icon

Padanie vlasov pri problémoch so štítnou žľazou

2. dec 2025

Ahojte, idem si k vám po radu, lebo už neviem kam...

Hypo trpím viac ako 20r. Mala som TSH aj na úrovni 5,6, aj pod 1 za toto obdobie.
Ale nedialo sa mi to, čo sa deje posledný rok.

Extrémne mi padajú vlasy. Zriedli mi o cca. polovicu. Vlasy sa mi lámu a neudržia sa na hlave. Začalo to minulého roku, keď som mala TSH okolo 1. Lekárka mi povedala, že idem už smerom do hyper a preto mi padajú vlasy, tak sme dávku znížili - teraz som zámerne vynechala pár dní. Vlasy aj pri vysokom TSH 4 padajú stále.

Hodnoty z dnešného odberu: TSH 4.16, ft3 2,99, ft4: 13,40.
Železo mám v norme.
Moja lekárka už nevie. Ak dostanem TSH pod 1, nie je mi fyzicky ani psychicky dobre.
Čo by ste mi poradili? Som už zúfalá.

stellarstar
2. dec 2025

To že lieky na pár dni vynecháš ti nič neprinesie keďže v tele má priemerný polčas rozpadu približne 7 dní.
Skúšala si nejaký doplnok? Koľko máš rokov?

nairobi
2. dec 2025

@anonym_autor mam ten istý problém ako vy,SZ liečene euthyroxom uz 25r.a vlasy hrozné, akurát zajtra idem ku kaderníčke urobiť rázny strih ale pomahaju mi celkom vitamíny na rast vlasov,ale ked prestanem užívať tak vlasy pomaly začnú padať opäť (na jeseň sa bojím aj pomyslieť)

ester177
2. dec 2025

@anonym_autor ja som tiez hypo. Po covide este v r.2021 mi padali vlasy, kupila som si Bkomplex, plus panthenol este. Pomohlo. Bkomplex odvtedy beriem stale, s prestavkami. (Uzivam forte od generica) Ked vyuzivam balenie, davam pauzu cca mesiac - dva. Ked citim unavu, tak si davam aj pocas pauzy. Minuly rok mi padali nenormalne, tiez asi 1/3 odisla, zacala som pit hovädzi kolagen z beam-beamu, plus protein (bez prichute je naj). Protein kazdy den odmerku 30g aspon, zo zaciatku odporucam aj 2 az 3 odmerky denne, ak chces vypadavanie zastavit rychlejsie. Taktiez rybi olej je dobry. Vyskusaj to, a uvidis. Pob2 tyzdnoch az mesiaci budes citit rozdiel. Mne vlasy prestali padat, a dokonca aj zhustli. Aj lesklejsie su, nie su take suche.

autor
2. dec 2025

Ja užívam Euthyrox 137 a striedam so 125 mg, plus mám aj Cynomel. Mám predpísané biotínové tbl od dermatologičky, nič nepomáhajú. Skúšala som aj Donna hair, Vlasové hnojivo. B komplex beriem, plus vitamín D a v kúrach selén. Plus pijem morský kolagén.

stellarstar
2. dec 2025
@anonym_autor

Ja užívam Euthyrox 137 a striedam so 125 mg, plus mám aj Cynomel. Mám predpísané biotínové tbl od dermatologičky, nič nepomáhajú. Skúšala som aj Donna hair, Vlasové hnojivo. B komplex beriem, plus vitamín D a v kúrach selén. Plus pijem morský kolagén.

@anonym_autor skus forcapil ostatné vynechaj

ester177
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor rybí kolagén mám aj ja. Aj ten hovädzi s gymbeamu. Ale ten protein pomohol asi najviac. Vanilka, coko je pre mna hnusne,.bez prichute je to v pohode, chuti to ako sunar. Vyskusajte, uvidite. Bielkoviny 2g na kilogram telesnej hmotnosti. Protein je zaruceny sposob, ako dostat do seba potrebne mnozstvo. Vlasy si farbim na blond farbami bez amoniaku, a dlzku mam do polovice chrbta.
Este aj bravcovu zelatinu v prasku si davam do pohara s vodou, 3 lyzice denne, mozno aj to pomaha. Bud protein alebo ta zelatina...

autor
2. dec 2025
@stellarstar

@anonym_autor skus forcapil ostatné vynechaj

@stellarstar toto, čo je vo forcapile je aj vo vlasovom hnojive a tých tbl čo mám z lekárne na predpis. To už silnejšie nemôže byť. Aj som brala alpicorf a ešte jednu špeci vodičku len na predpis, čo mi povedala, že keď už toto nepomôže, tak nič.

autor
2. dec 2025
@ester177

@anonym_autor rybí kolagén mám aj ja. Aj ten hovädzi s gymbeamu. Ale ten protein pomohol asi najviac. Vanilka, coko je pre mna hnusne,.bez prichute je to v pohode, chuti to ako sunar. Vyskusajte, uvidite. Bielkoviny 2g na kilogram telesnej hmotnosti. Protein je zaruceny sposob, ako dostat do seba potrebne mnozstvo. Vlasy si farbim na blond farbami bez amoniaku, a dlzku mam do polovice chrbta.
Este aj bravcovu zelatinu v prasku si davam do pohara s vodou, 3 lyzice denne, mozno aj to pomaha. Bud protein alebo ta zelatina...

@ester177 mám proteín od Biontech - Iso Whey zero - banana. Môžem aj ten užívať?

ester177
3. dec 2025
@anonym_autor

@ester177 mám proteín od Biontech - Iso Whey zero - banana. Môžem aj ten užívať?

@anonym_autor jasné, keď ti chutí. Mne ochutené išli po pár dňoch hore krkom.

karush
3. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Môžem sa spýtať prečo užívaš aj Cynomel? Príčin padania môže byť veľmi veľa a za pár dní sa tento problém žiaľ neupraví. Takisto aj znížená činnosť môže za padanie. Mne na zvýšené padanie pomohla zmena Euthyroxu za Tirosint.
Až som bola prekvapená, že úplne mi prestali padať, len pár vlasov vypadalo, sama som tomu ťažko verila, že taká výrazná zmena, nehovoriac o mnohých ďalších príznakoch, ktoré vymizli.

autor
3. dec 2025
@karush

@anonym_autor Môžem sa spýtať prečo užívaš aj Cynomel? Príčin padania môže byť veľmi veľa a za pár dní sa tento problém žiaľ neupraví. Takisto aj znížená činnosť môže za padanie. Mne na zvýšené padanie pomohla zmena Euthyroxu za Tirosint.
Až som bola prekvapená, že úplne mi prestali padať, len pár vlasov vypadalo, sama som tomu ťažko verila, že taká výrazná zmena, nehovoriac o mnohých ďalších príznakoch, ktoré vymizli.

@karush mne naopak padali pri Tirosinte výrazne, tak som prešla späť na Euthyrox posledný mesiac. Cynomel mám pri zlých výsledkoch T3, je to liek iba na výnimku a užívam ho iba pár krát do týždňa po 1/4 tbl.