Ortognátna operácia, posun čeluste
ahojte, hovorí vám niečo tento zákrok?
@daniela.ho Zdravim Daniela, mam otazku k vasej operacii. Bola hradena poistovnou aj ked vas operovali v Brne? Ja sa chystam na OP do Prahy, som na uplnom zaciatku a rada by som zistila ci poistovna preplaca zakroky aj zo zahranicia. Dakujem krasne
@katkapet123 operaciu som si hradila sama a nasledne na slovensku dala preplatit ale preplatili asi 1/5
@daniela.ho dakujem za odpoved, mne bola len operacia vyratana na 300 000czk, co je okolo 11000€, to sa mi zda strasne vela 🤔. Vedel by ste mi povedat kde konkretne vas operovali, pripadne aka bola cena?
Este otazka, s poistovnou ste to riesila az po zakroku, alebo ste nieco vybavovala aj vopred?
@katkapet123 ja som bola v brne u dr.Kotas a dr.Liberda. Neviem co idu operovat vam ale ja som platila 140 000 czk za operaciu ale operovali mi len hornu celust. Viem ze ceny sa lisili horna, dolna alebo obe celuste...
informativne som sa pred operaciou pytala aj na poistovni ohladom preplatenia, nebolo treba nic len nasledne poslat vsetku dokumentaciu na poistovnu az po zakroku. Ja mam Vszp ale racsej sa informujte ako to maju teraz. Ja som bola v roku 2015 operovana
Ahojte , chcela by som sa spýtať na aktuálnejšie info čo sa ceny týka. Prepláca operáciu poisťovňa ? A strojček pacient ? Bývam v Bratislave tak by som to chcela riešiť tam plus ak máte nejaké odporúčania na lekára tak sem s nimi , ďakujem 🙂
2ivana5 Dobrý deň, ak vám odporučí operáciu lekár poisťovňa operáciu hradí celú.
Ak vám na začiatku vyjde, že liečba zahŕňa operáciu tak aj strojček je z veľmi veľkej časti hradený poisťovňou. Tiež ma operovali v BA...
Ahojte, prosím, robili vám aj niekomu posun sánky plus posun brady (teda nielen sánky)? preplácala posun brady poisťovňa, aj keď už to nie je zdravotný zákrok ale skôr estetický? Ďakujem vopred za odpovede
Zdravim, chcela by som sa opýtať. Neviem nikde na nete nájsť plastickeho estetického chirurga, ktory by mal aj maxilofacial. atestaciu, aj dlhorocnu prax, aj pozitivne reviews. Respektíve mám vôbec problém najst plast. Chirurga ktorý niečo takéto robí. Môj problém je však čisto z estetických dôvodov. Chcela by som si dať upraviť bradu aby bola menšia, jemnejšia a dostala som radu, že by som kvôli tomu mala osloviť práve maxilofacial. Chirurga. Myslíte, že je možné že sa mi podarí vyriešiť túto operáciu, aj keď nemám stomatológicky problém? Ak by mi povedzme vystavil papier o operácii psychiater a dal by tam F64, myslíte že by to prešlo? (F64 je porucha rodovej identity, zabudla som spomenúť že som trans dievča)
Absolvovali ste niekto operácii u maxilofacial. Chirurga na sk čisto z estetickeho dôvodu? Ako to šlo? Koľko to stálo? Vopred ďakujem!
Ahojte, aj mňa by zaujimalo, ako je to pri estetickom zákroku, ja som mala dva fixne strojčeky a horné zuby so spodnými mi pekne dosadajú, len predné horné zuby mi idú trošku dopredu, no problém je že bradu mám hrozne nevýraznú a z profilu to vyzerá zle, čiže v mojom prípade, by zrejme stačila len úprava brady aby bola výraznejšia, viete mi poradiť s kým to riešiť, a koľko by to stálo...ďakujem.
@verkaveverka krásny deň prajem, mohli by ste ma prosím potvrdiť do skupinky? Ďakujem 🙂
@daniela.ho Zdrvim Daniela, rada by som sa Vas este spytala cca ako dlho ste bola “nepouzitelna” po operacii, pripadne za kolko ste nastupila do prace a ci bola bolest prilis velka, alebo len mierna. Ja idem dat zavezne stanovisko lekarovi, tak mam tro hu este zmiesane pocity a potom strojcek a posun hornej, dolnej aj brady. Dakujem za Vasu odpoved
@katkapet123 nepouzitelna asi dva tyzdne, uz si to presne nepamatam, opuch zmizol asi po cca dvoch troch mesiacoch. Bolest bola silna ale to trvalo len dva tri dni. Potom uz znesitelna a v pohode
@verkaveverka Myslím, že poisťovňa prepláca len časť klasického kovového strojčka, žiadne iné
@daniela.ho Ahoj, po operacii si uz dlhsiu dobu. Zaujimalo by ma ako to cele prebiehalo, ci sa to da vobec prezit. Ako si spokojna s vysledkom a aj ked to bolo davnejsie, kolko to cele stalo. Myslim samotna operacia.Dakujem
Ahojte ,vedeli by ste mi napísať kde sa taká operácia presne robí na Slovensku?Koľko stojí?Či je neskoro keď už mám 40?Mám progeniu.
@mama82 vek nie je kriterium, treba si najst ortodonta ktory sa venuje aj OP pacientom a ist na konzultaciu. Operacie sa robia v BA a v BB, operacia ak je indikovana ortodontom, co v pripade pravej progenie by nemal byt problem, je preplacana plne poistovnou. Strojcek to uz zavisi od ortodonta ci ma zmluvu s poistovnou a ci a v akom rozsahu to uzna revizny lekar. Ak uzna su tam nejake doplatky poistovne aj na fixny strojcek.
Je zaujimave kolko ludi ma tento problem, ja tiez mam okolo 45 a az teraz som objavila oddelenie, ktore sa tymto problemom zaobera. Vedela som , ze mam problem, ale nevedela som kde zacat, koho oslovit. Je to smutne , ze ma niektory z mojich lekarov neupozornil, ze halo mas nejaky problem. A uprimne v tomto veku uz sa aj velmi bojim operacie.
@daniela.ho dobrý deň a platili ste niečo za to?
@wikinka1324 ano platila, robili mi to v cechach
Ahojte, som po operacii, ktoru som absolvovala v BB, operoval ma Mudr. Slavik. Ak by som mala ist opat, idem a idem opat k nemu. Na celom zakroku bol najhorsi len moj strach, ktory som z operacie mala. Posuvali a dorotovavali mi spodnu sanku. Bolesti uplne v pohode, opuch najvacsi cca prvy tyzden. Bola som komplikovany pacient, pan doktor si so mnou ale poradil perfektne. Nemocnica aj personal super, naozaj odporucam 🙂 a dnes uz viem, ze sa nebolo coho tak bat, realita bola prijemnejsia ako moje obavy.
Prosim..v tejto skupinke mozno najdem odpoved.Dcere 10rocnej diagnostikovali progeniu. Mam jej dat strojcek aby upravili zuby zhryz. Po fixnom bude mat nocny do 18rokov. Da sa progenia dostat pod kontrolu? Velmi sa bojim tej brady a sanky v podstate ak jej to tak narastie. Skor mi pride ze rast sanky sa veru obplyvnit neda
@ani007 uz stw to niak prosim riesili?

Ahojte, boli ste na zákroku operácii čeluste mám podobný problém jedna strana sánky je viac uvolnená ako keby.
Rozmýšľam nad op. , ako to prebiehalo ste spokojné a pomoho to vôbec.
A aká bola cena za komplet zákrok?