku ani nehovorim.. za tyzden ale zo mna vyslo extremne malo, napriek tomu ze jem iba mixovane polievky, vyzivy s piskotami, riadne pozuvanu palacinku zapijanu activiou.. ano, pijem menej ako by som mala.. moj dalsi problem je ze 5dni po operacii vnutornych hemoroidov mi vyliezli dalsie 2 ktore fakt ze hrozne bolia.. 😕 uz ma asi nic neprekvapi.. moja otazka na niekoho z vas je.. aj vas tak strasne tlacilo na velku ale ked ste sa teda odhodlali a zatlacili, nic neislo? Uz som zufala z tohto celeho a unavena a vycerpana z bolesti.. mam aj silne lieky ale nepomahaju..
Caute, chcem sa opytat, bol niekto na operacii v Prievidzi na tu merodu hal-rar? Chcel by som vediet ci vam to pomohlo na trvalo ze sa vam to nevratilo. Pripadne na inej klinike touto metodou HAL-RAR kto bol operovany. Ja som bol na laserovu operaciu v Handlovej 3 vnutorne mi operovali 3 stupen pred vyse rokom a zas mam s tym problemy tak neviem ci mam ist zas niekde inde skusit inu metodu aby mal clovek pokoj aj na dlhsie obdobie.
@kysuca prosím vás operovali vás len laserom,alebo aj klasicky skalpelom? V revive som bol totiž minulý týždeň na vstupnej prehliadke, mám vonkajší h. 3stupna a pár vnútorných 1-2. stupňa. chcel som sa po rokoch trápenia objednať na L. operáciu. Po prehliadke mi však doktor povedal, že navrhuje L. operaciu
tých vnútorných h.+ale vraj ten jeden vonkajší h. 3. stupňa treba klasicky vyrezať,nakoľko by mi tam ostalo nejaké tkanivo, ktoré by mi musel po čase aj tak vyrezať neskôr. Chcel som sa vyhnúť klasickej operácii,preto som navštívil súkromnú kliniku,ale teraz som zase ostal neistý nakoľko sa bojím a teda neviem či do toho ísť.
@dorotka1979 to Vám lekár vysvetlil úplne presne - tak to je, ja mám za sebou oba spôsoby a mŕtve tkanivo by ste nechceli, aj to sa musí odstrániť
@palomino700 ďakujem za odpoveď..budem si to musieť ešte premyslieť, momentálne nemám väčšie problémy a mám to v relatívnom kľude, tak sa neviem rozhodnúť. Každopádne ma to obmedzuje v bežnom živote.. Mám však ale velké obavy po tom všetkom čo som sa tu na fórach dočítal.
@dorotka1979 to sa vobec necudujem, u mna je to chronicky problem, prva operacia - klasicky 2012, druha laserom 2024, a ani jedno nie je slast, treba si to fakt odtrpiet :(( tiez to nemuselo zajst tak daleko, ale nikto sa do toho nehrnie s radostou, vacsinou to odkladame ako sa len da.....viem posudit a porovnat oba sposoby, uz sa len modlim, nech ma to necaka tretikrat 🙏
Ahojte. Mam na vás otázočku.Neviem.ci správne píšem príspevok. Čítala som viac príspevkov s hemoroidmi ale nenašla som odpoveď. Mam postúpiť kolonoskopiu a ta príprava na kolono ma desí.Hemace dosť krvacaju po jednej stolici,niak si neviem predstaviť co to bude robiť pri tom prehanadle. Ako prebehla u vás príprava na kolono aj celkovo po?. Krvacalo vám to veľmi alebo menej ako inokedy?Celkom sa toho obavam. Ak má niekto z vás skúsenosť s krvácaním, nie trosku na papieri ale všade krv..ďakujem
@kattimnic ahoj.. prepac ze az teraz pisem.. ja som mala kolono v pohode aj predpripravu, ja som nekrvacala takze k tomu sa ti neviem moc vyjadrit.. co sa tyka rekonvalescencii po klasickej chirurgickej operacii, u mna bola nadlho a kedze sa tam nieco pokazilo a stale daco “trci”, stale niesom ok.. psych sa pripravujem na dalsiu navstevu chirurgie kde mi povedia co dalej.. musim si davat velky pozor co jem, inak mam problemy.. predpokladam ze uz si po zakroku a dufam ze uz aj akotak v pohode..
@kattimnic ahoj.. operovali ma v NZ, co sa stalo v podstate neviem.. ostalo mi tam nieco trcat, ked idem castejsie na wc tak sa to zduri a boli to.. ten co ma operoval tvrdil ze to je sliznica konecnika ktora sa stiahne naspat, nestiahlo sa to doteraz, moj obvodak, byvaly chirurg tvrdi ze su to dalsie hemo ktore sa uvolnili a vysli potom ako vzniklo miesto po operacii, doktorka ktora mi robila potom kolonoskopiu tvrdila ze su to pozostatky hemoroidov.. ja netusim co to je ale musim to uz len koli sebe zacat zase riesit aj ked sa mi do toho vobec nechce.. ak mi povedia ze dalsia operacia tak ma asi klepne.. momentalne teraz mam opat problemy napriek tomu ze stale beriem detralex.. bojim sa ze su to hemo lebo o tomto case som s tym vzdy mala problemy.. vzdy 2x do roka.. ty uz si po teraz?
@zuzunz mne dr povedal ze u mňa to bude musieť na dva krát presne pre toto že to potom vylezie..nie niesom.po..mam niečo s krvou tak čakám na hematologiu,termín mam na ňu o mesiac...mam niaky prekleps konecnika ci ako sa to vola..a to napraviť a dajú preč tie vnútorné.. tie vonkajšie sa stiahnu dnu a ak budú robiť zloby pôjdu druhou op.von..niak tak mi to vravel ale neviem ci som to správne pochopila..držím ti palce,je to na nervy cele
Dobrý deň. Mám vnútorné hemoroidy 2. stupňa, dnes som bola na proktologii už 9x na gumičkovaní (posledné dve sedenia už dával doktor po dvoch gumičkách), ďalšia kontrola je 20.2. a aj gumičkovanie. Doktor mi dnes povedal ak tam ešte budú treba to už riešiť operatívne vyrezať to a ževraj PN je aj 2 mesiace. Máte niekto skúsenosť ? Ďakujem
@smejlicka už som to tu pisala.....u mna je to chronicky problem, prva operacia - klasicky 2012, druha laserom 2024, a ani jedno nie je slast, treba si to fakt odtrpiet :(( tiez to nemuselo zajst tak daleko, ale nikto sa do toho nehrnie s radostou, vacsinou to odkladame ako sa len da.....viem posudit a porovnat oba sposoby, uz sa len modlim, nech ma to necaka tretikrat 🙏

Na kontrolu idem na budúci týždeň. Nadváhu nemám, stravujem sa pokiaľ možno zdravo - mám rada ovocie, zeleninu, mäso veľmi nemusím a zbožňujem ovsenú kašu s ovocím.