icon

Operácia žlčníka

tinika
28. jan 2012

Dobrý deň, v minulých dňoch som mala prvý žlčníkový záchvat a zistili mi žlčníkové kamene, akú mam držať diétu, reps. čo môžem jest, čo ma čaká pri operáacii a čo po nej, kolko po operácii ešte musím držať diétu a kedy uz možem začať pridávať postupne riadnu stravu? Po operácii sa vraj priberá :( a ja uz teraz potrebujem schudnúť. vďaka

cililink1
18. mar 2019

@nina88 mozem espumisan po tom zakroku?mam doma..

cililink1
18. mar 2019

@nina88 ano aj ja sa tesim😀😀

cililink1
18. mar 2019

@ivetz dakujeeem baby,velmi ste mi vsetky pomohli psychycky.Aj ja dufam,ze ostatne sa da dokopy..Kolko ste s tým boli doma?

cililink1
18. mar 2019

@ivetz 😘😘

gaaaa
18. mar 2019

@cililink1 Noo tak to si ešte aj preto taká.Ja som išla na wc až doma a to som bola 4 dni v nemocke.Mne museli priniesť ked som išla domov športové nohavice lebo rifle som nezapla vôbec .predpokladám že ešte dokopy nič neješ.

ivetz
18. mar 2019

@cililink1 3 tyzdne. Ja by som isla do prace aj po tyzdni, ale dr. ma nechcel vypisat. Vraj 3-6 tyzdnov. Bude dobre, neboj. Rozhyb creva - pohybom a pitnym rezimom.

cililink1
18. mar 2019

@ivetz oki skusim a dala som aj espumisan.mooc dakujemTak snad tri tyzdne buduu..Brucho ma na tri tyzdne boli😀😀😀😀😀😀

raffaella
18. mar 2019

@cililink1 tak super ze to uz mas za sebou. Som ti hovorila ze tam je to super 😉

ivetz
19. mar 2019

@cililink1 Ja by som to liekmi neriešila. Espumisan podľa mňa pôsobí v čreve, ty si mala nafúknutú brušnú dutinu. No, veď keď nepomôže, určite neuškodí. Ale kašli na lieky, ono to odoznie samo. Chce to čas a dá sa to vydržať. A k tej PN-ke - keď na kontrole povieš, že sa ešte necítiš OK, určite ťa nechá doma. A ak si "kúpeľnícky" typ 🙂, tak môžeš dostať aj kúpele. Mne obvodný povedal, že mi vypíše návrh, ak budem mať ešte vyšetrenie z gastro... Ale toto už vzdávam. Lekárov mám min. na rok "vyčerpaných" 🙂.

sima.p
19. mar 2019

Ja som veru vlani bola aj v kupeloch.

cililink1
19. mar 2019

@ivetz 😆😆

cililink1
19. mar 2019

@sima.p a mala si to vysetrenie z gastro?

cililink1
19. mar 2019

@ivetz to akoze pregltnut hadicu?

ivetz
19. mar 2019

@cililink1 panika? 🙂, nie nemusí Ti hneď robiť gastroendoskopiu. Mne môj obvodný povedal, že by tam malo byť, že ani po operácii sa necítim celkom dobre, mám bolesti, napriek dodržiavaniu diétneho režimu... bla... Ty si nebola na hadici? 🙂 Tá predstava je horšia ako skutočnosť 🙂

cililink1
19. mar 2019

@ivetz nie nebola.. ved prave.. desim sa toho..

ivetz
19. mar 2019

@cililink1 Ako hovorí mm "najhoršia smrť je z vyplašenosti". Dá sa to v pohode predýchať. Sú určite horšie vyšetrenia. Nie je príjemné, ale naozaj sa to dá... Veď už by si mi mohla veriť 🙂.

cililink1
19. mar 2019

@ivetz 😀😀

cililink1
19. mar 2019

@ivetz ano mas pravdu..to uz by som si mala davno a vo viacerych veciach..😀😀

malinovka333
19. mar 2019

@cililink1 tak ako za mna poviem ze to je nic ta hadica, kazdy tu len strasi ze co to je, ale uplne v pohode ani neviem ze som nieco podstupila, dala som si injekciu zakrok prebehol ze ani nviem ze mi nieco robili

sima.p
19. mar 2019

@cililink1 mala som aj vyšetrenie gastro, lebo mne naozaj nebolo dobre, ale možno by kúpele priznali aj bez toho. Ja by som si ich skúsila podať aj bez gastro vyšetrenia. "prinajhoršom" ich nedajú.

cililink1
19. mar 2019

@sima.p presne mas pravdu..

nina88
21. mar 2019

@cililink1 ešte by som odporučila každému kto ma aj po operácii problémy s trávením, kupit žlčové kyseliny. Ja odkedy to užívam mam nový život 🙏🏻 tuším oxgal či tak nejak sa volajú. 😉

gaaaa
21. mar 2019

@nina88 Dakujem za info.Ja sa s trávením trápim a žlčník mám 16r.vonku.

sima.p
21. mar 2019

@nina88 a aké si mala problémy s trávením po vybratí žlčníka? Ja ho mam 1 a pol roka vonku a veru sa trápim...

nina88
22. mar 2019

@sima.p hlavne nafukovanie, plynatosť 🤦🏼‍♀️

nina88
22. mar 2019

@sima.p zápcha na striedačku s prehánkami

cililink1
29. mar 2019

@malinovka333 aku injekciu ti dali ?

cililink1
29. mar 2019

Baby prosim vas a kolko vas to operacii este bolelo?ja mam stale pocit ze to skrie ako predtym.pod pravym rebrom..a ta kost aj pod lavym boli.Nie je to take intenzivne ako predtym,ale boli a citim to.Mali ste to tiez?Taraz som dva tyzdne po opke.

teodozia
30. mar 2019

@cililink1 ja som mesiac po operácii, bolelo ma takých 10 dni po operácii a teraz už neviem ani, že som niekde bola...Bolelo ma hlavne tak vo vnútri, v brušnej dutine a nie pod rebrami.

emilka091016
27. máj 2019

Ahojte. Tak.mna budúci týždeň čaká nástup do nemocnice, na druhý deň opka a vraj si musím polezat potom ešte dve noci. Avšak ja som rozhodnutá už na druhý deň po opke ak bude všetko ok opustiť nemocnicu. Nezvládnem to tam už len kôli deťom doma....