icon

Ortognátna operácia, posun čeluste

daniela.ho
4. máj 2015

ahojte, hovorí vám niečo tento zákrok?

Strana
z9
janin26
21. jan 2025

dobrý deń, všade sa píše, že k operácii brady je potrebné nosiť predtým strojček. Čo ak má pacient ale na horných zuboch keramický mostík ? Je potrebné si dať strojček len na spodné zuby ? Príp ak ma niekto vrchné aj spodne zuby strojček - vtedy nie je možné operovať čelusť ? Dakujem

vierabo
23. jan 2025

@janin26 Najlepsie je oslovit celustneho ortopeda. Kazdy pripad je iny. Co viem operuju aj so strojcekom aj bez strojceka a ten nasadia az po operacii.

cindy22
29. jan 2025

Viem ze diskusia už dávno nie je aktuálna, ale možno sa to k niekomu dostane. Nemáte prosím niekto info o tom, či sa tento zákrok robi aj keď nemám vyslovene zdravotný problém? Koľko by to asi vychádzalo keby si to platím bez poisťovne? Ak je teda nieco take vôbec možné. hornú a dolnú čeľusť mam posunutu dozadu, čo robí nepekny profil :( pred 10 rokmi som nosila strojček, takže zuby mam super rovné, ale s estetikou čelusti teda nie som spokojná. Zubar mi vtedy žiadnu operáciu nespomínal, v tej dobe som mala 15 , nevedela som ze mam taky estetický problém, ani ze sa to dá nejak riešiť.

cindy22
Autor odpoveď zmazal
vierabo
30. jan 2025

Podla mna, mas tvoj profil v poriadku. Mozno je len kratsia brada ? Nie je vidno cely profil. Mozno len posunut bradu dopedu. Urcite nie obe celuste.
@cindy22

zuzka_kozarova
28. mar 2025

@cindy22 ahoj akurát riešim ten istý problém , môžeme sa kontaktovať aj niekde na soc sieťach ??

cindy22
29. mar 2025

@zuzka_kozarova jasne 😊

Strana
z9