icon

Osadenie čapu a následne korunky na zub

werciatko04
31. jan 2019

Prosím pomôžte mi ak mal niekto taký problém .... Zlomil sa mi zub rozhodla som sa pre jeho záchranu ...či že osadenie korunky na koľko brúsenie a odtlačky už mám za sebou tak som včera absolvovala ďalšiu návštevu u zubára odvádzal mi cap ...na koľko ani neviem čo mi tam dával ale stále mi to stým potieral a len viem že ma to stúpalo na jazyku a na perách keď mu trocha stojí potieklo.... Ide o to že som už keď som šla od neho cítila že ďasno mám aké si oskrete alebo také niečo neviem to správne definovať ....no dnes som si všimla že je skôr ako keby spálené alebo ja neviem také ranene .,. A trocha naliate..... Máte stým to niekto skúsenosť. Neviem čo si na to dať .... A či je to vpoho alebo tam radšej ísť ? Ďakujem za každú odpoveď .

Strana
z2
karinkarisko
13. sep 2022

@darkabarka23 ďakujem pekne 😇..áno dnes idem a vravel že mi dá čap a korunku tak dúfam to zvládnem super a nebude bolieť a bude to rýchle a nie drahé. .ďakujem pekne

keloid
14. nov 2023

@darkabarka23 Dobrý večer, prosím Vás pekne mohli by ste mi pomôcť? Idem opäť pracovať do zubnej ambulancie .Robili sme čap iba vyhotovený v laboratóriu. Prosím vás aký je postup pri sklenenom čape ,tak aby som vedela asistovať doktorke .Je to zlobor.

darkabarka23
17. nov 2023

@keloid fiha , no tazko povedat , kazdy ma iny postup a ine materialy , ja pripravim vrtaky , skleneny cap, namiesam skloionomer , ktorym ho lepi a ked zatuhne , nasledne ide dostavba kompozitom

keloid
17. nov 2023

@darkabarka23 Dobrý deň, ktorý presne skloionomer využívate? A aký pomer miešania? Chápem ,že každý má zaužívaný iný materiál. A po nalepení kys fosforečná, Bond a fotokompozit?Ďakujem za pomoc

darkabarka23
18. nov 2023

@keloid my pouzivame Fuji GC plus , fu pomer na podlozke od oka , aby to bolo akurat , aby sa to udrzalo na lentule , s ktorou to aplikuje do korena , potom biely cap, a ano po zatuhnuti , kyselina , bond , kompozit flow a potom tuhy kompozit

keloid
18. nov 2023

@darkabarka23 Ďakujem veľmi pekne.

darkabarka23
19. nov 2023

@darkabarka23 nie je za co 🙂

keloid
Autor odpoveď zmazal
sai69
18. sep 2024

@werciatko04 a aká to nakoniec korunka bola? Celkom ma to zaujalo 😊

Strana