icon

Oslabená vôľa

meninka
13. júl 2016

Kazdy den ma trapi moja oslabena vola, proste nic sa mi nechce. Podotykam, ze beriem tabletky. Ako normalne aktivne zit? 😔

natalym
13. júl 2016

Každý deň si daj nejakú malú úlohu, ktorú splníš. O týždeň si daj dve a uvidíš ako Ti to pôjde.

kllamarka
13. júl 2016

@meninka co ja viem...to mas ako antidepresiva? Treba zdravo zit a sportovat. Utlmene hormony a endorfiny sa z nicoho nenastartuju...

meninka
autor
13. júl 2016

natalym Pravdupovediac male ulohy robim, lebo MUSIM. Ide to, zatial.

natalym
13. júl 2016

@meninka Tak potom nie si tom až tak zle. 😀

meninka
autor
13. júl 2016

natalym Ano, ale potrebujem prilis vela casu na relax a oddych. Som este mlada a uz sa musim do vsetkeho nutit. 😝

sardinka335
13. júl 2016

@meninka bud ta trapi depresia alebo vola.....na volu asi tabletky neberieš 🙂 Vôla je ako SVAL...bud ju cvičíš a tak ju posilnuješ alebo ju necvičíš a tak ju nemáš a je ,,ochabnutá,,.
Nemozeš čakať, ze ,sa ti bude chcieť,, ak si typ ktoremu sa ,,skor nechce,,. Na začiatok stačí nejaky jednoduchy rezim a doslednost. Len disciplina vybuduje volu....urobíš to aj ked sa ti nechce, nemaš chut alebo naladu. Ludia ktorý ziju ,,podla nalady,, su nestaly a podla mna neoblubeny, nikdy nevieš aku budu mat naladu a nie su velmi emocionalnou oporou lebo ked veci nie su ako oni chcu, ako to maju naplanovane tak ich nalada sa rapidne mení a ,,obťažuju,, svojimi raplami cele okolie.
Ak mas depresiu samozrejme hovorime o niečom inom. Depresia potrebuje komplexnu liečbu. Tu paradoxne slová o tom ako sa treba ,,pozbierat,, nestačia. Depresia je choroba. To však neznamená, ze sa netreba snazit a len čakat so zalozenymi rukami kedy zaberu antidepresiva. Pomaha šport, aktivita, ktora vyplavuje endrofiny, pobyt vonku na slnku - svetle. V tomto ročnom období je vela moznosti ako dostať depresiu pod kontrolu nielen liekmi ale aj počasie praje aktivitám, ktore pomozu naštartovat serotonim.

meninka
autor
13. júl 2016

sardinka 335 lekar mi predpisal tbl na depku, ale ja som ich vysadila. Nie som smutna... Neviem ci mam depresiu, ale serotonim potrebuje kazdy clovek.

sardinka335
13. júl 2016

@meninka,pozri, podla mna je ťažke ,,zhodnotiť tvoj realny stav,, ....lekar ti asi len tak pre srandu kralikov tbl. nepredpisal. Nepišeš kolko si ich brala ani dovod čo sa stalo, ze si navštivila psychara..len tak to iste nebolo. 🙂 Ak si ich brala krátko - to znamena menej ako 4-6 týždnov tak viac menej ich plna učinnost ani nemusela nastať. AD su lieky s postupným učinkovanim a zobrat liek týžden dva nemusi stačiť. To ze si ich vysadila svojvolne tiez nie je ok. Ked tak, vysadzuju sa postupne. Tabletky tu nie su preto aby sme sa nimi ladovali hlava nehlava, ale su tu na to aby nam pomohli ak sme v situácii, ze ich potrebujeme. Zvyknem to prirovnavat k cukrovke. Ani cukrovkár nevysadi lieky len tak a inzulim predsa tiez kazdy potrebuje. ..Dnes sa velmi podcenuje dolezitost liečby depresii a roznych uzkostnych poruch. Ludia sa ,,boja,, liekov ako nejakeho zla, ale lieky nemusia byt dozivotne. Mozu byt len na čas potrebny na prekonanie nejakej akutnej fazy a popri uzivanim lieku je mozné robit terapie, relaxácie, jednoducho mozu pomoct naštartovat sa. Prečítaj si tuto knihu a mozno zistíš či máš depresiu alebo nie...
https://lundbeck.com/upload/cz/files/pdf/Brozur...

meninka
autor
13. júl 2016

Dakujem krasne.