icon

Ovčie kiahne - očkovanie v dospelosti

kiki75
5. nov 2015

Ahojte, chcela by som vediet vas nazor.bola som dnes u mojho obvodneho, aby mi zistil ci som mala v detstve kiahne alebo nie, a uvazujem aj o ockovani pretoze planujem druhe tehotenstvo a v detstve som to pravdepodobne nemala, hoci sesta ochorela, ja asi nie....citala som, ze z protilatok sa to da zistit z krvi...moji obvodny o tom nepocul, tvrdil ze sa to neda.potom, ze som bola urcite ockovana v detstve, lebo vserci boli....tomu tiez neverim....ako to mohli potom skoro vsetci moji Znami dostat.potom tvrdil ze teda ak som to aj dostala, nezapisali mi to do karty, pretoze take bezne detske ochorenia casto ani nezapisovali....a inak ani nechapal ako to suvisi s tehotenstvom....to som mu ja vysvetlovala...nakoniec na vlastnu ziadost mi zobrali krv kedze som na tom trvala, a este dodal ze nevie naco mi to bude, ked dospeli sa aj tak neockuju...vy ste nieco take riesili pred tehotenstvom? Podotykam dcera pojde do skolky na buduci rok a aje teda sanca ze to raz donesie domov....

Strana
z2
liebling98
12. nov 2015

@ervenka blabla 1 = IgG protilátky, blabla 2 = IgM protilátky

ervenka
12. nov 2015

@liebling98 asi tak nejak. Ona to vsetko hovorila v slovach a uz to bolo davno, tak si to presne nepamatam. 😉

kiki75
autor
13. nov 2015

@zuzka2388
@ervenka
@davmar
@liebling98
dakujem dievcata. takze je to jedno asi ze aka je to hodnota alebo tak. papier som este nevidela, len telefonicky som sa informovala no a sestricka mipovedala iba tolko co som uz napsiala: ze mam prostilatky po ockovani, tak aki mi uz aj predtym tvrdili, cize ma uplne poplieltli....

ervenka
13. nov 2015

@kiki75 vies co, tak si vypytaj kartu, precitaj si ju celu (ak ten skrabopis bude citatelny), ci si bola alebo nie ockovana. Ak sa nic nezmenilo, mala by si tam mat zaznamy od narodenia. Som rocnik 1981 a nie som ockovana.

davmar
13. nov 2015

Podstatné je, že protilátky máš - mali by ťa chrániť pred ochorením. Je jedno či sú po prekonaní choroby alebo po očkovaní, hlavne, že ich teraz máš, takže očkovať sa nemusíš dávať. Ako dieťa si na 99,9 percent očkovaná nebola, určite si prekonala túto chorobu v detstve.

kiki75
autor
14. nov 2015

@ervenka
@davmar dik, ale si myslim ze proti ovcim kiahniam som nemohla byt ockovana. Vraj ockovacia latka existuje iba par rokov. Inak zv karty mi chyba vela veci, ja neviem ako je to mozne ale par krat sme sa stahovali a menili doktorov tak mozno pri zmenach sa mi postracali...

ervenka
14. nov 2015

@kiki75 tak to je blbe, ze sa stratili. NEmalo by sa stavat... Ach jo. A ako si sa rozhodla?

davmar
14. nov 2015

ved som hore písala, že si pravdepodobne nebola očkovaná proti kiahňam

Strana
z2