Ortognátna operácia, posun čeluste
ahojte, hovorí vám niečo tento zákrok?
@kondaska1 Ahoj,vidím, že si znalá veci, prosím ťa ako sa postupuje pri opacnom zhryze. Syn 6r. , ešte umele zuby, ale vidim, že tento problem bude. suvis s facies adenoid. Da sa riesit nejakou rehabilitaciou? cviceniami? ci je potrebna operacia sanky? Mozme urobit teraz v tomto veku nieco co to napravi, vyformuje spravne? Dávam si za vinu ze som niečo zanedbala.Ďakujem
@veonka existuje taky “strojcek” akurat pre taketo male deticky, ktorymi sa da trosku napravit odchylka v celustiach, vola sa T4K trainer. Je to taka nasadka, ktora je vyformovana do spravneho tvaru ako by zuby mali byt a ked celust v raste zaostava tak ju potiahne a naopak ak zuby su moc dopredu tak ich pribrzdi. Je to taka pomocka na korekciu pre najmensie deticky. Ale rozhodne treba aby dieta vysetril odbornik, tych pricin preco je tomu tak moze byt viacej a tazko sa vyslovit bez vysetrenia.
@mayra666 Dobrý deň. Píšete, že po operácií ste boli v nemocnici 10 dní. To až toľko? Lebo v papieroch mám napísané že doba hospitalizácie 3-5 dní. Ešte sa chcem opýtať, aj ja sa chystám budúci mesiac na posun dolnej sánky a chcem vedieť, koľko budem musieť byť na pn??? Dik za odpoveď.
@luciamih Zdravim, ano 10 dni a to som este odchadzala z nemocnice s riadnym opuchom a celou zltou sankou a bradou.
Tak pn minimalne 2 tyzdne, ak nie aj 3. Uz si nepamatam kedy opuch ustupil. No a neviem aku pracu mate ale zafixovanie sanky trva 2 mesiace, takze rozprava sa len cez privrete a stisnute usta.
@luciamih Aj ja uz mam vlozene... ja som mala byt v januari tiez v Ruzinove ale som ochorela tak mi dali az april potom... Aj mne maju posuvat o 5 mm dopredu spodnu.... Ja mam astmu tak podmienka boli inhalatory ale ze s tym by nemal byt problem...
A kedy v marci mate termin? Operovat vas bude docent?
@luciamih tak uz hotovo? @lucyndako Ja som tiez bola 7.marca u doc. Hirjaka na konzultacii a musia mi este dolepit aj spodny strojcek a ze operacia tak o rok :( Som uz z toho nestastna, uz mam treti rok horny strojcek. Keby ma moj zubar poslal skor do BA, tak uz som mohla mat toto vsetko za sebou :( Mne povedal, ze v nemocnici by som bola tyzden a potom este 2-3 tyzdne PN, podla hojenia.
Ahojte, kde by som sa mohla objednať na takú konzultaciu ohľadom takéhoto zákroku?
@alenpolak som 2 týždne po opetacii... som spokojná... mudr. Hirjaka môžem len odporučiť... bolesti ziadne, iba velky opuch a necitlivu spodnu peru a bradu. V nemocnici som bola 5 dní... oddelenie pekné, sestričky pohode, strava ok (tekuta strava nieje bohvie čo). Tekutu stravu mam na 4-6 tyzdnov (to je dieta 😊)...
@valentina1974 ortognatna poradňa http://www.orto.sk/linky/ortognatna-poradna/

@lucyndako jasne lieky od bolesti tiekli pravidelne