Operácia hemoroidov - skúsenosti
Dvoma tehotenstvami a ochorením na salmonelózu som sa postupne prepracovala k hemoroidom 4. stupňa - trvale vystúpené uzlíky s trombózou. Je to štádium, kde už nepomáhajú maste ani babské recepty - východiskom je operácia ☹ .
Pri hľadaní na internete som našla informácie, ktoré sa navzájom rozchádzajú (každý si chváli svoje), o účinnosti a bolestivosti rôznych operačných metód. Zaujímajú ma vaše skúsenosti s jednotlivými metódami (aj kde vám to robili) - koľko trvalo hojenie, aké to bolo bolestivé, či sa problém zopakoval, aký bol doplatok za operáciu a podobne.
Prosím, nepíšte mi akú mastičku alebo liek mám použiť, tie už fakt nezaberajú - vyskúšala som asi všetky a bolo by to len oddialenie nevyhnutného.
Ešte jedna otázočka - momentálne mám tretí deň na dvoch uzlíkoch naložené gumičky - stále to bolí ako šľak - ak s tým máte skúsenosť - koľko to ešte bude trvať, lebo už ma chytá zúfalstvo ☹ ☹ ☹
@scorpionflower1 Ahoj chcem ti len povedat ze som bola na tej ko..a vravel ze sa mi to nejako slabo hoji ze uz som to mala mat zahojene a ze mam este otvorene rany ,,preto ma to tak boli ,, ☹ ale mam gel prokto ,lebo tie cipky nemali tak mi ponukli ten gel ze to je to iste vraveli tak uvidim ako ..A ty ako sa mas uz urcite super ze ... 😵 prajem ti to .. 🙂
@saxanita1 : Ahoj, ani sa nemam super, stale mam krv, ked idem na WCko. Boliet ma to neboli, len ked mam tvrdu stolicu. Mne doktor povedal, ze zvonka to vyzera, ze ani nemam operovany konecnik. Zvnutra mi to nepozeral, ze to je este cerstve ( bola som tam po troch tyzdnoch), povedal mi, ze to moze krvacat aj dva mesiace. Ale myslim, ze aj ja mam zvnutra este otvorene rany, mne sa to tiez strasne zle hoji. Zevraj mam zavolat, ked mi to nebude prechadzat (ta krv), tak ak to v priebehu par dni neprestane, tak mu asi zavolam. A co ti este povedal k tomu, ze sa ti to zle hoji? Este ta to stale tak velmi boli? Lebo ja si neviem predstavit co bude ak sa mi to nezahoji. Ja si do toho uz len tak lahko sparat nedam. Inak mam viac problemov ako ked som mala hemoroidy ☹ mam nejake posrate travenie, stale mam pocit, ze mam nafuknute brucho a na WCko idem niekedy aj trikrat za den. Mne mama (zdravotnicka) hovorila, ze sa to zvykne strasne dlho hojit, tak sa snazim nepanikarit, ale uz ma chyta z toho depka. Uz mam tak obmedzeny jedalnicek, ze naozaj musim poriadne premyslat, ked otvorim chladnicku co si dam. Ziadne pecivo, cokoladu a vôbec ziaden cukor, tiez len nesytene vody. Ja som teraz zacala pouzivat glycerinove cipky a celkom to zabera. Das si jeden a ono ti to vytvori na konecniku taky film a ovela lahsie ides na WCko, nemusis tlacit (das si cipok a za 10 - 20 min pride potreba). Vyskusaj to, je to dobre, je to na volny predaj v lekoske.
@lolp: chodte si prosim Vas reklamu robit niekde inde. Tieto praktiky a zneuzivanie problemov ludi, ktori sa snazia si navzajom poradit su trapne a ubohe.
@scorpionflower1 Ahoj no dr.mi vravel ze on mi tam odcvikol 7 hem.tak tam boli velke rany ale aj tak sa cudoval ze uz som to mala aspon v polovicke zahojene ,,pozeral mi to len zvonka lebo on sam videl aj povedal ze verim ze vas to boli lebo mate tam velke rany este nechapem .... ☹ aj ja po operacii som natom podobne aj stym travenim ja som nemala problem stym ani so stolicou a teraz som si myslela ze budem mat pokoj a aha,,,mylila som sa niekedy si tak hovorim ze som nemala ist nikde ,,, tie cipky glycerinove som pouzivala ale stipalo ma to vnutri az bolelo tak som stym prestala ,,no trocha sa mi ta stolica upravila a idem aj dvakrat cez den uz mi to na nervy brnka ,,potom kedy sa to ma zahojit ked visedavam na wc ?? o tri tyz.idem naspet na ko..som zvedava co mi povie ..Ozaj ten pan co si mu aj ty pisala ,nukal cipky 15 cipok za 75e,,,,tak som ho poslala kade lahsie ..som bola zvedava co ponuka , 😲
@saxanita1 No 7 hemoroidov je teda vela (to si mala vonkajsie aj vnutorne?). To sa naozaj necudujem, ze sa ta to tak boli. Mne dal prec 4, ale uz boli dost velke. Ja mam tiez pocit, ze mam viac problemov ako ked som to mala. Dufam, ze to takto neostane a zahoji sa to lebo ma porazi.
Ja som teraz bola na gynekolgickej kontrole a povedala som doktorovi, ze mam operovane hemace a on dal super postreh "taka mlada a uz ma obidva otvory operovane" (mam za sebou aj konizaciu krcka maternice pred 4 mesiacmi) ma potesil :D mne to tiez brnka na nervy, moje dni sa tocia len okolo toho. Mne sice tie hemace krvacali, ale ked bolo dobre co bolo niekedy aj dva mesiace vkuse, tak som vobec taketo problemy nemala. Tiez niekedy sedim na WCku aj trikrat za den. Ja uz ale aspon nemam nejake vyrazne bolesti aj ked vcera ma to trhalo lebo som bola zas velakrat na WC.
Takych podvodnikov su plne fora. Stavim sa, ze by ti to ani za mak nepomohlo. Ja ked som mala problemy s tym krckom maternice, tak som si kupila pripravok Indonal (35 eur jedna krabica) a vôbec mi to nepomohlo, tak som si povedala, ze nikdy viac. Na hemoroidoch sa perfektne zaraba lebo ich ma kazdy durhy clovek a vela ludi s nimi ma neprijemne problemy a vsetci sa hanbia ist k lekarovi. Aj ja som sa hanbila a isla som s tym az po desiatich rokoch co som ich mala a minula som majlant na masticky, gely, cipky a tabletky ( videl to este pediater, ked som mala 15 rokov). Zevraj aj ten Anurex co ma reklamu vsade na nete je neuveritelna hlupost a nikdy nikomu nepomohol. A je to drahe ako fras.
Keby ti nieco dal tvoj lekar na lepsie hojenie, tak mi napis co to je a ja sa opytam na to svojho doktora, nech mi to pripadne predpise. Neboj sa, to sa zahoji urcite, len to asi trva dlho.
@scorpionflower1 Ahoj no veru je 7 vela a este tri vonkajsie ,,ale ja som otom nevedela ze mam aj vnutorne ,, 😉 Bola som dneska u obvodnej a ona mi predpisala masticku Yalugen Plus ,,to je dermalny krem antibakterialny ze vraj to mozem natierat aj do tej otvorenej rany ,tak som zvedava ,,a este aj Wobenzyn ze to som mala brat hned po operacii ,ze to je najlepsie na taketo veci ,tak som si to kupila tak som zvedava a este mi vravela ze dubovu koru aby som uz nepouzivala namiesto toho radsej repik mam sa macat radsej v repiku ,,mam doma nasuseny tak som si urobila taky odvar a budem sa macat v tom 😉 Ozaj ja som si raz objednala z netu Milaniv to je tiez na hemeroidy ,,a vobec nic mi nepomohlo tiez ako to propaguju na forach a nic zbytocne peniaze som za to dala ,,ale uz mame potom a musime sa stoho nejako dostat a bude dobre v to pevne dufam 🙂
@franck12 : BEZ REKLAMY POPROSIME!!!
@saxanita1 : ahoj, no mne to stale raz krvaca, potom zas dva dni nie, potom zas krvaca, zajtra odchadzam na tu dovolenku (trosku sa to posunulo) a po nej asi pojdem za chirurgom, 6 tyzdnov je to od operacie a furt tam mam nejaku krv. Neviem co sa s tym da robit, ale dufam, ze mi uz nic nebude chciet rezat. Mam z toho nocnu moru a utesujem sa, ze sa mi to len dlhsie hoji. Ja som uzivala Wobenzym, ale nemam pocit, ze mi to nejak vyrazne pomohlo, este mam doma cele jedno balenie, tak to skusim asi este uzivat.
@ziarcanka : Ahoj, citala som v tejto diskusii niekolko tvojich prispevkov. Ja mam 6. tyzden po operacii laserom. Netrpim tak bolestami ako ty si trpela, normalne fungujem, ale ked idem na WCko tak mi rana stale krvaca. Nechce sa mi to zahojit. Uzivala som Wobenznym, Mobivenal, cipky Unigel, jem prakticky len zeleninu a ovocie a stale to nemam zahojene, nepomaha mi na to nic. Doktor mi povedal, ze to moze krvacat aj dva mesiace. Len mne sa nezda, ze to ustupuje. Viem, ze si sem pisala uz velmi davno, ale chcela by som sa opytat, ci sa ti to nakoniec uplne zahojilo alebo ti s tym doktor musel nieco spravit.
@scorpionflower1 Ahoj no mne pomáha ten wobenzyn tak neviem beriem ho 3 krát po 5 tab.skús to dobrat a uvidíš ...idem ešte na ko.14 teho som zvedavá čo mi povie ale zbadala som ze sa mi to stiahlo tak som rada mám bolesti ale už nie take chvála Bohu ....dúfam že už bude len dobre ako u mňa tak u teba ...ozaj odpisala tí tá pani čo si jej písala ziarcanka...tiež bola operovana? Ozaj prajem tí krásnu dovolenku .. 😉
@scorpionflower1 Ahoj, mne sa to nakoniec zahojilo samé, bez zásahu lekára - muselo - doktor odišiel na dovolenku a nemal mi to kto ani skontrolovať - trvalo to dlho asi aj zo 3 mesiace, ale momentálne neľutujem - všetko OK - klop, klop.
Prajem skoré uzdravenie 🙂
@ziarcanka Dik za odpoved, ja som sa teraz vratila z dovolenky a mozem konstatovat, ze mi to ani raz nekrvacalo uz 10 dni, ale celkom ma to este boli, nie som este vporiadku, necakala som, ze to bude trvat tak dlho, je to 8 tyzdnov od operacie a este stale nie som fit, ale ked citam, ze tebe to trvalo 3 mesiace, tak tusim som este v norme..len ti doktori naslubuju hory-doly a pritom sa to hoji dvakrat tak dlho...dufam, ze ma to uz coskoro celkom prejde a nebudem musiet ist znova k lekarovi.
@saxanita1 ahoj, bola som na tej dofci...ako sa mavas?
@scorpionflower1 Ahoj akurat vcera som bola na ko a neidelo sa mu ako sa to hoji ze pomaly sa to hoji mam otvorene ranky este tak ma potesil ,,ale neboli ma to tak ako to bolelo ,,len to stipe a ze to mam podrazdene ,,tak neviem a ten wobenzyn aby som nebrala ze to su zbytocne vyhodene peniaze ,tak neviem ale trocha sa mi po nich ulavilo trocha ,,ze mam skusit kosthoj a obklady si dav at skusim este to lebo uz mi to ide na nervy vsetko sa kruti len okolllo mojho zadku ,,to je nenormalne ,,Ale som rada ze aspon tebe je lepsie tesim sa 🙂
@saxanita1: Aj ja asi vyskusam ten kostihoj, mozno to pomaha, ale dost pochybujem. Podla mna len musis pockat. Nehovoril ti doktor co s tym ak sa to nebude dlho hojit? Nechcel ti s tym nic robit? Mne sa zda, ze sa mi to dava do normalu, ale este neviem, je to take neustalene. Niekedy to boli, niekedy je trocha krvi, dufam, ze to prejde. Mne doktor povedal, ze sa to musi zahojit, tak sa to snad zahoji. Mna to boli len obcas, ked sa prilis namaham na WCku.
@scorpionflower1 Ahoj ,dnes som bola v lekarni lebo muz mi kupil vo Swajciarsku taky sprej ,,na tu ranu tak som bola s tym dnes v lekarni za lekarnikom a ukazala som mu ten pripravok tak mi vravel ze to na moj pripad ze to je slaba vecicka ,,tak sme sa debatovali o tom a vravela som mu aj o tom kostihoji a vravel ze aby som to nepouzivala ze kostihoj radsej nie ,,,a poradil mi betadine mast ,tak som si kupila vyskusam ,hoci ja uz neverim nicomu uz mi to poriadne lezie na nervy ,,,neboli to tak ako boleleo ale je tam ta ranka stipe to ,,no som zvedava vravi potom mi pridte povedat ako ta mast pomaha ,,To som aj ja zvedava 😉
Uz som cosi o bethadine citala v suvislosti s liecbou analnej fisury, tak ten lekarnik asi netrepe. Aj ked mne raz lekarnicka uplne zle poradila, takze uz sa ich moc nepytam. Ja som si na to kupila rakytnikovu mast. Ja uz s tym nemam skoro ziadny problem, ale stale tam je ta trocha krvi, myslim si, ze sa mi to len jednoducho dlho hoji. Stale jem psyllium a lanove semienka a snazim sa pit vela vody. A ty mas tu ranku zvonku alebo zvnutra? Vidis si to? Ak hej tak si kup na to Unigel, pomaha to. Ja som uzivala aj gel aj cipky, pravdupovediac, cipky mi moc nepomohli nakoniec, aj ked som si myslela, ze ano, zistila som, ze ked ich vysadim je to uplne to iste ako, ked ich nemam. Gel ale pomaha na vonkajsie ranky. Mne asi pomohlo uzivanie tych glycerinovych cipkov. Ked som citila, ze to pôjde von tazko, dala som si jeden a pomohlo mi to lebo ten konecnik nebol taky zatazeny. Alebo ked nie cipok, tak vazelinou si natriet konecnik - nie je to nic prijemne, ale ked musis, tak musis. Podla mna sa ti to urcite zahoji len to dlho trva, tak ako mne. Mne jedna holka pisala, ze ona to mala zahojene za mesiac - ta ista operacia, ten isty doktor. U mna to je uz dva mesiace a furt to nemam este uplne zahojene. Je to strasne individualne. Ty si mala tu uperaciu velku a este aj klasickym spôsobom, takze sa ti to tazko hoji.
@saxanita1 : vid. hore 🙂
@scorpionflower1 Ahoj ten unigel som mala a vies co stipkalo ma tam stale ,vysadila som ho a prestaloto stipkanie ,,,tak teraz pouzivam ten betadine a sa mi vidi ze trocha to pomaha no uvidim po niekolkych dnoch co to spravi ,,tu ranku mam z vonku ako mas konecnik ako keby som mala konecnik zasity a mam tam ranku , vidim si to taku krvave je to ..
@saxanita1: Ahoj, mas sa lepsie? Mne sa to dnes znova pripomenulo, inak som uz bola relativne bez problemov. Dneska mi to zas krvacalo po 2 mesiacoch od operacie. Ja vôbec neviem ci mam ist za doktorom alebo nie. Ja to mam pravdepodobne zvnutra, lebo si nic nevidim, iba pri stolici to citim.
@scorpionflower1 Ahoj akurat dneska som na teba myslela ze ako sa mas :D telepatia ,,,Takze mam sa ok len este je to tam trocha otvorene ale neboli mato trocha to stipe pri stolici ale idem sa hned osprchovat a je dobre ,,ale ja mam okolo konecnika stale tie hrcky neviem kedy sa to chce stiahnut dnu akurat dneska som mala ist na ko,,ale nemohla som lebo mam menzes idem na buduci stvrtok ,,mne to nekrvaca ani pri stolici ,,a to ze ty si mala zas krv pri stolici nemala si dnes tvrdsiu stolicu ??? mozno ze aj preto ,,ale ak mas stolicu v poriadku a krv mas aj tak radsej choj k dr,a povedz mu,,
@saxanita1 : ja to stale citim, ale ziadne ine probemy mi to uz nerobi, takze som uplne vpohode, ale stale sa sprchujem potom. Ako sa mas ty? Krv uz nemam, u doktora som nebola, som presvedcena, ze aj tak by mi s tym nic neurobil, keby som vtedy isla, s tym sa neda nic, dal by mi maximalne nieco na hojenie co by mi pravdepodobne nepomohlo...
@scorpionflower1 Ahoj ja este stale chodim na ko,aj teraz idem 16 teho tak uvidim co mi povie ..nedavam si na to nic ziadne maste nic len osprchujem po stolici a necham tam ,,Tak je to uz lepsie nekrvacam ani nic take pobolieva len ked je stolica trocha tuksia ale inac v pohode 🙂 konecne uz bolo na case aby sa to zlepsilo treti mes,dakujem pekne ,,
Moja skúsenosť:
Hemoroidy som mal niekoľko rokov, veľmi ma netrápili, ale sem tam krvácali. Rozhodol som sa pre operáciu HAL a RAR.
Štvrtok doobeda operácia. Do piatka do rána na infúziách a tramale - takže som nič necítil. Potom domov a tam už to bolo horšie. V sobotu do práce, celý deň na liekoch od bolesti ale nejak som to zvládol. Pred operáciou som vypil X-prep na vyčistenie čriev a mal som ešte niekoľko dní mäkkú stolicu, no i tak do bolo na záchode dosť zlé. Asi týždeň som mokval, natieral sa repíkom a oplachoval niekoľkokrát denne. Po týždni som mal tvrdú stolicu a na záchode som skoro skolaboval... príšerná bolesť, oblial ma studený pot, len len že som neodpadol, krvi ako z vola. Teraz sú to dva týždne a na záchode stále seriem ježkov. Ale inak už skoro nič necítim 😀
Ja som absolvovala jednu klasickú operáciu a jednu v lokálke vždy sa to vrátilo ale ako som začala pred rokom jesť zelený jačmeň a chlorellu odvtedy ma v podstate nezapieklo, zdureniny podliate krvou zmizli ostali len výbežky ale tie ma nebolia takže ich neriešim a teším sa po 22 rokoch ze som sa dala dokopy inak kto je cez tabletky mne predtým najviac zabrali hemodin extra sú síce drahšie cca 15 e ale keď som mala najväčšie bolesti len toto mi zabralo je to aj vo forme masti ale tabletky som mala radšej .....

@scorpionflower1 Ahoj ja sa mam ako kedy ,,u mna je len problem so stolicou ,,este ma to boli ked idem aj ja rano z wc to je namna pohlad strasny ,,ale vsimla som si ze sa to trosinka stiahlo dnu ,uvidime co mi povie ked pojdem na ko,volala som mu a povedala som mu ze mam tie uzliky a on vravel ze to co sa nestiahne dnu ze to da prec ,tak ma potesil ☹ uvidim ako to bude ja jem normalne tiez zjem vela zeleniny aj pijem ved vcera som skoro 4lvody stiahla ,a isla som z wc zmordovana nechapem kde sa ta voda viparuje ,, 😲 tie cipky si musim kupit a uvidim co to spravi diky ,,Tak sa liec pomaly aj ty a prajem ti peknu dovolenku ,,ved niekedy sa ti este ozvem paaa...