icon

Operácia žlčníka a nástup do práce

29. mar 2023

Dobrý deň dnes som bola na kontrole u doktorky svojej som týžd po operacii a v sobotu som mala ísť do práce ale dokt to zatrhla ako dlho ste boli doma

Strana
z2
iriska13
29. mar 2023

....ja som bola doma mesiac a pol....tiež ma dr skôr nepustila😉

tarvika
29. mar 2023

zavisi aka praca. ja som bola PN tyzden. ale pracujem na pocitaci, ziadne dvihanie veci. ak robis manualne, urcite by som este pockala. a samozrejme riadit sa pokynmi lekara.

mimi3008
29. mar 2023

Tiez zalezi, ci bola operacia laparoskopicky alebo otvorene, ci prebehol zakrok bez komplikacii a ci to bol planovany vykon alebo akutna operacia

autor
29. mar 2023

@tarvika pracujem ako čašníčka operacia naplánovaná laparozakrok bez komplikácií dodržiavala som dietu po pravde ešte sa cítim slabo a ešte mam stehi dokt mi rázne povedala nie

mimi3008
29. mar 2023

Tak aspon kym sa vyberu stehy, ale nie, kym sa budes citit slaba

sissy27
29. mar 2023

Po skoro troch tyzdnoch som isla, po tyzdni by som sa do prace nehrabala a hlavne nie ako casnicka. Chapem, ze peniaze budu chybat, ale snad zdravie je priorita…

iriska13
29. mar 2023

...hlavne si davaj minim, do pol roka pozor na dvihanie ťažkých vecí....

simca06022011
29. mar 2023

samozrejme ze po tyzdni urcite nie, a ako casnicka vobec nie. Ja mozem ist, sedim pri tom, za pc.. ale ty nie. AKo podla mna mozes ratat niekolko tyzdnov, aj ked presne by dr povedala. TO sa musi zahojit aj "vnutri"., aby si napr. mohla dvihat bremena. Lahku pracu, v podstate ked sa budes citit fit.

barbora19911
29. mar 2023

Ja som bola off dva mesiace a bolelo ma to ešte asi ďalších 9 mesiacov že akonáhle som dala len do myčky veci už som cítila jazvu a bolelo ma to v auguste budú 2 roky ale už som fit našťastie

autor
29. mar 2023

@simca06022011 no doktorka povedala ze minimálne mesiac len viete v robote už kukaj že prečo nie po pravde ešte sa necítim býva mi ešte tak nedobre

autor
29. mar 2023

@sissy27 áno to mate pravdu zdravie nadovšetko ďakujem lebo som nevedela čo robiť ci to len MBA tak dokt zdrbala že chcem ísť ci som normal n a

simca06022011
29. mar 2023

no tak vyberali ti zlcnik, ako co by cakali? ved to je operacia riadna. Nech si pozeraju kolko chcu. Jasne ze ti nebyva dobre, ved ot je velmi skoro.

autor
29. mar 2023

@simca06022011 ďakujem veľmi pekne aspoň si nebudem nič vycitat

simsalabim
29. mar 2023

Urcite sa najprv daj do poriadku. Kolegyna prisla do prace po 10 dnoch - ze potrebuje peniaze a ze pri pocitaci aj oddychne. Do obeda v prvy den ju chytili zavraty a triaska, telo pytalo oddych. Tak sla naspat na PN 🤷‍♀️

lalia33
29. mar 2023

Ja som síce na materskej ale som tiež po operácii žlčníka. Operovali ma 8.3. A ešte stále mam bolesti. Teda teraz posledný týždeň ma začalo pobolievat okolie vrchného rezu a smerom na miesto kde bol žlčník. A to stále oddychujem a manžel sa stará o dcéru. Tiež by som sa do prace neponahlala .vnútorné sa brucho hojí dlhšie ako tie vonkajšie.

autor
29. mar 2023

@lalia33 vážne to som nevedela

lalia33
29. mar 2023

Ale tak kazde telo určite reaguje inak. Ja som mala aj veľké bolesti dokedy mi nevybrali dren. Potom už lepšie samozrejme ak nepočítam tie bolesti pri vstavani z postele,to ma hádam každý a bolesti ramena z plynu. Nemáte žiadne pobolievania,ťažkosti?

autor
29. mar 2023

@lalia33 mam hlavne tam kde bol zlcnik a horní rez a popicháme ma na ľavej strane

lalia33
29. mar 2023

No mňa tiež pri tom Hornom reze ale tak skôr smerom doprava. Ale viac tak pri tlaku .🙈 a zatiaľ som sa nedočítala nikde ci je to bezne alebo to treba riešiť s Dr.

autor
29. mar 2023

@lalia33 no vera ani ja našom múdrejšia ale keď ma bude bolieť poviem doktorke

lalia33
29. mar 2023

Ja som sa snažila aj dočítať niečo po internete ale všetci väčšinou píšu o tom ako na nich pôsobí jedlo. Nič také som zatiaľ nenasla. A zatiaľ som nechcela zakladať ďalšiu tému ci je to normálne.

autor
29. mar 2023

@lalia33 no
@lalia33 keď dačo zistíš alebo ja dáme si vediet🙂

lalia33
29. mar 2023

Dohodnuté 😃

lucia456
29. mar 2023

V utorok má operovali a nasledujúci pondelok som už bola v práci.

autor
30. mar 2023

@lucia456 no mbe doktorka zadrhla hneď tak potom neviem

autor
30. mar 2023

@simsalabim triaška som včera mala aj ja a to som išla len k dokt bušom mne tak zle bolo ze som myslela ze odpadnem dakde

fajnova
30. mar 2023

Ja som išla po troch týždňoch do práce, ale veru bolo to skoro, ešte som mala zostať minimálne týždeň doma. A to mám sedavé zamestnanie. Nikam neponáhľaj, daj sa dokopy.

autor
30. mar 2023

@fajnova áno?ďakujem lebo tu z okolia a od kolegyni počúvam že prečo nemôžem SQL som mala len laparoskopiu že toto sa môže aj hneď po týžd do roboty

simsalabim
30. mar 2023

Tak vidis, tu mas odpoved na to, ci sa ponahlat do prace...

sarahanna
30. mar 2023

Ja som bola operovana minulý týždeň, dneska mi bolo povedané, že minimálne 2 mesiace nedvihat, šetriť sa. Ono síce je to laparoskopia, ale je to veľký zásah do tela. A to čo iná kolegyňa povedala, byt tebou, neberiem ani na vedomie. Ty sama vieš ako ti je, ale byť tebou neponáhľam sa do prace, aby si si ešte horšie nenarobila.

Strana
z2