Operácia pruhu - skúsenosti a rady
Mal niekto pruh? Caka ma operacia ale strach mam
Ahojte,môj 84rocny ocino je po operacii pruhu.Laparo.hrcu pod pupkom na pravej strane odstranili,nema ziadne bolesti,akoze ho z nemocnice prepustili,ze je vsetko OK.ale ma aj akoze velmi velky semennik pravy.povedali nam,ze to spôsobil ten pruh a ze po operacii sa to same upravy.Ale tyzden po operacii nie je ziadna zmena.Mate niekto skusenost,ze to naozaj tak funguje?
@monikamojzisova ja mám slabinovy a na ženských pohla dole.mam tak vydute čiže môže byť. Ale mne povedali že to.moze byt i žila.ja ešte nemám operovaný.
Ti co to mate za sebou priplacali ste si za kvalitnejsiu sietku ci klasika. Kvalitnejsia zevraj 120e
@zebrasoma aký veľký mal ten pruh. CM asi?
@olinaaaa ahoj už si bola stim ?keď áno ako to prebiehalo?
@olinaaaa som na Tom isto. Už si bola ako to dopadlo setko ľahké nakoniec???
@stanovelky uz mam potom a vsetko ok
@olinaaaa aha tá dobré potom ako dlho si to mala. ?? Dali ti narkózu a čo sa robí ten deň pred operáciou Kim nap..nezaspis? Chystám sa aja ísť neviem
Ahojte dievčatá; píšem aj moju skúsenosť s pruhom. Nerobili mi laparoskopiu, ale klasicky rez. Mala som 1,5 cm pruh a plus diastazu. Pri operácii zistili, že mám ešte jednu prasklinu, takže nakoniec dva pruhy 😣. Narkozu som zvládla ok, vyspala som ju bez točenia a grcania. Mám asi 6-7 štychov nad pupkom. Nosím sťahovací pas a bolesti, hmm, najhoršie je vstávanie a ľahnúť pre mňa. Bežne činnosti ako umyť riad, poskladať prádlo dokážem tri dni od operácie, ale pomaličky. Lepšie mi je keď som v stojí ako v ľahu. Takže; keď pôjdete len s jedným pruhom a bez diastazy, určite je to menej bolestivé a menšia rana ako mám teraz ja. Držím palce všetkým.
@lenusa2809 a to si si povedala ze chceš šitie?
@lenusa2809 a ešte ma zaujíma.diastazu si chcela alebo ti.oni zoprrovali s pruhom?
@jajka78 lekárka mi to navrhla pred operáciou, je lepšie ak ti zosiju svaly, ako sieťka /predsa cudzie teleso v tele/. Diastaza cca 3 cm. Som spokojná s rekonvalescenciou, čakala som horšie stavy.
@lenusa2809 ahoj. Tak je dobré že si to zvládla, ja sa bojím ísť stým ,chcem sa spytyt len či si stým zila alebo si šla čo najskôr ? Mala si nejaké problémy Kim si nebola operovana?? Ďakujem ,
@jajka78 áno, spolu s pruhom. 2x pruh a diastaza.
@jajka78 nie, navrhla mi to lekárka.
@stanovelky a ako dlho s tým žiješ? Ja som to mala od pôrodu, teda už v tehotenstve, a žila som s tým do teraz. Malý bude mať 5. Mne to ale problém nerobilo, o pruhu som ani nevedela, bo dokonca o dvoch. Ale pred mesiacom som zodvihla malého a už som aj na urgent išla, veľká bolesť. Dnes mám 6 den po operácii. Keby mi črevo zaštiklo, tak operujú hneď, ale mala som tuk našťastie 🤣 tak som si všetko naplánovala.
@lenusa2809 čo viem o Tom 1 rok .a čo som zistila na fotke tá 2 roky. Už som to mala pred tým zatiaľ bolesti žiadne sem tam pichá, ale na inom mieste ,neviem či je to stoho pruhu ,ja som sa tak rozhodla že tam nepôjdem Kim nebudú nejaké problémy mám veľkú strach ,ale sa to zvecilo kus ,mám to asi 3 CM. Na dĺžku a na šírku 2 CM. Nad pupkom. Tak musím veľký pozor dávať na dvíhanie ťažších veci. Nosila si sťahovacie pas ?? ďakujem 😉
@stanovelky sťahovací pas som nenosila do operácie, teraz po OP budem nosiť mesiac.Vedela som oňho od pôrodu, ale nebolo to vraj nutne operovať. Skôr diastaza ako pruh to bol. Ale časom sa to zhoršilo a išla som radšej skôr ako by mi malo črevo zaseknut a tam je to už riziko.
@lenusa2809 no veď toto že zaseknut ,mám dosť veľký strach že sa to môže stať , operácie sa bojím ,isté aj mne sa to zhorší časom ja už neviem čo mám robiť ,len čakať čo bude ,mám ešte 2. Deti malé 8-6 ročne. Dúfam že sa nič také nestane fuu🥹
@stanovelky riešila by som to hneď, tiež mám dve deti, 11 a 4, ale su ohľaduplne. Keď ti ma kto pomôcť aspoň prvý týždeň, tak chod do toho. Držím palce

@jajka78 bola som tam iba ja s pruhom. Mna uspali koli tomu ze mam problémy s platnickami