icon

Operácia kolena

jahu348
22. jún 2021

Ahojte. Bol niekto na operacii kolena ( meniskus) ?

Strana
z2
jahu348
autor
10. apr 2023

@terezka1947 barle sa musia automaticky vyfasovat v nemocnici a nesmiete zatazovat prve dni koleno

evlu11
15. feb 2024

@meca
@meca ahoj, mňa by zaujímalo ako si zvládala RHB keď ti dali dole ortezu, tiež ma operovali 5 týždňov orteza a už ju mám vyše mesiaca dole a stále koleno zohnem len na 43° som zúfalá 😢.

meca
15. feb 2024

@evlu11 ja som mala rehabilitáciu vo Viedni a ten physio mi stále tu ránu rozmasiroval a potom sme cvičili. Dal mi cviky a každý den bolo lepšie. Myslím, ze vďaka nemu to tak dobre bolo ..

evlu11
15. feb 2024

@meca aha, no ja mám RHB v Nemocnici kde ma operovali ale mala som 5 tyzdnov ortezu a RHB mi dali 2 mesiace po operácii, som zúfalá s toho už 🙈. A ako dlho ti trvalo kým si rozhýbala koleno? Ja sa snažím cvičiť dosť aj doma ale mám pocit že to nepomáha 😏

meca
15. feb 2024

@evlu11 ja som mala 6 týždňov ortezu a rehabilitáciu som začala po 2 týždňoch po OP. Mne pomáhal, ze stále rozmasirivao tu ranu a to pomohlo... Na PN som bola do 2,5 mesiaca

evlu11
16. feb 2024

@meca čo to sa dalo po 2 týždňoch začať? Mne Dr. povedal že až keď dá dole ortézu až potom začať RHB a termín mi dali 2 mesiace po operácii 🙈 som stoho nešťastná lebo stále mám barle a pri cvičení ma boli jabĺčko strašne 😭.

meca
18. feb 2024

@evlu11 po 2 týždňoch po OP som začala cvicit a barle som ešte mala. Orteza isla dole po 6 týždňoch...Každý den bol lepší.

evlu11
19. feb 2024

@meca no mne išla orteza dole 8.1., 29.1. Mi začali RHB. Operoval ma 1.12. A teraz mám ešte stále barle a koleno ani poriadne nezohnem a ani nevyrovnám, akurát som začala zdvíhať nohu ale strašne to bolí, hlavne jablčko a v kolene mám pocit že tam mám votrelca 😅, zavádza mi to tam stále a mám to stále stuhnuté 😏.

meca
20. feb 2024

@evlu11 ojojoj to ma mrzi. Mna operovali 12.12. pred rokom a 27.12. začala rehabka. Barle isli po 2 týždňoch dole...Fuha tak to neviem prečo to tak boli.

evlu11
20. feb 2024

@meca 🙈 asi mám šťastie na takéto veci že sa vždy niečo pokašle. Už som samá s toho zúfalá 🤦. 27ho idem k Dr. ktorí ma operoval lebo sa im to nepozdáva, tak som zvedavá čo mi povie, som s toho dosť nervózna 🙈. Už je to dosť dlho a nič sa nedeje 😮‍💨

meca
20. feb 2024

@evlu11 urcite verim ti. Prajem ti skore uzdravenie

evlu11
21. feb 2024

@meca Ďakujem snáď sa to vyrieši prečo nemôžem viac zohnut koleno a ani úplne vystrieť 🤔

meca
22. feb 2024

@evlu11 urcite daj vediet

evlu11
22. feb 2024

@meca jasné dám 😊.
Inak dnes som mala RHB a zase sa to pohlo na 45° hýbe sa to ale pomalinky 🤔 a aj to som doma cvičila 2 hodiny denne a išla som aj cez bolesť 🤷.
Ale uvidíme čo v utorok povie Dr. na to.

meca
23. feb 2024

@evlu11 parada skus povedať fyzio, ze ci to by ti mohol predtym pouvolnovat ranu kde to bolo operovane

evlu11
26. feb 2024

@meca tak ja pred RHB mám ultrazvuk, ten to tam uvoľňuje a zajtra idem k tomu Dr. tak dám vedieť ako som dopadla.

evlu11
27. feb 2024

@meca ahoj tak Dr. mi nič nepovedal len že mám cvičiť ďalej ani na rengen ma neposlal len mi tam vrazil inekciu a bolí ma celá noha teraz 🙈 úplne som na nervy.

meca
27. feb 2024

@evlu11 ach jaj ja som normálne musela rozmýšľať ktoré koleno bolo operovane

evlu11
29. feb 2024

@meca no ja uvidím čo mi povedia ďalej ak sa to nebude nijako vyvíjať tak pôjdem na konzultáciu k inému Dr. Už mi lezú na nervy ako si ma posielajú hore dole.

meca
29. feb 2024

@evlu11 to určite a dlho sa to vlečie

romca910
18. mar 2024

@evlu11 prosím ťa, a tebe robili len meniskus ? Lebo ja som na tom podobne..mesiac od artroskopie a mám stále barle, došlapovanie je bolestive, koleno zohnem len do pravého uhla, pričom poctivo cvičim každy deň a už aj bicykel bez zaťaže 🙉

evlu11
16. máj 2024

@romca910 ahoj, dlho som tu nebola tak prepáč že som neodpísala hneď.
Ja som nemala meniskus, mne vyskakovalo jabĺčko takže mi robil chrupavku, natiahol šľachy a posunul jabĺčko.
Hlavne nezúfaj mne to trvalo dlho ale je to oveľa lepšie mám ešte obmedzený pohyb a problém ísť hlavne dole schodami ale lepší sa to. Mám 4 kolo RHB a po nich mám už cvičiť doma.

katurs
26. jún 2025
@natalia912

@jahu348 bola som dva roky dozadu cca, do mesiaca som bola fit🙂 a mala som celkovú narkozu...

@natalia912 kde Vás prosím operovali a kto ?

katurs
26. jún 2025
@tiezjedna

@jahu348 ja, vlani v októbri. Meniskus je v pohode, ja som nemala ani ortézu, nič, za 3 týždne som normálne fungovala.
@elizita ja som to odkladala 7 rokov 🙂 Koleno mi normálne funguje, po pár mesiacoch som lyžovala. Ale ja mám navyše aj pretrhnutý predný krížový väz, do toho si rýpať nenechám.

@tiezjedna kto kde Vás operoval

katurs
26. jún 2025
@gemerka17

@terezka1947 mama je teraz po operácií, dnes je to 11 deň, robili jej meniskus. Operovali ju v utorok o pol 3 a na ďalší deň o 9 ju púšťali, bez barlí, po vlastných. Lekár povedal, že tu žiadne barle nie sú treba a mal pravdu. Mala normálne dostupovať, ideálne žiadne krívanie. Ešte má trošku bolesti, ale je úplne sebestačná, išla na nákup, jazdila autom (automatická prevodovka a bola to ľavá noha), dnes asi 2 km prechádzka. Doma na ďalší deň po operácií po byte fungovala bez pomoci. Na 3 deň mohla začať bicyklovať bez záťaže, prípadne ísť plávať. Tie 2 dni len základné cviky.

@gemerka17 kde ju operovali a kto ?

katurs
26. jún 2025
@jahu348

@elizita piestany

@jahu348 kto Vás prosím operoval? A ako je to možné, že bez barli?!

jahu348
autor
28. jún 2025
@katurs

@jahu348 kto Vás prosím operoval? A ako je to možné, že bez barli?!

@katurs dr.Sobota

bielasovicka
28. jún 2025

Ja som bola na operácii presne pred rokom. Menili mi celé koleno, nemocnica bory. Neviem si klaknut, ani ho celkom zohnut. Boli ma, keď je zmena počasia.

tiezjedna
4. júl 2025
@katurs

@tiezjedna kto kde Vás operoval

@katurs v Prahe

evlu11
27. júl 2025
@romca910

@evlu11 prosím ťa, a tebe robili len meniskus ? Lebo ja som na tom podobne..mesiac od artroskopie a mám stále barle, došlapovanie je bolestive, koleno zohnem len do pravého uhla, pričom poctivo cvičim každy deň a už aj bicykel bez zaťaže 🙉

@romca910 ahoj no ako? Už je koleno OK?? Ja som už celkom vpohode, chodím do práce a každý deň chodím na bicykli 😊 dosť mi to pomohlo.

Strana
z2