icon

Ortognátna operácia, posun čeluste

daniela.ho
4. máj 2015

ahojte, hovorí vám niečo tento zákrok?

0silvia0
26. nov 2019

@mayra666 nemala som ziadnu zlomeninu, lekari mi celust museli polamat alebo ako sa to robi, aby ju poposuvali tak aby celust dostala spravny tvar. Bolo mi to odporucene kvoli buducim moznym problemom s klbmi sanky, kedze som mala malu spodnu sanku

mayra666
26. nov 2019

@0silvia0 aha, tak mne ju lamali po castiach no :D . Robili mi to pred 8 rokmi. A co som prv lezala po vyberani osmiciek tak som si vsimla ze stale menia zauzivane “zvyky”.

0silvia0
26. nov 2019

@mayra666 fuha, ja som bola rada vtedy, ked som prezila jednu takuto nechutnu operaciu, mala som vtedy 18 rokov a tu zadrotovanu sanku som tazko prezivala, keby som to mala prezit este raz, neviem ci by som to dala. Ci uz sa sanka nedrotuje po operacii?

mayra666
26. nov 2019

@0silvia0 Ano drotuje, ale brada bola v pohode. Na druhy den som presla celu nemocnicu na RTG...2x. Sanka teda bola fakt masaker.

luciamih
26. nov 2019

@samanthaxy
@0silvia0 mne zlomili sanku na obydvoch stranach za poslednym zubom. A isla som na operaciu na odporucenie mojej zubarky, nakolko sa mi so strojcekom pocunuli zuby a urobil sa mi predkus. Samotnu bradu mi neposuvali, len celu sanku dopredu. Napodiv to vobec nebolelo. Len to bolo velmi opuchnute a neprijemne. A po operacii 60 dňova dieta na tekutej strave. Najlepsie je ist do ortognatiej poradne (ja som bola v BA-ružinov) a tam ti poradia.

0silvia0
26. nov 2019

@luciamih hej, mne to robili tiez v Ruzinove, ale velmi davno...

gombicka
26. nov 2019

@0silvia0 ahoj, mozem sa opytat...citam tu, ze si mala malu spodnu celust....mam 3,5 rocneho synceka a uz narodenia som videla, ze ma spodnu sanku ovela kratsiu. Najprv som stresovala, ci bude moct normalne jest, atd...ale v pohode. No dnes sa moje obavy navratili, lebo som si opat uvedomila, ze on vobec nezatvori usta. Resp vie to urobit, ale len cielene. Stale ma tu pusu otvorenu, aj ked spi. Citala som si angl stranky a vola sa to Lip Incompetence...co si si citala, mi je jasne, ze v jeho venku sa este neda nic robit...no mna by zaujimalo, ci sa posunom celuste ta pusa napravi, aby ju mal prirodzene zavretu? Mala si to aj ty? dakujem za odpoved.

0silvia0
27. nov 2019

@gombicka samozrejme ze sa to dnes da urcite napravit, ked som bola dieta, usta som mala zatvorene, ani na fotkach nevidim, ze by som mala stale otvorene usta. Ked bude vacsi, mozes to konzultovat s lekarmi, uvidis ako to budu vidiet oni.

samanthaxy
27. nov 2019

@luciamih @0silvia0 A to keď ste boli operované v BA, tak ste tam museli chodiť aj so strojčekom? Ja som z východu, tak pre mňa by to bolo dosť náročné. Neviete či by sa dalo chodiť so strojčekom tu na východe a potom ísť na operáciu do BA? Alebo viete niekto poradiť dobrého a skúseného doktora tu na východe? 😕

kondaska1
27. nov 2019

@samanthaxy no len toto je velmi na zamyslenie... na videu to prezentuju ako esteticku plasticku operaciu, neriesi sa zly zhryz, ze celu sanku posunu dopredu a teda ide aj brada, ale posunuli iba bradu. Tu sa riesia operacie zo zdravotnych dovodov, ktorych benefitom okrem toho, ze ludia konecne aj spravne hryzu tak sa vylepsi aj ich profil. Ako pisala luciamih tu sa to riesi inak a je na odbornom vysetreni, aby urcili aj tebe preco brada zaostava, ci je to celou malou sankou a teda zaostalo v raste vsetko aj vratane brady alebo je zhryz spravny a malinka je iba brada.
Co sa tyka estetiky, neviem ci niekde robia iba tu bradu, celkom mozno ano, to treba ist niekam na konzultaciu na plastiku.

lucyndako
27. nov 2019

@0silvia0 ano... myslim, ze tak...

lucyndako
27. nov 2019

@0silvia0 ja som bola tento rok a zdrotovana som nebola vobec... normalne som si aj inhatory davala...

luciamih
27. nov 2019

@samanthaxy ja som bola len raz v poradne. Doktor sa na mna pozrel a povedal- to je na operaciu a hned mi dal termin. Takže uz som tam potom išla, ked som nastupovala ležať do nemocnice. Neviem ci je takato ambulancia aj na vychode.

samanthaxy
22. mar 2020

@kondaska1 Reagujem síce trošku neskoro, ale možno ešte odpoviete. 😅 Zabudla som napísať, že mám hlboký zhryz, moje horné zuby úplne prekrývajú dolné. Takže aj toto by som bola rada keby sa napravilo. Neviem si tak úplne predstaviť kde by tu moju spodnú sánku posunuli keďže horné zuby mám tesne pred spodnými. Dá sa aj toto riešiť strojčekom a následne operáciou? Preplatí mi takúto operáciu poisťovňa alebo si to budem musieť uhradiť sama? Alebo sa najprv musí posúdiť v akom stave je moja čeľusť a potom sa to uvidí?

luciamih
22. mar 2020

@samanthaxy najlepsie by asi bolo ist k nejakemu zubarovi (kt sa venuje strojcekom) na konzultaciu...

samanthaxy
22. mar 2020

@luciamih Samozrejme, že sa tam chystám len sa na to chcem pripraviť a mať trochu o tom prehľad 🙂 ... Aj keď nechápem ako to, že mám hlboký zhryz keď som už strojček nosila, ako to mohla tak nechať.

kondaska1
22. mar 2020

@samanthaxy toto je na konzultaciu u celustneho ortopeda a idealne aj na vstupne vysetrenia, kde Vam presne ukazu ako vyzeraju vase zuby a ich vzajomny vztah na modeloch alebo skene a rtg. Lebo uplne inak sa nato pozera a pochopite preco je stav taky aky je, ked to uvidite z pohladu divaka. V ustach to nikdy nevyzera az tak zle 😉
Ci sa to da liecit nato sluzi konzultacia s dr, takto od pc sa to povedat neda. Ak sa to liecit da, tak vzdy iba kombinovane : strojcek + operacia. Operacia je na svk momentalne preplacana poistovnou, tazko povedat co bude v buducnosti. Operaciu indikuje vzdy ortodont.

samanthaxy
24. mar 2020

@kondaska1 ďakujem za odpoveď 🙂

verkaveverka
Autor odpoveď zmazal
samanthaxy
30. mar 2020

@verkaveverka Ďakujem za radu, za pánom doktorom by som hneď zašla, ale ja som z východu, tak by to pre mňa bolo časovo dosť náročné. Musím nájsť niekoho bližšie. 🙂

zahara
7. jún 2020

@verkaveverka ahoj, prosim ta, ako si dosiahla preplatenie toho strojceka? A v ktorej poistovni?
Ja aktualne chodim na ortodonciu a 3 mesiace uz mam invisalign, co nebolo lacne, ale som riesena na sukromnej klinike. Po strojcekovej liecbe ma caka operacia v BB na maxiofacialnej chirurgii. Tam viem, ze poistovna mi ju bude preplacat.

verkaveverka
Autor odpoveď zmazal
shandy137
25. jún 2020

@verkaveverka orosim, aku mate poistovnu

lucyndako
25. jún 2020

Ja som mala klasicky strojcek, a teraz po operacii ked mi ho uz dali dole mam invisalign, a preplatila mi ho poistovna. Bolo mi povedane, ze kedze som operaxna poistovna mi to bude hradit... Inak mi naozaj velku cast liecby strojcekom aj operaciu preplacala poistovna.

verkaveverka
Autor odpoveď zmazal
zahara
25. jún 2020

@verkaveverka
@lucyndako a prosim, tiez chodis niekam na sukromnu kliniku? Operovana si bola kde?
dakujem pekne za info,kocky 😍 posnazim sa poinformovat a do skupiny sa pridam 🙂

jartemis
4. júl 2020

@luciamih
@lucyndako
ahojte, prosím vás kam ste chodili na strojček?,, a v tom Ružinove to robia kde presne? na stomatochirurgii? Ďakujem ❤

plyn01
7. júl 2020

Ahojte mám obavy tak mám na vás 3 otázky
Je to bezpečné ?
Vlastne tam niečo vložia?
Neobmedzuje to v nejakých aktiách ?

plyn01
7. júl 2020

@plyn01 ako pochopil som že to zlomia ale podľa mňa tam vložia aj nejaký implantát ako partnerka vraví že mám krásny úsmev ale nebiť toto že sú vrchné veľké čo potom zakrije ten skok čo má 1cm ale mňe to prekáža a keďže čoskoro budem príslušníkom Ozbrojených síl Slovenskej republiky chcel by som vedieť či mi nezakážu kôli tomu zákroku službu nakoľko je to moja vysnená práca ktorá začína vychádzať.

alenpolak
11. sep 2020

@luciamih zdraviiim, tak vcera som sa konecne dostala po roku a pol do poradne k doc. Hirjakovi a mam uz aj termin operacie na 13.10. Nakoniec mi budu robit len dolnu sanku, vraj je ta horna v poriadku. Velmi sa bojim, ale uz sa nemozem dockat, kedy to budem mat za sebou. Vy uz ste v poriadku?