Osýpky: Hrozí nám nová epidémia?
Čítali ste to už? Teraz,keď boli ľudia rozlezení na lyžovačkach.....a inkubačná doba 19dni.
https://www.hallo-muenchen.de/welt/neuer-virus-...
https://svet.sme.sk/c/23431600/v-rakuskom-stred...
@sara07 ja som kľudná.
v roku 2019 zomrelo na osypky 20 ludi, takže prestan hysteričit že v každej rodine mrtvy
a mimochodom u nás počas corony nikto v širokej mojej aj manželovej rodiny na covid alebo na dg ktoru kovid by spustil nezomrel napr.
čo zomreli teraz tak rakovinu mali diagnostikovanu už pred coronou
prestan širit paniku a vystrajat aj tak si nepomôžeš strachom a hysteričením
nezdá sa mi ,
@sara07 inak nahlásený prečo? Nech ľudia nevedia,že je tu možnosť nakazenia sa osyokami? Zrazu sú poniektorí hrdinovia. A počas corony si dezinfikovali kľučky na dverách a kľúče od auta. Zaujímavé.
Atrka, hlavne udrzavat paniku. Hlavne ju udrziavat
s osypkami, kiahnami, čiernym kašľom. atd .. môžeš sa stretnúť na rôznych miestach..... minule manžel mal babatko s čiernym kašľom( keďže ešte nestihlo byť zaočkované).. čo teraz touto panikou docieliš, kontaktuj svojho dr a over si ako si na tom s imunitou voči osýpkam ak sa tak bojíš
Urcite by mali predlzit prazdniny. Podla mna rovno lockdown a znovu vratit vsetky pandemicke prispevky, hlavne ocr (alebo to sa este da cerpat? Lebo, popravde, neprekvapilo by ma, keby ano.).
Pises, ze sami ste boli na lyzovacke a ze si nevedela, ze je moznost nakazit sa osypkami. Jasne, ze je moznost. Hocikde je takato moznost. Ale netreba sirit paniku, lebo najma tu na MK je dost slabsich jedincov, ktorym chyba kriticke myslenie a zaroven im staci malo, aby dostali panicky zachvat... klud. A to ti pisem ako mamina babatka, ktore zatial nie je ockovane proti osypkam.
však kludne , môžu si dezinfekciu zopakovat
nemôžeš porovnavat koronu kde nikto nebol zaočkovaný s osypkami
osypky sú tu každy rok určity počet ochorení tak ako čierny kašel, kiahne
a vieš o tom že v číne a dole v azii, afrike sa stále vyskytuje mor ???? a na ukrajine bola aj cholera
kolko utečncov z afriky tu prešlo a žiadna pandemia nebol
ako ti tu radí baba chod na testy ako ste na tom s protilatkami a potom rieš a rieš hlavne seba
máš predchadzajuce roky, žiadna pandemia nebola osypkova
@sara07 aktuálnej.....
@sara07 to ma teší,že nebola....naozaj. 😂
5.1 asi sotva nájdeš aktualne 😂😂 trochu začni použivat aj mozgovu hmotu, tej prospieva ked pracuje
@sara07 to nenájdem,ale nájdem upozornenie pred možnym výskytom epidémie. Narážala som na aktuálny stav z roku2023😗
Snad kazdy rok su nejake pripady osypok. Aj v rakusku, aj v nemecku a aj u nas na vychode a ziadna pandemia sa nekonala. To az teraz si si vsimla, ze osypky sa zvyknu vyskytovat v populacii? Ved s tym media strasia kazdy rok. Daj sa do kludu, prestan panikarit a pomaly zatvarat skoly za to, ze v rakusku sa vyskytol jeden pripad osypok.
Autorka, stav v roku 2023 nemoze byt aktualny, piseme uz rok 2025 😉
V kazdom pripade, nejak ti ten zamer nevysiel. Jedina ty mas z toho paniku. Tak si predlz prazdniny, ked uz si bola na tej lyzovacke a cakaj doma ci sa vysypes alebo nie
máš tu názor dalších dvoch báb 😖 zavolaj na hygienu aby si mala presné info , pripadne pelemu nech vyhlasia vynimočny stav 😂
ale myslím že ani to ta neskludni
@sara07 ďakujem, naozaj trefne....to čo bolo je síce fajn,len ma ta štatistika až tak nezaujíma. Tobôž rok 23/24,je to fajn,teda. A myslím,že rok 25 ešte naozaj ťažko vyhodnocovat.👍,ja si myslím,že som sa nejako neinformovala o Tom,aké boli štatistiky,nevadi. Skôr to,že očkovacie látky teda nie sú také spoľahlivé. A myslím si,že je fajn vedieť,že teda toto a toto sa vyskytlo,aby si ľudia dávali pozor. 🤷 Veľmi veľa ľudí chodí do at na lyžovačky. Veľa ľudí nie jeb neockovanych,bábätká,chorí atď. Plus teda tá spoľahlivosť vakcín. Aby spozorneli,keď by prišlo k výstupu,napríklad
Autorka strach niekedy zabija viac ako choroba..
bohAAAAAAAAAAAAAAAAAAA daj si valerianku alebo konak
že vakciny nie su 100% , nemusíš mat ani po začokovaní vytvorené protiláky , atd sa vie roky , roky sa o tom píše a ty si teraz objavila ameriku 😝
hned sa objedaj k mudr a daj si stav zistit a som fakt zvedava že ak vysledok bude že telo si nevie vytvorit protilatky u teba vdaka očkovaniu to ako čo urobíš , zavrieš sa do hermetickej gule 😍
hysterčenim a vychylovanim si ich fatk nevytvoriš
@sara07 ja by som skor.psychiatra odporucala
@ibatanecnica no bud je taku poša..na alebo trol
Ked sme boli deti,presla nami vlna osypok,ked som bola v puberte mala som aj kiahne a som tu uplne v pohode.Dospeli to nechytaju kedze to uz mali a deti to v pohode preziju….
"aktuálny" stav z roku 2023 👌
@veronika2021 ale to hovoris o ovcich kiahnach, nie osypkach. To je ina liga. Po nemecky su tie ovcie Feuchtblattern a tie osypky Masern.
Inak za 25 eur sa ds spravit titer na protilatky, ja som to musela dokladat v praci, AT ma posledne roky predpis, ze predskolsky personal musi predlozit titer pre osypky. Asi aby sa to nesirilo a neposiel personal na dlhu PN
Vďaka antivaxerom, dezolátom a ich praUde, riziko podobných epidémií bude narastať.

inak prispevok nahlasený, lebo autorka zjavne potrebuje hlavne klud