icon

Ortognátna operácia, posun čeluste

daniela.ho
4. máj 2015

ahojte, hovorí vám niečo tento zákrok?

mayra666
6. sep 2018

@lucyndako jasne lieky od bolesti tiekli pravidelne

alenpolak
7. sep 2018

@lucyndako este nemam presny termin, nakolko stale nemam horne zuby v spravnej polohe. Ale uz nejako v oktobri ma chce moj zubar poslat do BA na konzultaciu.

rambovka
7. sep 2018

@alenpolak ...daj mi prosim vedieť,ako si dopadla...aj mna to čaká 😱

lucyndako
8. sep 2018

@rambovka

v tom clanku je to opisane hrozne 😞

lucyndako
14. sep 2018

@mayra666 mohla by si mi dat na seba mail alebo cosi? Ze by som ti napisala? Mam este par otazok... Dakujem 😉

veonka
15. feb 2019

@kondaska1 Ahoj,vidím, že si znalá veci, prosím ťa ako sa postupuje pri opacnom zhryze. Syn 6r. , ešte umele zuby, ale vidim, že tento problem bude. suvis s facies adenoid. Da sa riesit nejakou rehabilitaciou? cviceniami? ci je potrebna operacia sanky? Mozme urobit teraz v tomto veku nieco co to napravi, vyformuje spravne? Dávam si za vinu ze som niečo zanedbala.Ďakujem

veonka
15. feb 2019

@kondaska1 myslela som samozrejme mliecne zuby

kondaska1
15. feb 2019

@veonka rozhodne odporucam navstevu u skuseneho celustneho ortopeda. Ked ma opacny zhryz, tj masivnu vyraznu bradicku, treba podporit rast hornej celuste a zistit preco v raste zaostava, da sa to zacat riesit uz aj v takom rannom stadiu.

kondaska1
15. feb 2019

@veonka existuje taky “strojcek” akurat pre taketo male deticky, ktorymi sa da trosku napravit odchylka v celustiach, vola sa T4K trainer. Je to taka nasadka, ktora je vyformovana do spravneho tvaru ako by zuby mali byt a ked celust v raste zaostava tak ju potiahne a naopak ak zuby su moc dopredu tak ich pribrzdi. Je to taka pomocka na korekciu pre najmensie deticky. Ale rozhodne treba aby dieta vysetril odbornik, tych pricin preco je tomu tak moze byt viacej a tazko sa vyslovit bez vysetrenia.

veonka
15. feb 2019

@kondaska1 ďakujem veľmi pekne za tvoju odpoveď, ako matka som z toho nešťastná. Vieš mi prosím aj odporučiť nejakého odborníka ? Budem sa pýtať na ten strojček. Nie je to zatiaľ výrazne, ale predpokladám že môže dôjsť k zhoršeniu určite.

kondaska1
19. feb 2019

@veonka poslala som Vam spravu 😉

luciamih
26. feb 2019

@mayra666 Dobrý deň. Píšete, že po operácií ste boli v nemocnici 10 dní. To až toľko? Lebo v papieroch mám napísané že doba hospitalizácie 3-5 dní. Ešte sa chcem opýtať, aj ja sa chystám budúci mesiac na posun dolnej sánky a chcem vedieť, koľko budem musieť byť na pn??? Dik za odpoveď.

mayra666
26. feb 2019

@luciamih Zdravim, ano 10 dni a to som este odchadzala z nemocnice s riadnym opuchom a celou zltou sankou a bradou.
Tak pn minimalne 2 tyzdne, ak nie aj 3. Uz si nepamatam kedy opuch ustupil. No a neviem aku pracu mate ale zafixovanie sanky trva 2 mesiace, takze rozprava sa len cez privrete a stisnute usta.

lucyndako
26. feb 2019

@luciamih
dobry den, a kde vam to budu robit? Mne to budu robit v aprili v BA v ruzinove...A viem ze nastup mam v pondelok v utorok to robia a domov sa ide v piatok. Pisala som si s babou ktorej to robili v novembri a mala fixovane usta len gumickou takze rozpravala...

lucyndako
26. feb 2019

@luciamih a na PN tusim mi lekar hovoril ze 3 tyzdne...

luciamih
26. feb 2019

@lucyndako Mna v marci v Ba v ružinove. Aj mne hovorili že budem hneď rozprávať. Už mám v zubnom strojčeku vložené ježe, asi pravdepodobne na tie gumičky. Na PN som si aj myslela že asi 3 týždne. A kontroly ako?

luciamih
26. feb 2019

@mayra666 To ste mali asi nejakú komplikovanejšiu operáciu, nie?

mayra666
26. feb 2019

@luciamih tak neviem. Celu spodnu sanku mi posuvali dopredu. Operacia je to narocna par hodinova...

luciamih
26. feb 2019

@mayra666 Možno dĺžka operácie závisí od toho, aký veľký je predkus a aj od stavu pacienta, si myslím... však uvidím...

lucyndako
27. feb 2019

@luciamih Aj ja uz mam vlozene... ja som mala byt v januari tiez v Ruzinove ale som ochorela tak mi dali az april potom... Aj mne maju posuvat o 5 mm dopredu spodnu.... Ja mam astmu tak podmienka boli inhalatory ale ze s tym by nemal byt problem...
A kedy v marci mate termin? Operovat vas bude docent?

lucyndako
27. feb 2019

@luciamih a povedali ze operacia by mala trvat 2 hodiny asi....

luciamih
27. feb 2019

@lucyndako Operovať ma budú v marci 11. Mne budú posúvať dolnú asi o 1cm.

luciamih
27. feb 2019

@lucyndako operovať ma bude dr. hirjak

lucyndako
28. feb 2019

@luciamih Aj mna bude operovat doc. Hirjak... tak to uz budes mat za sebou...mna maju 16. aprila...

verkaveverka
Autor odpoveď zmazal
alenpolak
26. mar 2019

@luciamih tak uz hotovo? @lucyndako Ja som tiez bola 7.marca u doc. Hirjaka na konzultacii a musia mi este dolepit aj spodny strojcek a ze operacia tak o rok :( Som uz z toho nestastna, uz mam treti rok horny strojcek. Keby ma moj zubar poslal skor do BA, tak uz som mohla mat toto vsetko za sebou :( Mne povedal, ze v nemocnici by som bola tyzden a potom este 2-3 tyzdne PN, podla hojenia.

valentina1974
29. mar 2019

Ahojte, kde by som sa mohla objednať na takú konzultaciu ohľadom takéhoto zákroku?

luciamih
29. mar 2019

@alenpolak som 2 týždne po opetacii... som spokojná... mudr. Hirjaka môžem len odporučiť... bolesti ziadne, iba velky opuch a necitlivu spodnu peru a bradu. V nemocnici som bola 5 dní... oddelenie pekné, sestričky pohode, strava ok (tekuta strava nieje bohvie čo). Tekutu stravu mam na 4-6 tyzdnov (to je dieta 😊)...