Ovčie kiahne - očkovanie v dospelosti
Ahojte, chcela by som vediet vas nazor.bola som dnes u mojho obvodneho, aby mi zistil ci som mala v detstve kiahne alebo nie, a uvazujem aj o ockovani pretoze planujem druhe tehotenstvo a v detstve som to pravdepodobne nemala, hoci sesta ochorela, ja asi nie....citala som, ze z protilatok sa to da zistit z krvi...moji obvodny o tom nepocul, tvrdil ze sa to neda.potom, ze som bola urcite ockovana v detstve, lebo vserci boli....tomu tiez neverim....ako to mohli potom skoro vsetci moji Znami dostat.potom tvrdil ze teda ak som to aj dostala, nezapisali mi to do karty, pretoze take bezne detske ochorenia casto ani nezapisovali....a inak ani nechapal ako to suvisi s tehotenstvom....to som mu ja vysvetlovala...nakoniec na vlastnu ziadost mi zobrali krv kedze som na tom trvala, a este dodal ze nevie naco mi to bude, ked dospeli sa aj tak neockuju...vy ste nieco take riesili pred tehotenstvom? Podotykam dcera pojde do skolky na buduci rok a aje teda sanca ze to raz donesie domov....
@liebling98 asi tak nejak. Ona to vsetko hovorila v slovach a uz to bolo davno, tak si to presne nepamatam. 😉
@zuzka2388
@ervenka
@davmar
@liebling98
dakujem dievcata. takze je to jedno asi ze aka je to hodnota alebo tak. papier som este nevidela, len telefonicky som sa informovala no a sestricka mipovedala iba tolko co som uz napsiala: ze mam prostilatky po ockovani, tak aki mi uz aj predtym tvrdili, cize ma uplne poplieltli....
Podstatné je, že protilátky máš - mali by ťa chrániť pred ochorením. Je jedno či sú po prekonaní choroby alebo po očkovaní, hlavne, že ich teraz máš, takže očkovať sa nemusíš dávať. Ako dieťa si na 99,9 percent očkovaná nebola, určite si prekonala túto chorobu v detstve.
ved som hore písala, že si pravdepodobne nebola očkovaná proti kiahňam

@ervenka blabla 1 = IgG protilátky, blabla 2 = IgM protilátky