Panický záchvat a búšenie srdca

iveta543
20. feb 2021

Pekný deň zažil niekto takýto záchvat rýchly rytmus srdca búšenie srdca nával horúčavy triaška strach panika pocit na odpadnutie problémy z dýchaním.Toto všetko sa zo mnou deje v tom stave.Ak má niekto skúsenosti a pozna ten stav budem rada ak napíšete.
Vopred vďaka.

irusa
2. mar 2021

@lolita365 ja sa najviac bojím toho vynechávania srdca...už som v stave,že sa bojím ísť niekde okrem mojej stálej trasy... zatiaľ v práci to zvládam

luciar260
3. mar 2021

@iveta543
@irusa babi a v noci ste ako na tom ? Klud alebo sa casto budite na to ze vam busi srdce? Ja dost casto sa budim ze nieco nieje v poriadku, srdxe divne busi, zvieranie.... citala som ze to nieje moc dobre ked sa to deje v noci vklude ze to moze znamenat vaznejsi problem .... 🤷‍♀️

irusa
3. mar 2021

inak dievčatá ja ani neviem , či je to dôsledok tetánie...lekári si ma pohadzujú ako horúci zemiak...teraz na EKG mi zaznamenali krátky paroxyzmus SVT v trvaní 4 minúty s tepom 163/ za minútu a medzi paroxyzmami SVT sinusovú tachykardiu s fr. 90-120 za minútu..tak už fakt netuším, či mi ten problém nevyvoláva srdca alebo je to fakt psychika....

irusa
3. mar 2021

@luciar260 teraz v noci je to v poriadku...pred mesiacom som mala stav, že dva týždne som nespala

luciar260
3. mar 2021

@irusa a ci ti lekar povefal k tomu ekg ?

irusa
3. mar 2021

a inak ani lekári sa k tomu nejak nevedia vyjadriť...primárka mi dala lieky na srdce a moja kardiologička mi ich odmieta predpísať s tým, že tie lieky sú na diagnózu, ktorú ja nemám- tak si vyber...podľa primárky sa jedna o predieňovú života neohrozujúcu záležitosť a to pred pol rokom som podstúpila katétrovu abláciu srdca, kde mi pálili miesta, ktoré mi spúštali arytmiu
@luciar260

luciar260
3. mar 2021

@irusa hmm to je najhorsie ze sama nevies co ako ked ani lekari nevedia poriadne 🤦‍♀️

irusa
3. mar 2021

@luciar260 ako primárka je ako fakt profesionál.... a takto ma odbila...vraj stoji za tým, že ablácia bola úspešná....tak ako nechápem potom moje stavy a záznam z EKG

iwesska
3. mar 2021

Ano zazila,uz asi 7950x a stale som tu😁 To znamena,ze to nie je smrtelne a netreba volat ani 155 😉

irusa
3. mar 2021

@iwesska myslíš, že je to psychika ???? máš to odsledované kedy to na teba príde ????

iwesska
3. mar 2021

@irusa Tak nadpis temy je,ci sme zazili panicky zachvat. To je psychicky problem. A neviem to odsledovat. Ked pride,pride,vzdy je to ako prvykrat,pripravena nie som a ani nebudem nikdy,akurat,ze uz tomu neprikladam taky vyznam,takze nenabera na sile tak,ako v zaciatkoch. Je to u mna dosledok velkeho fyzickeho a psychickeho vypatia.

anikab83
3. mar 2021

@irusa tiež mi namerali na holtery krátky paroxyzmus SVT . Je to z tej psychiky . Nasadili mi Betaloc , magnosolv. Ja mam problémy aj s chrbticou , že to môžem mať aj z toho. Ale ja viem na isto, že to je ten strach a psychika

irusa
3. mar 2021

@anikab83 mne nasadila primárka z VUSCH Cardilan, Ivabradin a pri záchvate 1/2 egilog

irusa
3. mar 2021

@anikab83 čiže srdiečko máš zdravé....

anikab83
3. mar 2021

@irusa podla sona a vyšetrení u kardiológa ano. Nenašiel žiadne abnormality

anikab83
3. mar 2021

@lolita365 to je ten najväčší problém, že to neviem ovládať. Nech sa snažím ako chcem 😒

irusa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
irusa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lolita365
4. mar 2021

@irusa nemysleli ste na to že čo ak mi príde zle? 🤔 Čo budem potom robiť? Ale toto je taký spúštač sa to všetko robí v hlave a ešte keď su viacej ľudí pokope

lolita365
4. mar 2021

@irusa a keď už ste pár minút pred domov tak vám určite bolo dobre to je taká istota že budem doma a už to všetko z opadne

irusa
4. mar 2021

@lolita365 presne... vošla som do čakárne a veľa ľudí...na chrbte som pociťovala nepríjemné pocity,ako mňa pozerajú ,lebo som si chcela prečítať oznam na dverách... nebola som k nim objednaná, nakoľko som potrebovala doručiť správu z kódom lekára na predpis... telefón nedvihaju,tak problém sa dovolať....stala som na chodbe a začala pociťovať slabosť v nohách...s tým,že som si musela sadnúť a bum vysoký tep, triaška, sucho v ústach a už to išlo.....

irusa
4. mar 2021

@lolita365 nie vôbec brala som to ako istotu,veď som u lekára....ale pravda je,že mala som nutkanie ten papier jej tresnut na stôl a ísť domov...veď keď som sestričke správu po tých 40 minútach podávala zo slovami poprosím predpísať lieky ,že idem domov...už vôbec som nemala záujem ísť na to EKG,či k lekárke do ambulancie

irusa
4. mar 2021

Ospravedlňujem sa za chyby s/z

chuandavid
4. mar 2021

@lolita365 už mi tak nieje ako zo začiatku to som mala veľký strach sama zo seba jak ma to chytilo tak som nemohla dýchať a odpadávala som stávalo sa mi to aj v kostole hlavne som mala strach z ľudí cítila som že sa dusím medzi nich. Ale teraz to nemávam tak lebo už viem že to prejde a nerobím si z toho nič

irusa
4. mar 2021

@chuandavid tri krát do týždňa je to už neúnosné...a dnes je ešte len štvrtok

irusa
4. mar 2021

@chuandavid som po katetrovej ablacii srdca,takže to EKG je pre mňa dôležité

chuandavid
4. mar 2021

@irusa ja som na iné vyšetrenie nebola len na neurológiu

chuandavid
4. mar 2021

@irusa toto si môžme aj sami vyvolať keď sa bojíme toho a veľmi na to myslíme

irusa
4. mar 2021

@chuandavid viem.... no v mojom prípade mám problém aj so srdcom som po ablacii supraventikularnej tachykardii ,kde mi tep vyletel aj nad 250 za minútu....preto je pre mňa EKG dôležité v prípade kontroly vo VUSCH

anikab83
4. mar 2021

@irusa ja zase od včera pocit skrtenia,dusenia,guča v krku ach katastrofa. V noci som mala pocit že sa už zadusim.