Panická porucha bez užívania liekov
16. júl 2021
Ahojte som v 16 tt tehotenstva a uz bude skoro dva mesiace co bojujem s panickou poruchou ... lieky nemozem uzivat !!! Zo zaciatku som mala priznaky suchost v ustach bolest na hrudi tazke dychanie a zvlastny pocit v nohach a rukach ... potom to ustupilo asi na dva tyzdne a trz zase len mam tazsie dychanie a zvlastny pocit na nohach a ruhach !!! Mozem sa vyliecit bez liekov ? Velmi sa chcem vyliecit hlavne pred porodom aby som bola fit !!! Chcem sa tesit zo zivota mat radost ... nevladzem nic robit !
Predošlá
Strana
z2
@katuska147852
@majenkajulka je skupina na FB ešte stále aktívna? Nepodarilo sa mi ju nájsť. Ďakujem. 🙂
@majenkajulka to je link na ňu ak by niečo nešlo napíšte mi
Predošlá
Strana
z2

Ahojte maminky, ja sa venujem dlhodobo bylinkám pre duševné zdravie. Panická porucha počas tehotenstva sa dá zmierniť a po pôrode vyliečiť. Pomáha na to pestrec mariansky. Ten sa počas tehotenstva nemá užívať, keďže jedny výskumy hovoria za a druhé proti užívaniu pestreca počas tehotenstva. Ale počas dojčenia je užívanie pestreca bezpečné. Pozor ak máte alergiu na astrovité rastliny ako je napr. rumanček tak môžete byť alergický aj na pestrec. Užíva sa mleté semeno pestreca 3 krát denne čajová lyžička. Majú to v lekárni cena je od 2 do 5 eur. S pestrecovými tabletkami a inými výrobkami nemám vždy dobré skúsenosti, čo sa týka účinnosti, odporúčam radšej prírodnú formu tá u rastlín vždy zaberá najlepšie. Treba dodržiavať dávkovanie, Pri panickej poruche je problém s pečeňou, tú treba dať do poriadku a to sa dá robiť aj počas tehotenstva- dobrá strava, nepiť kávu, čierny a zelený čaj, mať dobrý spánkový režim, žiadne nočné smeny(to že v noci vstanete k dieťaťu nevadí, to je prirodzené) pomáha aj šport, pohyb, Nechodiť spať neskoro. Ideálne pred 22:00 hod. Spúšťače sú -káva, čierny a zelený čaj, energy drinky, priveľa liekov, dehydratácia. Ale taktiež pri tejto poruche škodí čakanka, fenikel a citrónová voda nalačno. U niektorých túto poruchu spustila hromonálna antikoncepcia a u niektorých očkovanie, drastické diéty. Celkovo veci ktoré zaťažujú pečeň sú spúšťače- alkohol, fajčenie, toxická záťaž a hlavne nízka hladina vápnika. Ak máte Panickú poruchu počas tehotenstva, tu vám pomôže aj to, že treba si uvedomiť, že záchvat panickej poruchu chvála Bohu vždy trvá len niekoľko minút. Prevažne prichádza po vypití kávy, kolových nápojov, čierneho, zeleného čaju v čase dehydratácie, alebo aj po hocičom inom, čo podráždi pečeň. Preto prvá pomoc je vypiť pohár vody a panicky záchvat prečkať najlepšie tak, že sa človek niečím zamestná. Buď môžte niečo poupratovať, alebo chvíľku pocvičiť, ale musí to byť niečo čo vám nachvíľu odpúta myšlienky od pocitu paniky a zamestná to aj vaše telo. Pri pohybe sa dvíha dopamín a priaznivo to pôsobi aj na hladinu vápnika, ktorý je u tejto poruchy tiež zvyčajne nízky. Ak užívate nejaké lieky, zvyčajne sa pestrec dobre znáša ale treba sa vopred poradiť s lekárom, lekárnikom. Treba pouvažovať aj o tom či máte dosť vitamínu D a vápnika. Ale paradoxne aj vysoké dávky vitamínu D môžu túto poruchu spustiť, rovnako ako užívanie zinku. Takže pri vitamíne D treba radšej menšie dávky, skôr uprednostniť vitamín D zo slnka a vapnik. Zinok ak to nie je nutné neužívajte vôbec pri tejto poruche. Vápnikové tablety sú v lekárni rôzne, mne sa najviac osvedčili tie ktoré sú vyrobené z vaječných škrupín. Lepšie sa vstrebávajú. Vitamínové doplnky počas tehotenstva konzultujte s lekárom alebo lekárnikom. Nedávajte si extrémne dávky vitamínov, radšej menej a po pôrode sa môžte doliečiť pestrecom. Medzi vápnikom a pestrecom dávajte časové odstupy. Vápnik je najlepšie brať večer. Držím palce.
Ešte doplním, že Je to veľmi široká téma. Ak chcete podrobnejšie informácie, na Facebooku mám skupinu Silná duša, tam píšem také osvetové články o liečivých rastlinách pre dušu, keďže v tejto oblasti je málo literatúry.
@majenkajulka je skupina na FB ešte stále aktívna? Nepodarilo sa mi ju nájsť. Ďakujem. 🙂