icon

Opuch nôh po pôrode

29. nov 2025

Dobrý večer prajem,

v nedeľu som porodila sekciou a na 4 deň sa objavili opuchy. Nohy mám naliate a nič nepomáha. V nemocnici mi povedali, že to je z mlieka, že nalievajú sa prsia tak opúchajú nohy. Čo Vám na to pomohlo? Kedy Vám nohy odpuchli? Treba vyhľadať kvôli tomu lekára?

13uzivatelka11
29. nov 2025

Prvý večer ako som prišla z pôrodnice, tak mi ich manžel namasiroval octanovou masťou a na druhý deň bolo po opuchu

anonym_1c3ab6
29. nov 2025

@anonym_autor mne sa to tiež stalo po sekcii (asi väčšine z nás). Normálne som si vravela, že do auta na cestu domov (bol december) možno budem musieť ísť v šľapkách. No ako opuch prišiel, tak rýchlo aj odišiel, nerobila som s tým nic.

kitycat
29. nov 2025

Tiez som mala, ani zakryt sim sa nemohla. Jedz tvaroh

anonym_c03614
29. nov 2025

Uf , mala som to isté po porode , pamätám si ako som v pôrodnici chodila bosá lebo mi aj šľapky boli malé , keď som prišla domov tak asi po týždni nohy odpuchli

anonym_c9d4e7
30. nov 2025

Vyložiť nohy

magdalienka11
30. nov 2025

@anonym_autor malá som to isté. Domov som odchadzala v šľapkach v zime. Odporučili mi jest tvaroh. Pomohlo.

thereisabear
30. nov 2025

Tiež mi pomohol tvaroh, teda veľa bielkovín by to malo byť.

zuzkaa1991
30. nov 2025

@anonym_autor vela vody pit avela mat vylozene hore nohy trvalo to asi 2 tyzdne....vankuse som si davala pod.nohy ked som lezala

svetlonos
30. nov 2025

@anonym_autor
presne ako zeny p8su, vylozit nohy a jest tvaroh. Mne sa to stalo po vaginalnom porode, muz mi musel doniest jeho slapky, moje som neobula.
Behaka som ako srna, maly mal vyrus a chodila som s nim na ine oddelenia ba vysetrenia, infuzie. Cylozit nohy bol luxus. Boli sne tam 10 dni a dimov som uz isla bez opuchu. Ake bolo to hrozne.
Potom az som precitala o tvarohu a k druhemu poridu ut som ho brala automaticjy zo sebou do porodnice. K obedim som si vzdy vybrala jogurt ked bola moznost.

ivangeline
30. nov 2025

Ja by som napísala skôr, že sa musíš rozhýbať. Fyzicky.

autor
30. nov 2025
@ivangeline

Ja by som napísala skôr, že sa musíš rozhýbať. Fyzicky.

@ivangeline Pohybu mám dosť, keďže doma mám nezbedníka. Ďakujem za radu.

autor
30. nov 2025
@thereisabear

Tiež mi pomohol tvaroh, teda veľa bielkovín by to malo byť.

@thereisabear Tak teda vyskúšam. Je to strašne normálne cítim vodu v nohách.

anonym_058908
30. nov 2025

@anonym_autor bielkovimy bielkoviny bielkoviny
Presli sme tym kazda, je to bezne
Prejde to