icon

Operácia žlčníka

tinika
28. jan 2012

Dobrý deň, v minulých dňoch som mala prvý žlčníkový záchvat a zistili mi žlčníkové kamene, akú mam držať diétu, reps. čo môžem jest, čo ma čaká pri operáacii a čo po nej, kolko po operácii ešte musím držať diétu a kedy uz možem začať pridávať postupne riadnu stravu? Po operácii sa vraj priberá :( a ja uz teraz potrebujem schudnúť. vďaka

zuzukaja
21. sep 2017

@vivi78 mna operovali v utorok ráno a vo štvrtok na obed som šla domov. Ja som veľmi schudla po operácii,mam takzvaný postocholecysticky syndróm 😏😕
Väčšinou ľudia po operácii ani nevedia že mali priblem ,majú sa lepšie, dokonca ani žiadna dieta.. no je pár výnimiek ( samozrejme že nemôžem chýbať), ktorým po ope zle trávi,byva mi často zle,na zvracanie.. po operácii som mala aj reflux žlče do zaludka . vraj by to malo ustúpiť časom,dúfam v to!

sima.p
21. sep 2017

@zuzukaja no dufam, ze nebudem aj ja ta vynimka... Prajem Ti, aby sa Ti to upravilo.

zuzukaja
21. sep 2017

@sima.p ďakujem 😊 Verím v to 🙃
Inak operácie sa neboj,neni to veľký zákrok .
Ak je všetko ok,2 - 3 deň dni po operácii púšťajú

sima.p
21. sep 2017

@zuzukaja uz som po opke, prave dnes ma pustili domov.

natalka71
22. sep 2017

Ja som tiež 7dni po operácii . Ja som mala už zápal museli má akútne polezala som si 7dni kvôli tomu zápalu...Mala som ešte zlé výsledky z krvi. Inak na druhý tretí deň púšťajú. Vývod som mala jeden deň. Na druhý mi to vytiahli. Po operacii po 6 hodinách som už prešla sama na wc. Inak ja som mala všetko bolestivé bolo mi zle po op na zvracanie a dodnes mi nechutí jesť. Tlačím do seba len aby som nabrala silu. Doma mám dve deticky malé tak musím. Hlava sa mi točí a slabá som dosť ešte. Možno aj kvôli tomu že už tam bol ten zápal aj tekutina vyliata kus nejaká...Dostala som záchvat asi po 10x teraz riadny myslela som že zomriem,nič mi nepomahalo , zachrankou do nemocky 3infuzie a nič...Nakoniec infekcia do zadku a to pomohlo...Na druhý deň má hneď operovali. Dajte si ich hneď vybrať neodkladajte to ako ja,odkladala som kvôli kojeniu. Podľa mojej skúsenosti by som išla radšej ešte rodiť ako zažívať žlčníkové záchvaty.

gaaaa
22. sep 2017

@vivi78 mna operovali vo stvrtok a v nedelu domov.Moze byt.Ja som po operacii zlcnika trochu pribrala a kamoska to iste.

jessennykvet
22. sep 2017

@natalka71 presne, mna tak tlacili po pôrode odkladať operaciu kvôli dojceniu, ze mala sa neprisaje,ze stratim mlieko a pod. Nakoniec som ich presvedcila,ked som bola tri dni.nonstop na infuzkach a uz som mala halucinacie, a stvrty den po porode ma zoperovali. Mala sa uplne v pohode prisala,dojcim uz takmer dva roky 🙂

sima.p
22. sep 2017

@jessennykvet paci sa mi to, nie ako si si vytrpela, to nie. Ale ze sa napriek vsetkym problemom podarilo dojcit.

jessennykvet
22. sep 2017

@sima.p veru , aj ja som.z toho stastna, ze som sa tak rozhodla si za tym stáť. A teda nakoniec boli aj ochotni,doniesli mi hned na jisku odsavacku a spplubyvajuce mi vylievali odsate mlieko :D je to pliaga,tie kamene. Neuveriteľné koľko ľudí ich má

paladia
22. sep 2017

@vivi78 chces vidiet,co mas v žlčníku aby si nabrala odvahu? Dali mi kamienky domov,ze na pamiatku....ten lekarsky humor. Mozem ti ukazat,co v sebe mas a raz dva naberies odvahu. Nehovoriac o tom,ze zlcnik moze kedykolvek prasknut,kamene sa rozsypu po brusnej dutine,poskodia ostatne organy. 98% pacientov do par hodin umiera v silnych bolestiach. Mas deti? Ako si rodila?

vivi78
22. sep 2017

@paladia ano mam deti, 3...rodila som spontanne vsetky 3,tretie v 35-ke

sima.p
22. sep 2017

@paladia ja by som ich chcela vidiet...

raffaella
Autor odpoveď zmazal
raffaella
22. sep 2017

@sima.p cvakla som ti ako vyzerá 😉 ja som mala len tento jeden, veľa ľudí má aj za celú takú skumavku.

gaaaa
22. sep 2017

Aj ja som chcela,mala som ich veľa a veľkých,tak mi ich museli rozdrviť a tak vybrať.

sima.p
22. sep 2017

@raffaella vdaka... Mne sa kamene este pred opkou vyplavili, zostal mi tam piesok....

paladia
22. sep 2017

Ja som mala taketo. Dokopy 13. Jeden mi vyberali hadickou cez usta zo zlcovodu, lebo sa vybral na vylet a zvysnych 12 potom vysypali zo zlcnika.
@vivi78 skoda, lebo som ti to chcela porovnat s cisarskym, ze operacia zlcnika boli menej ako sekcia. Mala som oboje. Urcite to neodkladaj, narobi si zbytocne problemy a cim starsi organizmus, tym horsie to znesie. Ja mam 3 mesiace po operacii a uz jem aj tatarsku 😀 a v pohode.

vivi78
22. sep 2017

@paladia jeeej tolkoto???? 🙂
Boze dobry ....a laparoskopicky ti vyberali tych 12?

paladia
22. sep 2017

@vivi78 ano, laparka. Nastastie sa nic neskomplikovalo, takze fajn. Ale zlcnik uz bol zhrubnuty a zapaleny. Este trochu a bol by praskol.

vivi78
22. sep 2017

@paladia moj neni zapaleny,moj ma tenke steny...

paladia
22. sep 2017

@vivi78 napisala som ti,co som vedela,ze je rizikom a ty sa musis rozhodnut, co urobis. Ja som so svojim rozhodnutim spokojna a nelutujem ho. A ty rob,ako uznas za vhodne,tak aby si ty bola spokojna a nemusela lutovat. Ak to znamena,ze si zlcnik nechas, tak si ho nechaj. Tu nejde o nikoho ineho,len o teba. 🙂

vivi78
22. sep 2017

@paladia Dakujem...si zlata. Ved to,ze ma chrbat boli velmi a casto,len neviem,ci od toho,alebo nie. S crevami mam vsetko ok,bola som na CT-cku minuly tyzden. Len je este aj to zaujimave,ze mna boli lava strana pod rebrami a vzadu pod lopatkami,nie prava strana ☹

paladia
22. sep 2017

@vivi78 od zlcnika ta bude postupne boliet cely chrbat. Aby si nedopadla ako ja. Poslednych par dni sa mi uz nedalo ani star,sediet ani lezat. Algifen som pila pomaly rovno z flase. Konske davky. Jedina poloha,ked sa bolest zmiernila, bola v klbku na bruchu, s tym,ze paplon som mala pod bruchom stoceny,aby ma matrac tvrdy netlacil. Potom mi este zozltli oci.a uz som bola jasna. Lavou stranou to zacina a pojde postupne dalej, do hrudnej chrbtice, krizov a az nakoniec napravo.

vivi78
22. sep 2017

@paladia pane boze,co ma caka?! ☹ ja uz teraz neviem ani sediet,ani lezat a aj po stojacky ma boli chrbat ☹
Asi zavolam na gastro,nech mi dr vybavi opku ☹

paladia
22. sep 2017

@vivi78 ak ti na gastre potvrdil kamene, treba ist za chirurgom a on urci dalsi postup, pravdepodobne odosle na prijem do nemocnice a tam ta uz daju dokopy 🙂

gaaaa
23. sep 2017

@vivi78 Treba co najskôr aby nebol chytený už aj pankreas potom a to je už nebezpečné.Kamošku bolelo len na ľavej strane a mala žlčník.Držím palce.Naozaj nie je tá operácia taká hrozná ako iné.Ja som sa strašne bála.A mňa chytil prvý záchvat a za 3 týždne už aj som išla na stôl.

natalka71
24. sep 2017

@paladia presne ako píšeš....Tiež chrbát bolel neskutočne, ľavá strana potom a do hrudi.... Nevedela som sa ani z hlboka nadýchnuť...

paladia
24. sep 2017

@natalka71 neprajem ani najhoršiemu nepriateľovi take bolesti. Ja som k tomu mala este bonus,zapalene oblicky. Peklo na zemi.

natalka71
24. sep 2017

@paladia horšia bolesť ako pôrod...Ja som si myslela že som ako v horore ...To bolo fakt hrozné...ja som už mala zápal žlčníka...Nezabudnem do konca svojho života co som prežila....

paladia
24. sep 2017

@natalka71 taktiez,zapaleny a zhrubnute steny. Som rada,ze je von. Po 6 tyzdnoch intenzivnej bolesti som tu pooperacnu vnimala ako prijemnu.ulavu a 24 hodin po mi uz,ani lieky netrebalo.