icon

Panika v lietadle

maruniakovaeva
2. aug 2022

Ahojte, chcela by som poradiť. Tento mesiac máme letieť do Egypta cca 4 hod. let.
Ide o to, že pred rokom som začala mávať Panické záchvaty, ktoré časom ustúpili. Vôbec neviem čo je spúšťačom, možno stres, ktorý nemám pocit, že pociťujem, ale môže to byť aj tým. A moja otázka je, keby náhodou sa mi niečo podobné stalo v lietadle vedia to tam nejako riešiť? Viem, že deťom sa dáva kinedryl ale neviem či by to aj mňa uspalo. A u doktora mi povedal, že mi nemôže dať niečo na utlmenie, že mi to môže predpísať az psychiater. Tak neviem ako by sa táto situácia dala riešiť keby k nej náhodou prišlo.

timea233
2. aug 2022

Ja mavam tiez panicke zachvaty, riesila som to alkoholom pred letom 🤣 uvolni a pomaha. Teraz budem letiet tehotna tak este neviem co si pocnem.... 😅

sejbipi
2. aug 2022

Trochu alkoholu, alebo by som si to poistila dithiadenom. Buď celú tabletku alebo len polku

maruniakovaeva
autor
2. aug 2022

@timea233 No ja nepijem 😂 Takže keď zistím niečo ine čo pomáha, dám vedieť kvôli tehotenstvu 🙂

maruniakovaeva
autor
2. aug 2022

@sejbipi to je na predpis? Lebo nepoznám nikoho, kto by bral podobne lieky, že mi vedel dať jednu tabletku tam a jednu naspäť. Obvodný lekár mi odmietol čokoľvek predpísať

kingstonka
2. aug 2022

https://www.pilulka.sk/persen-tbl-obd-4x10x35-m... toto je volnopredajne... neskúšala si?

maruniakovaeva
autor
2. aug 2022

@kingstonka skúšala, mám aj nejaké homeopatiká na stres, ale to je ako keby som si ani nič nedala.

kingstonka
2. aug 2022

@maruniakovaeva škoda, mne ten persen forte zaberal pri strese. Ale pokiaľ viem tak známym aj všeobecný lekár predpisoval(bez odborneho) nejaký slabší Frontin napríklad....

ceklis
2. aug 2022

@maruniakovaeva podľa mna aj taký xanax môže predpísať obvodný lekár. Skús sa opýtať svojho doktora a podľa toho to potom riešiť. Určite si niečo vezmi. Nech máš akoby psychicku pohodu. Spúšťačom môže byt už len to, že budes na to myslieť aby to neprišlo :( držím palce

bluemoon24
2. aug 2022

@maruniakovaeva neurol by ti mel obvodak taky predepsat.

marca12
2. aug 2022

@maruniakovaeva guajacujan je na uvolnenie,zacni brat par dni pred letom. Ale je slaby. Tiez mam paniku v uzavretych priestoroch. Ja musim matbzavrete oci a neustale pocitat alebo na nieco mysliet. Da sa to naucit ovladat mysel,len to uz asi nestihnes natrenovat

hipuska
2. aug 2022

Po kinedrile budeš total otepena. Mne zaberá už aj 1/2

1234321
3. aug 2022

@timea233 odveci otazka ale v ktorom tt budeš letieť? My sa chystáme na dovolenku, som tehotna a neviem, či mám ísť 🙂

tenerifka
3. aug 2022

tak tehotna, do Egypta a este sa dopovat liekmi?....hm

dupinka
3. aug 2022

Neviem, ako to funguje, ale mňa chytil takýto stav - prudká bolesť hlavy, pocit, že neviem dýchať....a letuška mi niečo doniesla, dodnes si nepamätám cestu
Takže asi aj majú. No v tom prípade, ak užiješ liek vopred, nech je niekto pri Tebe informovaný. Aby sa nestalo, že ti ešte niečo dajú, a ty budeš úplne K.O. predavkovaná.

timea233
3. aug 2022

@1234321 17tt.. aj s 1.dietatom som tak letela, myslim ze ked nie su komplikacie a velmi vysoke stadium tehotenstva nie je sa coho obavat, ja sa bojim skor o tu psychiku ako fyzicno 🙂