Operácia kolena
Ahojte. Bol niekto na operacii kolena ( meniskus) ?
@meca no mne išla orteza dole 8.1., 29.1. Mi začali RHB. Operoval ma 1.12. A teraz mám ešte stále barle a koleno ani poriadne nezohnem a ani nevyrovnám, akurát som začala zdvíhať nohu ale strašne to bolí, hlavne jablčko a v kolene mám pocit že tam mám votrelca 😅, zavádza mi to tam stále a mám to stále stuhnuté 😏.
@romca910 ahoj, dlho som tu nebola tak prepáč že som neodpísala hneď.
Ja som nemala meniskus, mne vyskakovalo jabĺčko takže mi robil chrupavku, natiahol šľachy a posunul jabĺčko.
Hlavne nezúfaj mne to trvalo dlho ale je to oveľa lepšie mám ešte obmedzený pohyb a problém ísť hlavne dole schodami ale lepší sa to. Mám 4 kolo RHB a po nich mám už cvičiť doma.
@jahu348 bola som dva roky dozadu cca, do mesiaca som bola fit🙂 a mala som celkovú narkozu...
@natalia912 kde Vás prosím operovali a kto ?
@tiezjedna kto kde Vás operoval
@terezka1947 mama je teraz po operácií, dnes je to 11 deň, robili jej meniskus. Operovali ju v utorok o pol 3 a na ďalší deň o 9 ju púšťali, bez barlí, po vlastných. Lekár povedal, že tu žiadne barle nie sú treba a mal pravdu. Mala normálne dostupovať, ideálne žiadne krívanie. Ešte má trošku bolesti, ale je úplne sebestačná, išla na nákup, jazdila autom (automatická prevodovka a bola to ľavá noha), dnes asi 2 km prechádzka. Doma na ďalší deň po operácií po byte fungovala bez pomoci. Na 3 deň mohla začať bicyklovať bez záťaže, prípadne ísť plávať. Tie 2 dni len základné cviky.
@gemerka17 kde ju operovali a kto ?
Ja som bola na operácii presne pred rokom. Menili mi celé koleno, nemocnica bory. Neviem si klaknut, ani ho celkom zohnut. Boli ma, keď je zmena počasia.
@evlu11 prosím ťa, a tebe robili len meniskus ? Lebo ja som na tom podobne..mesiac od artroskopie a mám stále barle, došlapovanie je bolestive, koleno zohnem len do pravého uhla, pričom poctivo cvičim každy deň a už aj bicykel bez zaťaže 🙉
@romca910 ahoj no ako? Už je koleno OK?? Ja som už celkom vpohode, chodím do práce a každý deň chodím na bicykli 😊 dosť mi to pomohlo.

@terezka1947 barle sa musia automaticky vyfasovat v nemocnici a nesmiete zatazovat prve dni koleno