icon

Osýpky: Hrozí nám nová epidémia?

5. jan 2025

Čítali ste to už? Teraz,keď boli ľudia rozlezení na lyžovačkach.....a inkubačná doba 19dni.
https://www.hallo-muenchen.de/welt/neuer-virus-...
https://svet.sme.sk/c/23431600/v-rakuskom-stred...

sara07
5. jan 2025

inak prispevok nahlasený, lebo autorka zjavne potrebuje hlavne klud

autor
5. jan 2025

@sara07 ja som kľudná.

sara07
5. jan 2025

v roku 2019 zomrelo na osypky 20 ludi, takže prestan hysteričit že v každej rodine mrtvy
a mimochodom u nás počas corony nikto v širokej mojej aj manželovej rodiny na covid alebo na dg ktoru kovid by spustil nezomrel napr.
čo zomreli teraz tak rakovinu mali diagnostikovanu už pred coronou
prestan širit paniku a vystrajat aj tak si nepomôžeš strachom a hysteričením

sara07
5. jan 2025

nezdá sa mi ,

autor
5. jan 2025

@sara07 inak nahlásený prečo? Nech ľudia nevedia,že je tu možnosť nakazenia sa osyokami? Zrazu sú poniektorí hrdinovia. A počas corony si dezinfikovali kľučky na dverách a kľúče od auta. Zaujímavé.

viestta
5. jan 2025

Atrka, hlavne udrzavat paniku. Hlavne ju udrziavat

felycity
5. jan 2025

s osypkami, kiahnami, čiernym kašľom. atd .. môžeš sa stretnúť na rôznych miestach..... minule manžel mal babatko s čiernym kašľom( keďže ešte nestihlo byť zaočkované).. čo teraz touto panikou docieliš, kontaktuj svojho dr a over si ako si na tom s imunitou voči osýpkam ak sa tak bojíš

diewcatqoo
5. jan 2025

Urcite by mali predlzit prazdniny. Podla mna rovno lockdown a znovu vratit vsetky pandemicke prispevky, hlavne ocr (alebo to sa este da cerpat? Lebo, popravde, neprekvapilo by ma, keby ano.).

Pises, ze sami ste boli na lyzovacke a ze si nevedela, ze je moznost nakazit sa osypkami. Jasne, ze je moznost. Hocikde je takato moznost. Ale netreba sirit paniku, lebo najma tu na MK je dost slabsich jedincov, ktorym chyba kriticke myslenie a zaroven im staci malo, aby dostali panicky zachvat... klud. A to ti pisem ako mamina babatka, ktore zatial nie je ockovane proti osypkam.

sara07
5. jan 2025

však kludne , môžu si dezinfekciu zopakovat
nemôžeš porovnavat koronu kde nikto nebol zaočkovaný s osypkami
osypky sú tu každy rok určity počet ochorení tak ako čierny kašel, kiahne
a vieš o tom že v číne a dole v azii, afrike sa stále vyskytuje mor ???? a na ukrajine bola aj cholera
kolko utečncov z afriky tu prešlo a žiadna pandemia nebol
ako ti tu radí baba chod na testy ako ste na tom s protilatkami a potom rieš a rieš hlavne seba

sara07
5. jan 2025

@viestta však medvede aj vlky sa už vo velkom strielaju, utečenci tiež už došli , s plynom sa hysteria spravna nepodarila
tak máme novy strach

sara07
5. jan 2025
sara07
5. jan 2025
sara07
5. jan 2025

máš predchadzajuce roky, žiadna pandemia nebola osypkova

autor
5. jan 2025

@sara07 aktuálnej.....

autor
5. jan 2025

@sara07 to ma teší,že nebola....naozaj. 😂

sara07
5. jan 2025

5.1 asi sotva nájdeš aktualne 😂😂 trochu začni použivat aj mozgovu hmotu, tej prospieva ked pracuje

autor
5. jan 2025

@sara07 to nenájdem,ale nájdem upozornenie pred možnym výskytom epidémie. Narážala som na aktuálny stav z roku2023😗

ullala
5. jan 2025

Snad kazdy rok su nejake pripady osypok. Aj v rakusku, aj v nemecku a aj u nas na vychode a ziadna pandemia sa nekonala. To az teraz si si vsimla, ze osypky sa zvyknu vyskytovat v populacii? Ved s tym media strasia kazdy rok. Daj sa do kludu, prestan panikarit a pomaly zatvarat skoly za to, ze v rakusku sa vyskytol jeden pripad osypok.

viestta
5. jan 2025

Autorka, stav v roku 2023 nemoze byt aktualny, piseme uz rok 2025 😉
V kazdom pripade, nejak ti ten zamer nevysiel. Jedina ty mas z toho paniku. Tak si predlz prazdniny, ked uz si bola na tej lyzovacke a cakaj doma ci sa vysypes alebo nie

sara07
5. jan 2025

máš tu názor dalších dvoch báb 😖 zavolaj na hygienu aby si mala presné info , pripadne pelemu nech vyhlasia vynimočny stav 😂
ale myslím že ani to ta neskludni

autor
5. jan 2025

@sara07 ďakujem, naozaj trefne....to čo bolo je síce fajn,len ma ta štatistika až tak nezaujíma. Tobôž rok 23/24,je to fajn,teda. A myslím,že rok 25 ešte naozaj ťažko vyhodnocovat.👍,ja si myslím,že som sa nejako neinformovala o Tom,aké boli štatistiky,nevadi. Skôr to,že očkovacie látky teda nie sú také spoľahlivé. A myslím si,že je fajn vedieť,že teda toto a toto sa vyskytlo,aby si ľudia dávali pozor. 🤷 Veľmi veľa ľudí chodí do at na lyžovačky. Veľa ľudí nie jeb neockovanych,bábätká,chorí atď. Plus teda tá spoľahlivosť vakcín. Aby spozorneli,keď by prišlo k výstupu,napríklad

ibatanecnica
5. jan 2025

Autorka strach niekedy zabija viac ako choroba..

sara07
5. jan 2025

bohAAAAAAAAAAAAAAAAAAA daj si valerianku alebo konak
že vakciny nie su 100% , nemusíš mat ani po začokovaní vytvorené protiláky , atd sa vie roky , roky sa o tom píše a ty si teraz objavila ameriku 😝
hned sa objedaj k mudr a daj si stav zistit a som fakt zvedava že ak vysledok bude že telo si nevie vytvorit protilatky u teba vdaka očkovaniu to ako čo urobíš , zavrieš sa do hermetickej gule 😍
hysterčenim a vychylovanim si ich fatk nevytvoriš

ibatanecnica
5. jan 2025

@sara07 ja by som skor.psychiatra odporucala

sara07
5. jan 2025

@ibatanecnica no bud je taku poša..na alebo trol

veronika2021
5. jan 2025

Ked sme boli deti,presla nami vlna osypok,ked som bola v puberte mala som aj kiahne a som tu uplne v pohode.Dospeli to nechytaju kedze to uz mali a deti to v pohode preziju….

ina2405
5. jan 2025

"aktuálny" stav z roku 2023 👌

kiki68
5. jan 2025

@veronika2021 ale to hovoris o ovcich kiahnach, nie osypkach. To je ina liga. Po nemecky su tie ovcie Feuchtblattern a tie osypky Masern.

kiki68
5. jan 2025

Inak za 25 eur sa ds spravit titer na protilatky, ja som to musela dokladat v praci, AT ma posledne roky predpis, ze predskolsky personal musi predlozit titer pre osypky. Asi aby sa to nesirilo a neposiel personal na dlhu PN

sevrin
5. jan 2025

Vďaka antivaxerom, dezolátom a ich praUde, riziko podobných epidémií bude narastať.