Opuch oka a zlá viditeľnosť
Priateľke robili CT vyšlo že ma opuch zrakového nervu.
Spravili MRI, vyšlo ze ma 2 loziska na mozgu ze sa podobajú na sklerózu a na porážku ( ale na jej vek nepredpokladaju porážku), vylúčili aj sklerózu, nádor ani nič také nemá na mozgu chvála Bohu.
Povedali jej, že to není neurologicky problém, ale skôr očný. Tak ju poslali na očné, opuch nemá z očí, očí ma v poriadku, čítať vidí.
Poslali ju na interne. Zobrali jej krv na vírusy, na infekčné choroby, na všetko co existuje. CRP v norme 5, leukocity trošku zvýšené. Doktori nevedia čo to je. Zajtra ide na ECHO srdca, na vyšetrenie srdca.
Zobrali jej aj na boreliozu aj na všetko co existuje. Začiatkom augusta dostala kliesta a na to 1,5 mesiaca dostala zvýšenú teplotu 37,5. Keď mala kliesta mala ist na krvné vyšetrenie ci nemá boreliozu encefalitídu nešla, antibiotiká nebrala.
Nemali ste podobný problém? Nevedia zistiť čo to je. Pomôžte prosím vás.
@anonym_autor a tu porážku už definitívne vylúčili? Aj veľmi mladí ľudia môžu mať porážku.
@anonym_18e389 presne.
@anonym_18e389 presne.
@anonym_18e389
@anonym_36d555 áno vylúčili lebo ma nízky tlak. Teraz po kortikoidoch mala 100 pulz co nikdy také nemala. Ale ze to moze byt z tých liekov. Čo to môže mať ludia? Ako to ze nevedia co to je???
Je pomerne bezne, ze sa nepride na to, preco vznikol opuch zrakoveho nervu. Az v polovici pripadov. Ked ma ale loziska na mozgu, to by naznacovalo tu sklerozu multiplex. Robili jej lumbalnu punkciu? Ked jej porazku vylucili, tak ju nema, toho by som sa nebala. Ani boreliozu jej nezistili?
Ja som totiz mala tiez opuch zrakoveho nervu, nezistili mi absolutne nic, ziadna borelioza, ct mozgu uplne ciste, vsetko v poriadku. Dostala som sa z toho, trocha horsie na to oko vidim, ale uz to ani nevnimam. Hlavne sa upokoj, taketo veci sa proste stavaju a casto sa nepride na to, preco. Opuch zrakoveho nervu nie je az taky nezvycajny. Nasadili jej Neurotidine a Milgammu N? Ja beriem aj Omega3, zinok, luteín, zeaxantín - vyzivove doplnky velmi pomahaju.
Je pomerne bezne, ze sa nepride na to, preco vznikol opuch zrakoveho nervu. Az v polovici pripadov. Ked ma ale loziska na mozgu, to by naznacovalo tu sklerozu multiplex. Robili jej lumbalnu punkciu? Ked jej porazku vylucili, tak ju nema, toho by som sa nebala. Ani boreliozu jej nezistili?
@anonym_7495a0 z punkcie vyšli niektoré výsledky na niektoré sa čaká. Dobre dopadla punkcia.
Na boreliozu brali krv čaká sa na výsledky
Ja som totiz mala tiez opuch zrakoveho nervu, nezistili mi absolutne nic, ziadna borelioza, ct mozgu uplne ciste, vsetko v poriadku. Dostala som sa z toho, trocha horsie na to oko vidim, ale uz to ani nevnimam. Hlavne sa upokoj, taketo veci sa proste stavaju a casto sa nepride na to, preco. Opuch zrakoveho nervu nie je az taky nezvycajny. Nasadili jej Neurotidine a Milgammu N? Ja beriem aj Omega3, zinok, luteín, zeaxantín - vyzivove doplnky velmi pomahaju.
@anonym_7495a0 nie nie. Mala si aj ložisko na mozgu?
Nie, nic som nemala na mozgu. Moze mat boreliozu, ak mala kliesta. Preliecia ju antibiotikami.
Nie, nic som nemala na mozgu. Moze mat boreliozu, ak mala kliesta. Preliecia ju antibiotikami.
@anonym_7495a0 ale to ložisko ma z čoho potom? To sa nám nepáči
Ja nie som lekar, mozem ti napisat len to, co hovorili mne. Loziska vznikaju pocas zivota z roznych dovodov, kvoli skleroze multiplex, kvoli veku, alebo z hocicoho, podla mna aj z tej boreliozy, niekto ani nevie, ze ich ma, lebo ct alebo mr mozgu sa nerobi len tak na pockanie a inak sa zistit nedaju. Pockajte si na kompletne vysledky, nic ine sa robit neda. A potom rieste, co vyjde. Ak nevyjde nic, nakupte vyzivove doplnky, hlavne ten Neurotidine, ten je uplne klucovy. Cudujem sa, ze jej ho hned nepredpisali, mne ho kazali kupit hned, aj ked sa este vobec nevedelo, z coho to je.
@anonym_autor v dnešnej dobe je veľa ochorení, vznik nálezov, rakovin, porážky, infarkty a nevedia z čoho. Aj u nás v rodine, u známych to pozorujem.
Prvé výsledky: EBV VCA IgG – 8.50 (zvýšené)
2. EBV EBNA IgG – 2.10 (mierne pozitívne)
Čo to znamená?
Prvé výsledky: EBV VCA IgG – 8.50 (zvýšené)
2. EBV EBNA IgG – 2.10 (mierne pozitívne)
Čo to znamená?
@anonym_autor to je epstein barr virus, ze pred neikolkymi mesiacmi prekonala mononukleozu.
Dosť možné, že má aktívne borélie. A tie výsledky ako bolo povedané poukazujú na to, že sa jej telo stretlo s mononukleózou. To by znamenalo aj zvýšené leukocyty. Ale čo týmto tu chceš dosiahnuť? Máš pocit, že my tvoju priateľku vyliečime? My nie sme jej ošetrujúci lekári, nepoznáme anamnézu, ani výsledky a ani liečbu ktorú berie. Neviem, čo od nás očakávaš vo všetkých týchto príspevkoch?
@anonym_7495a0 z punkcie vyšli niektoré výsledky na niektoré sa čaká. Dobre dopadla punkcia.
Na boreliozu brali krv čaká sa na výsledky
@anonym_autor inac opuch mal aj znamy a nedosli mu na to z coho, bol aj v BB u znameho ocneho lekara. tiez zle zle videl a ze ma opuch. no ale nadvaha, pije a fajci, nervak. tlak vyssi...tazko povedat, vlastne ho vobec nedoriesili. nosi okuliare.
vyzera to na sklerozu multiplex, treba to poriadne dovysetrit
vyzera to na sklerozu multiplex, treba to poriadne dovysetrit
@anonym_a6f39e nechápem prečo sú teda tie ložiská v mozgu keď všetko možné vylúčili co sa týka nádoru na mozgu atď.
@anonym_36d555 nedoriesili??? Jak ze nie??? Priateľka ma nízky tlak, nepije, nefajčí
@anonym_654163 to moze mat suvis s loziskami?
Nechápem.... nevedia na to dôjsť čo to je. Toto som este nezažil ze zdravotníctvo nevie vyšetriť čo to moze mat pacient
@anonym_a6f39e nechápem prečo sú teda tie ložiská v mozgu keď všetko možné vylúčili co sa týka nádoru na mozgu atď.
@anonym_36d555 nedoriesili??? Jak ze nie??? Priateľka ma nízky tlak, nepije, nefajčí
Nechápem.... nevedia na to dôjsť čo to je. Toto som este nezažil ze zdravotníctvo nevie vyšetriť čo to moze mat pacient
@anonym_autor jedine lumbalka vie dat 100% odpoved, my tu nie sme lekari
@anonym_autor jedine lumbalka vie dat 100% odpoved, my tu nie sme lekari
@anonym_654163 co to je punkciu jej robili nič také neukázalo prvé výsledky boli. Na ostatne sa čaká
Lumbalka je lumbalna punkcia, cize to jej uz robili. Prve vysledky su zvycajne encefalitida a podobne, to teda nema, ak to ma negativne. Ale na vysledky sklerozy multiplex, ktora sa tiez takto zistuje, sa caka tyzdne. Ja som cakala vyse mesiaca.
Lumbalka je lumbalna punkcia, cize to jej uz robili. Prve vysledky su zvycajne encefalitida a podobne, to teda nema, ak to ma negativne. Ale na vysledky sklerozy multiplex, ktora sa tiez takto zistuje, sa caka tyzdne. Ja som cakala vyse mesiaca.
@anonym_7495a0 co sa ešte zisti z punkcie?
@anonym_7495a0 moze byt ze mri klame? Ze neukáže presne???
@anonym_autor ešte si nezažil že zdravot. nevie zistiť diagn. pacientovi? Si ako malý. odkiaľ si prišiel na tieto názory.
Úplne bežné že sa nepríde na diagn., popr. to dlhšie trvá kým sa niečo zistí, a ešte dlhšie môže trvať kým zaberie liečba.
lekár nie je vševed.
ešte počkaj čo pozisťujú lekári a potom sa môžeš poradiť aj s iným lekárom. Kľudne aj v zahraničí. Viac hláv - viac rozumu.
@anonym_99e16a ale neodpovedala si na moju otázku. Keďže jej vylúčili nádor, tak ta punkcia ukáže aj všemožne? Ale vraj dopadla dobre punkcia na ostatne výsledky sa čaká dlho ale neviem ake výsledky su hneď a na ktoré sa čaká.
@anonym_7495a0 co sa ešte zisťuje?
@anonym_7495a0 co sa ešte zisti z punkcie?
@anonym_autor napriklad Devicova choroba. A MR neklame, preco by malo. Uz ti to musim napisat - prestan hystercit, priatelke tym fakt nepomahas. Chapem, ze si yystraseny, ale milionom ludi sa deju ovela horsie veci. Neurologicke a autoimunitne choroby a skleroza multiplex je oboje, sa zistuju velmi komplikovane, treba podstupit vela vysetreni a je to tak vsade vo svete, nielen u nas. A aj tak sa nemusi na nic prist.
@anonym_99e16a ale neodpovedala si na moju otázku. Keďže jej vylúčili nádor, tak ta punkcia ukáže aj všemožne? Ale vraj dopadla dobre punkcia na ostatne výsledky sa čaká dlho ale neviem ake výsledky su hneď a na ktoré sa čaká.
@anonym_autor MRI a CT su dobre zobrazovacie metody. asi by si ty mal zajst za psychologom aby ta trocha skludnil.
@anonym_autor neviem, co znamena "vsemozne". Ved sa preboha pytajte tych doktorov, nech jej vsetko vysvetlia. Kedze sa pri punkcii caka na ostatne vysledky, ak vychadzam z toho, ako to bolo u mna, tak najprv zistovali, ci mam v mieche nejaky zapal, to bola ta encefalitida a podobne, to sa da zistit hned, ale Skleroza multiplex, Devicova choroba a tieto dalsie neurologicke choroby, tak tam vysledky trvaju ovela dlhsie. Vsetko sa to testovalo z toho jedneho odberu likvoru z punkcie.
Poslednykrat ti budem reagovat: mas pocit, ze my sme tu lekari? Lekarov ma v nemocnici, kt maju k dispozicii vsetky dostupne vysledky a pokial zatial nevyriekli ziadnu diagnozu, na zaklade coho mas pocit, ze my ti ju tu povieme? Si tam daj magnezko alebo cokolvek volnopredajne na ukludnenie a pockaj si na vysledok preboha 🙈🙈
@anonym_autor lumbálna punkcia vie ukázať napríklad aj počet oligoklonálnych pásov, čo v preklade znamená aktivitu ochorenia skleróza multiplex. Trvá to však viac ako tri týždne. Diferenciálna diagnostika má niekedy svoje úskalia a nie vždy sa ukáže jasná diagnóza na prvý pokus. Zvlášť pri neurologických ochoreniach, nakoľko sa príznaky mnohých ochorení na seba veľmi podobajú.

@anonym_autor a tu porážku už definitívne vylúčili? Aj veľmi mladí ľudia môžu mať porážku.