Pálenie jazyka už 8 týždňov. Čo môže byť príčinou?
Mate niekto skúsenosť s pálením jazyka. Už 8 týždeň ho mam citlivý, vyskúšala som všetko možné.
Ja riesim nieco podobne. Uz od vianoc cca pocit popaleneho jazyka cakam na vysetrenie na alergologii ci to nie je z potravin
@grof_monte_christo nie nemám, ono to začalo vlastne pohryznutim jazyka adi 4 týždne som mala ranu, zubára mi dal gel zlepšilo sa to no ostalo to citlivé. Už som bola aj na krcnom a tam mi povedal lekar ze mam na to zabudnúť...
@nika1970 mna boli cely. Rano ho mam biely cez den cerveny podrazdeny. Robili mi vytery a rozne vysetrenia ale vsetko negativne tak ma poslali na alergologiu na testy lebo mavam aj zacervenanie v tvari a flaky v dekolte po jedle (neviem vsak urcit co by to mohlo konkretne sposobovat) jazyk ma ale boli uz takmer nonstop. Dali mi zatial lieky na reflux ci to nesposobuje aj ten
@nika1970 Ja som 3 týždne po operácii jazyka v plnej narkóze. Tiež ma ta rana bolela, mala som tam aj stehy. Odporučili mi vyplachovanie kamilkami alebo repikom. Už ma nic nebolí. Treba vyplachovat ranu a malo by sa to zlepšiť. Lekár má pravdu, netreba to toľko riešiť. To sa samo zahojí.
@grof_monte_christo a prečo vám ho operovali
@nika1970 Ja som mala na boku jazyka ohraničený nádor, našťastie nezhubný.
@grof_monte_christo nemáte prosím foto ako to vyzeralo
@nika1970 a u dr si bola? Ja to obehavam mesiac. Mna to boli aj rano ale cez den sa to zhorsuje. Ale je pravda ze ked si ozaj davam pozor na potraviny tak je to miernejsie ked napr zjem len cestoviny, vyvar a podobne tie mi nerobia nic. Ale ked si dam k niecomu napr horcicu alebo rajciny tak to stipe aj pali zaroven. Tak tieto dve som vyrafila z jedalnicka ale aj tak to nie je ok
@nika1970 To ty určite nemáš 🙂. Išlo o veľmi zriedkavý typ nádoru.
@nika1970 rovno ma poslali na gastro ..a tam zistili rexlux ale ja som mala aj problém akoby hrcu v krku
@daniela89 dobrý deň pripájam sa mám problém uz 6 mesiacov páli má jazyk sliznica a mám pocit ako keby bola strašne drsná candida sa zo sterov nepotvrdila len páli stipe jazyk a podnebie pri horných zuboch dávam si vitamín b2 a B6 a aj d a zinok ale nepomáha niekedy možno týždeň nestipe ten jazyk ale to len sem tam mal som ho vždy hladký ružový a teraz je takýto odvtedy keď si po ňom prejdem vyzerá takto čo to môže byť prosím slin mám dosť robené krvné testy vpohode zo sterov nič nevyšlo a jediné čo viem že mám veľa kazov neviem si už rady inak na jazyku povlak vždy ráno vyzerá biely aj cez deň a keď ho zoskrabnem je povlak taký do zlta ďakujem
@daniela89 dobrý deň pripájam sa mám problém uz 6 mesiacov páli má jazyk sliznica a mám pocit ako keby bola strašne drsná candida sa zo sterov nepotvrdila len páli stipe jazyk a podnebie pri horných zuboch dávam si vitamín b2 a B6 a aj d a zinok ale nepomáha niekedy možno týždeň nestipe ten jazyk ale to len sem tam mal som ho vždy hladký ružový a teraz je takýto odvtedy keď si po ňom prejdem vyzerá takto čo to môže byť prosím slin mám dosť robené krvné testy vpohode zo sterov nič nevyšlo a jediné čo viem že mám veľa kazov neviem si už rady inak na jazyku povlak vždy ráno vyzerá biely aj cez deň a keď ho zoskrabnem je povlak taký do zlta ďakujem
@michal013 skúsila som všetko možné aj nemožné . Ale mňa stále páli . Mala som kovovú blombu zubárka si myslela že to mám z toho ...ale mám to všetko vymenené a stále páli

Nemáš problémy aj so žalúdkom?