Ostávate s deťmi vždy po očkovaní doma?
Ahojte baby, ostavate s deťmi vždy po očkovaní doma? S malým (3 roky) máme očkovanie, 3 dávku proti meningokokom. Vždy po očkovaní sme boli doma, chvalabohu nikdy nemal žiadne problémy. Doktorka nám vždy povedala, že môžme ísť von, ale nemal by sa veľmi namáhať. Len zrovna asi dve hodky po očkovaní máme poslednú hodinu krúžku, ktorý zbožňuje. Skôr sa tam spieva, kresli, lepí, trošku tancuje. Miluje to tam, aj pani učiteľku naozaj o ničom inom doma nerozpráva, každý deň sa pýta kedy tam pôjdeme znova. Toto bude jeho úplne posledná hodina, lebo od januára ide do škôlky a už tam nebudeme stíhať chodiť. Tak mám dilemu či tam ísť alebo radšej ostať doma 🤷 ďakujem za rady 🙏
Ja by som nesla.po ockovani by mal byt kludovy rezim v ten den. Dcera po nom mala aj teplotu
Nevieš preložiť to očkovanie, ak synovi na tom tak veľmi záleží ?
@behulka Bohužiaľ, už neviem, už sme ho prekladali raz. A nechať to do noveho roka sa bojím keď začne v škôlke s chorobami či by tam bol priestor na to.
Len aby tam nechytil chripku, ktora je teraz velmi rozsirena. Ja by som ostala doma.
nejde o to ist ci neist von, ale o to, ze po ockovani si telo vytvara protilatky proti danej chorobe a ak by v tom obdobi chytil nejaky virus, telo by zacalo bojovat proti nemu a nemuselo by si vytvorit dostatocne protilatky na tu chorobu, na ktoru bolo ockovanie
@e1i Áno viem, že by mal byť, vždy som s ním zatiaľ bývala doma po očkovaní, no keď sa vždy cítil dobre, aj tak tu behal a tancoval, nevysvetlím mu, ze bol si na očkovaní tak netancuj keď mu bolo dobre. A tam väčšinu času sedí na mne a tlieska sa do rytmu, číta sa z knižky, kreslí, vytlieskavaju sa slová alebo rozpráva basnicka. Malá časť z toho sa kúsok tancuje, inak na nejaký vyslovene športový by som s ním nešla len tu preto ešte premýšľam 🤷
@beata_k áno aj to som zvažovala, naposledy sme boli iba 4 mamičky veru.
@tenerifka Ďakujem, takto som to ešte nepočula, väčšinou skôr z toho pohľadu aby nedostal teplotu a podobne.
Nesla by som
Moja skusenost s touto vakcinou je ze mala dostala v ten den z toho teplotu.
ahoj, ty si poznáš syna, ty vieš, ako reaguje. väčšinou začnú vedľajšie účinky (teplota apod.) najskôr cca o 4-5 hodín (a viac) po očkovaní. takže ak si trúfaš, že do tých 2-3 hodín mu nebude nič, nech ide. moja dcéra bola po tetanovke a teraz po HPV v škole (očkovaná ráno o 7.00 obe vakcíny). ale už má vyše 12. keď bola očkovaná ako malá, bola doma. očkovania sme však mávali v lete, lebo na jeseň a v zime bola sústavne zahuhňaná...
Nešla by som,lebo viem co je priorita.
Zalezi od toho ako dieta zvykne reagovat na ockovanie. Moj maly nemal vobec nic len trosku opuch v mieste vpichu. Nemal teploty nic . Isla by som. Dcera ked bola malicka 1-2r tak bola chvilku smutna a unavena.. ale po hodine dve uz skakala zas zivel.
My sme po MMR ockovani chytili brutal covid, syncek mal dost tazky priebeh vzhladom na to, ze bol po ockovani. Teraz je chripkova epidemia, nechcela by som, aby dostal po ockovani hned chripku.
Nesla by som. Ockovanie je zataz pre imunitny system, ako bolo spomenute, kedze telo si vytvara protilaty. Momentalne je chripkova sezona, vyskyt sarlachu a rsv virusu. Neriskovala by som to.
Navyse to, ze doteraz tvoje dieta nemalo po ockovani reakciu neznamena, ze to tentoraz nebude ine.

Kľudne by som šla