Opuchla mi tvár bez zjavnej príčiny
Ahojte, bola som na festivale a ráno som sa zobudila s opuchom čela... myslela som, že to nebude nič vážne... No do večera som spuchla ako melón, šla na pohotovosť a pichli mi hydrocortizol...s tým, že ak sa to nezlepší mám ísť za svojím všeobecným lekárom...samozrejme mi to celé stieklo do očí a pod oči a vyzerám strašne...moja doktorka mi predpisala antibiotika, tabletky na alergiu, opäť mi pichli hydrocortizol... zdá sa mi, že nič nezaberá... neviete mi niečo poradiť? Samozrejme si dávam studené obklady, potieram panthenolom, smotanou..a už neviem čím všetkým. Oči mám ako čiarky. Neviem ci je to reakcia na slnko alebo ma niečo v stane uštiplo... Keďže po vpichu nie je ani stopy...ďakujem vam za rady.
Alergo reakcia - od pelovych alergenov, cez jedlo, plesne v stane, roztoce v spacaku... Vydrzat, kym to odpuchne, a potom smer alergologia na testy.
@majamat v podstate som nejedla nic nezvyčajné ani nepila... mám intoleranciu na laktózu tak snad sa mi k tomu ešte nepridá HIT😓
@sojorez stromy tam neboli(bolo to na letisku), trochu trávy... k alergo chodím mám potvrdenú alergiu na niektoré zo stromov, ale nikdy som takto neopuchla. Na pohotovosti tvrdili, že je to zo slnka... Neviem no... ďakujem 😊
@katka13katka toto som mala aj ja pred 100rokmi.... festival, stan a rano spuchnuta tvar... ale ja som to mala asi z ustipnutia mravcom alebo tak sa mi matne zda.
@katka13katka Moze za tym byt aj alergia na slnko. U nas nou trpi mamka a sestry, oni ju maju spojenu s vysevom a zihlavkou.
@sojorez je pravda, že ja sa veľmi neopalujem lebo sa mi robia pľuzgiere ale toto je masaker...😓

@katka13katka napadlo mi, ci nemas histaminovu intoleranciu ( HIT ). vela prejavovov HIT su ako pri alergiach.
co si jedla a pila na festivale? nekvitla tam trava, ci nejake stromy v okoli?