Operácia žlčníka - nie laparoskopicky

zuzka2807
4. máj 2022

Máte niekto skúsenosť s operáciou zlcnika, ale nie laparoskopicky. Hlavne by ma zaujímalo, aké to bolo po operácii.

tosomja
4. máj 2022

@zuzka2807 myslíš klasický rez? Ja, ale už dávno pred 20timi rokmi.

zuzka2807
autor
4. máj 2022

@tosomja áno, klasicky rez.

tosomja
4. máj 2022

@zuzka2807 po operácii som nemala žiadne bolesti. Vlastne, čo tam boli ženy s klasickým rezom, tak po 4 dňoch išli domov. Ja som si teda polezala dlho, lebo sa mi zapálila rána, museli mi to čistiť a presivat 🙈 mala som 17 rokov, ale ako píšem, nič ma nebolelo, aj som hneď chodila, len kvôli vyvodom som tam musela byť a čisteniu.

lyci
4. máj 2022

@zuzka2807 ja som mala asi pred 15 rokmi a doteraz lutujem. po operacii nebol problem. velmi rychlo som sa zotavila. ale porobili sa mi zrasty, take tvrdsie miesta, pri dotyku citim uplne ine miesta, a najhorsie, ze na tej strane ako prerezali svaly mam odvtedy brucho a svaly nizsie, neda sa to nijako cvicenim spravit ako na druhej strane, aj na chrbticu to ma vplyv, pupok posunuty...

zuzka2807
autor
4. máj 2022

@lyci lebo ja som objednaná teraz v máji a lekár, ktorý ma bude operovať, tak robí klasickú operáciu, nie laparoskopicky. A ja som do teraz nemala nikdy operovana a vôbec netuším, čo ma čaká. Hlavne po operácii.

lalia33
21. nov 2022

@zuzka2807 ahoj no ako si dopadla po operácii? Vyberali ti ten žlčník klasický? Ako dlho si sa zotavovala? Aj mňa to caka a akosi sa toho veľmi obávam..

fialka1523
24. apr 2023

Ja idem na operáciu žlcnika som ZŤP a bojím sa

katka1305
25. apr 2023

Ja som 6 týždňov po operácii. Dokonca má operovali o dva dni znova lebo presakovala niekde žlč. Po operácii som sa zotavila rýchlo nemala som bolesti ako spoluležiaca ona bola laparo. Ja som to mala komplikované robili mi popritom aj iné veci plus rekonštrukciu žlčovodu. Veľmi som sa bála a odkladala som operáciu 13 rokov bola to chyba všetko sa mi skomplikovalo ale už mám po a som rada keby že viem čo ma čaká idem hneď takže smelo nebolí to tak ako si myslíme. Viac bolia tie koliky ako operácie takže smelo. Teraz sa obviňujem že som to takto nechala zájsť. Lekár povedal že som to mala ako casovanu bombu keby že to tam praskne kým by mi na to prišli zomrela by som. Neváhajte a choďte. Chcela som ísť na jednodňovú op.CHVALA BOHU ŽE SOM NEŠLA lebo by nik neprišiel na to že to presakuje a zomrela by som doma ? Neviem každopádne radšej polezať v nemocnici pár dní ako sa potom strachovať. Teraz ma začalo bolieť pravé rebro tak uvidím že čo to..