icon

Ozdravný kurz Mirzakarim Norbekov - skúsenosti

ivkadracova
24. aug 2018

Kto absolvoval takyto kurz? Najlepsie v Bratislave, ake ste mali problemy, a ako Vam to pomohlo? Aj nejaky celkovy dojem pomoze, aj s odstupom casu. Vdaka.

andulik11
11. sep 2018

Ahoj Ivka, na kurze som nebola, pustila som sa do toho sama. Minulý rok v lete som si zlepšila zrak z -3,5 na -1,5 a astigmatizmus z 0,75 na 0,15... potvrdené optičkou, dávala som si robiť okuliare kvôli šoférovaniu. A teraz pokračujem od leta... a darí sa mi, tipujem, že som na -polkach. Prečítam aj to, čo bola pred mesiacom úplne nečitateľné... dá sa. Pri deťoch, práci a tak to ide pomalšie, ako predpokladá Norbekov, ale ide to. S úsmevom na tvári ... prečítať knihu, potom počas cvičenia zas... pochopíš to, čo predtým uniklo... je to vlastne psychosomatika (kniha od Klímovej- proč a a jak funguje psychosomatika, iná kniha Biologie víry... vedecky podložené... myšlienky sa zhmotňujú- a to je princíp aj Norbekova... preto si máš pri cvičení predstavovať, že vidíš pekne ostro).
Takže funguje to... pekný deň. Jana

mayabear
9. apr 2020

@andulik11 Ahoj, Andulik, prosím Ťa, ako si si predpísala okuliare počas doby cvičenia? Zaujíma ma ten astigmatizmus. On odporúča myslím po pol dioptrii, ale astigmatické dioptrie nespomína... Takisto ma veľmi zaujíma, či si cvičila každý deň? A ako si na tom teraz? 🙂 Ďakujem.

andulik11
14. apr 2020

@mayabear ahoj. Optička bola ústretová, vyskúšali sme dať slabší astigmatizmus, tak aby mi to pri pozeraní nevadilo. Aj dioptrie mi dala slabšie bez odhovárania. Potom som si znízili ešte o stvrtku bez vyšetrenia. Cez deň fungujem bez okuliarov, na šoférovanie si ich dávam. V noci pri šoférovaní mi ale chýba aj tá polka dioptrie. Cez deň sa mi už stalo aj to, že som si zabudla dať okuliare na šoférovanie. Takže na "nulu" som sa nedostala. Vtedy som cvičila a "meditovala" naozaj poctivo. Teraz skôr príležitostne. Po Norbekovej kĺbovej gymnastike sa cítim veľmi dobre, tak tu si rada zacvicim aspoň dvakrát do týždňa aj teraz. V zime sa mi zle cvičia oči pri umelom osvetlení, ale je jar... Ďakujem za pripomenutie, zase začnem myslieť aj na oči.
Keď som začala, oznámila som doma, že nešoferujem, pretože budem bez okuliarov, takže až po vyše roku som mala reálne okuliare na šoférovanie. Vo februári som stratila okuliare, tak som sa dala vyšetriť a som tak kde som zostala naposledy.
Ale priviedlo ma to ku knihám od Bruce Liptona - biologie víry, ... V podstate aj herec Dušek je naladený na pozitívne myslenie a stotožňuje sa s takýmito názormi - myšlienky sa zhmotňujú a treba si vedieť správne želať. ...A som zdravšia a šťastnejšia. 😁 Pekný večer.

mayabear
15. apr 2020

@andulik11 Ďakujem za odpoveď. Ešte by som Ťa však poprosila, ako si si presne nechala upraviť dioptrie, keď si začínala a po akom čase si znižovala a o koľko? A tiež, ako často si cvičila? Ďakujem 🙂

eviketa
27. máj 2025

Ahojte andulik ako si zacala sama, vies pridat nejakz link na cvičenie ?