Ortognátna operácia, posun čeluste
ahojte, hovorí vám niečo tento zákrok?
@verkaveverka cit sa casom urcite vrati, to sa neboj..
@verkaveverka MUDr. Hirjak je veľmi milý človek. príjemný, keď máš nejaké otázky tak všetko vysvetlí. Keď som bola po operácií, hneď sa zastavil na izbe či je všetko v poriadku, či nemám bolesti. Keďže ružinovská nemocnica je univerzitnou nemocnicou, chodil stále s nejakými študentmi, aj pri vizitách bolo prítomných veľa mladých doktorov. Ak niekto vraví že nieje veľmi milý, tak na to môžem povedať len toľko, že každý človek je iný, aj doktor je len človek.
ahojte dievcata, so zatajenym dychom som precitala tuto nahodne objavenu diskusiu...mam uz sice 35 rokov a maleho syna, no vnukli ste mi obrovskeho chrobaka do hlavy, hlavne sj tym ze byvam pri Ruzinovskej nemocnici, ktoru tak odporucate...Na zaciatok by som vas chcela poprosit tie ktore mate PO tomto zakroku o foto pred a po...absolutne si neviem seba samu predstavit, co moze spravit 1cm posun spodnej sanky...Verim ze hlavne z profilu to urobi velke divy a verim ze aj zmeny k lepsiemu...Zatial ziaden problem okrem toho estetickeho nepocitujem, no tato diskusia ako som uz pisala vo mne nieco prebudila 🙏 vopred dakujem za akukolvek spravicku
@luciamih superm, tesim sa, ze to mate za sebou. Ja som sa rozhodla to tiez uz dobojovat, buduci tyzden mi nalepia este spodny strojcek a uvidime ako sa to pripravi. Budem rada, ak ma na zimu zoperuju a na jar uz budem OK. Dieta neuskodi, aspon sa telo precisti 🙂 Ja sa hlavne bojim, ci to nebude velmi boliet. Ale pisete, ze bolesit ziadne, tak super. Cit by sa mal vratit, tak snad budete v poriadku.
Baby, ahojte 🙂 Ja som bola na zákroku 16.apríla v Ružinove tiež... Ja učím v špeciálnej základnej škole a po 2 týždňoch som šla do práce... A dá sa to 🙂 Menzes som mala posledný deň, ale teda spravili mi to aj tak.... len že tam je nejaké vyššie riziko krvácania či niečo také....
Ja som bola opuchnutá ale vraj nie až tak... len mi to celé stieklo, tak som bola zelená aj na krku aj na dekolte ale zmizlo mi to po pár dňoch....
@kondaska1 Som tu síce neskoro, ale snáď ešte odpíšete niekto. 🙂 Mne by trebalo posunúť dolnú čeľusť dopredu. Našla som také video kde ako keby len koniec brady posunuli dopredu, nie celú spodnú čeľusť. Je aj takáto operácia možná? Robí sa aj u nás? Dosť mi tá ustupujúca brada na mne vadí. ☹ Tu je video, hneď to prvé čo ukazujú.
https://www.youtube.com/watch?v=OH_mOS_WeS4@samanthaxy nie. Takto to nefunguje. To ti za poslednym zubom zlomia sanku a posunú ti ju dopredu a spoja hmožninami. Mne toto robili...
@samanthaxy aj mne robili to co pisala Luciamih... 😉
@samanthaxy mne posuvali prv celu celust dopredu a neskor len samotnu bradu. Az ta brada sa podpisala na vzhlade v pozitivnom zmysle.

Nahodou som natrafila na tutu temu. Problemy s celustou ste mali vrodene, alebo sa zacali prejavovat casom? Preco vam to skor neriesili? Ja som tuto operaciu podstupila v roku 1992 ako 18 rocna a vtedy sa liecba operaciou ukoncila, strojcek sa nasledne nedaval. Skoda, mam krive zuby...